Vasárnapi életkép a Mars téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
dav

Fényes nappal, vasárnap délután, láthatóan öntudatlanul támasztotta a falat és lógatta a fejét két férfi a Mars téren. Fotónkat egy olvasónk juttatta el hozzánk.

Lépten-nyomon hajléktalanokba vagy alkoholtól, esetleg kábítószertől illuminált állapotban lévő emberekbe lehet belebotlani Szeged utcáin, a legfertőzöttebb a belváros, de egy ideje már a hajléktalanok szintet léptek, és a város külső részein is visszatérő “vendégek”.

A Mars tér Szeged egyik legforgalmasabb csomópontja, nagyon sokan, amikor a városba érkeznek, akkor a Mars téri állapotokkal szembesülnek először. Ezért lenne fontos turisztikai és városképi szempontból is, hogy a terület rendezett legyen, és kulturális, 20. századi körülmények fogadják a Szegedre érkezőket. Sajnos, ez jelen pillanatban nem mondható el a Mars térről.

Ennek újabb ékes bizonyítéka ez a fotó:

“Nem tudom, mitől lehetett ez a két férfi ennyire kábult állapotban vasárnap délután, de nem úgy tűntek, mint akik a munkában fáradtak el, vagy akik a földre hullott aprópénzüket keresik” – írt kommentárt a fényképet szerkesztőségünkhöz eljuttató olvasónk.

A Mars téri állapotokról is sokat cikkeztünk már, legutóbb például akkor, amikor egy nő egy szál fürdőruhában süttette magát és vett hideg vizes fürdőt a párkapu alatt, vagy amikor egy anyuka a kisgyerekét nagydolgoztatta a tér kellős közepén mindenki szeme láttára.

Előző sztori

Nem tudja a szegedi egyetem, mi folyik a városházán kórházeladás ügyben

Következő sztori

Rendkívüli: brutális vihar tombolt Szegeden, vérző fejű emberek az utcákon