Közösség

Nem alaptalan a zombidrogveszély Szegeden

Nem alaptalan a zombidrogveszély Szegeden

2019. július 12., péntek
Nem alaptalan a zombidrogveszély Szegeden

Fényképek bizonyítják azt, amiről már korábban az Alsóvárosi Polgárőrség is beszámolt, nevezetesen, hogy egyre több úgynevezett új pszichoaktív kábítószer hatása alatt álló fiatallal lehet találkozni Szegeden utcáin.

Magatehetetlenül, nagyon valószínű, hogy valamilyen kábítószer hatása alatt állt az a fiatalember, akiről fotók kerültek a birtokunkba. A helyszíni beszámolók alapján a férfi a Kálvária téren egy padon ült, nagyon rossz állapotban, fejét lefelé lógatva. Nagyon úgy tűnt, hogy bódult állapotban van, és a körülötte történtek észlelésére is képtelen, nadrágja össze volt hányva.

Nem az aprópénzét kereste

A fényképek szerdán délután készültek, de nemcsak ez a fiatalember volt beszámíthatatlan állapotban a környékén, hanem egy másik is, akit egy hölgy próbált pátyolgatni. Erről is készült fénykép. A férfi szintén rossz állapotban volt, és úgy tűnt, nem teljesen tiszta az elméje.

Próbál életet lehelni a hölgy a padon ülő férfiba, aki nagyon rossz állapotban van

A jelenség azért problémás, mert a Kálvária téren nagyon sok család szokta a játszótérre lehozni gyermekeit, így nekik is szembesülniük kell a látvánnyal.

A közeli játszótér nagyon népszerűn, sokan látogatják

Hasonlóan aggasztó

fotó készült

a minap a Bartók téren is.“Nem tudtam kideríteni, hogy mi történik a földön fetrengő személlyel, de nem tartom kizártnak, hogy valamilyen szer hatására öntudatlanul heverészik az egyik bódé mögött, akár a saját piszkában” – írta le a látottakat olvasónk.

Azt nem lehet tudni, hogy mitől kerültek a fiatalok ilyen rossz állapotba, de vélhetően valamilyen kábítószer hatása alatt álltak. Pár héttel ezelőtt az Alsóvárosi Polgárőrség

arról számolt be

, hogy Szegeden egyre több, úgynevezett új pszichoaktív kábítószer, azaz "zombidrog" hatása alatt álló fiatallal lehet találkozni. Nem kizárt, hogy a fényképeken szereplő fiatalok is valami hasonló szert vettek magukhoz, és attól kerültek bódult, magatehetetlen állapotba. Az úgynevezett új pszichoaktív anyagok terjedésének megakadályozása azért roppant nehéz feladat, mert hiába kerül fel egyre több összetevő a tiltólistára, mindig kitalálnak egy újat, amelynek kémiai összetétele csak minimálisan tér el a már betiltottaktól. A szélmalomharcban a droglaborok jelenleg egy lépéssel előrébb járnak a szabályalkotóknál, így sok esetben a rendőrök is tehetetlenek. A zombidroghelyzet az egész országban aggasztó, a budapesti viszonyokról, a Hős utca környékén kialakult drogtanyáról már több beszámoló is készült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.