Sikerült, Tóth Péter megcsinálta: befutó helyet kapott Botka László listáján!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Közös érdek? A Jobbikos Tóth Péter kampányol egykori ellenségének: Botka Lászlónak.

Ő szinte biztosan ott ül majd ősztől az új közgyűlésben, bárki is nyerje a választást október 13-án. Neki már nincs miért izgulnia. 

Az Összefogás Szegedért kompenzációs listáján a tuti befutó negyedik helyet kapta a jobbikos Tóth Péter. Gratulálunk neki!

Bár Botka László ezek szerint megalkudott Tóth Péterrel, Lauer István már nem volt ennyire megengedő az egykori (?) zsidózó, cigányozó politikussal kapcsoltban. A baloldali polgármesterjelölt ugyanis a Hír TV-nek fakadt ki, mert baloldali emberként elképzelhetetlennek tartja, hogy összefogjon a korábban nyíltan rasszista jobbikos önkormányzati képviselővel.

“Miért kell azzal a Jobbikkal együtt dolgoznunk, aki ócsárolta a munkánkat az elmúlt időszakban?” – merült fel a kérdés a szocialista képviselőben. “Most ott van mellettünk meddig? Meddig összefogható ez a típusú koalíció?”

– kételkedett a Hír TV kamerái előtt.

Nyáron cikkeztünk arról, hogy Botka megállapodhatott a Jobbikkal, a korábban szélsőjobboldali üzemben működő párt pedig alpolgármesteri címet kért az alkuért cserébe, ám ezt Tóth nem erősítette meg, “korai még erről beszélni” – mondta.

Pálfordulását megelőzően évekkel ezelőtt a jobbikos képviselő még Gyurcsány Ferenc és a DK elleni kiállásáról beszélt a városi televízióban, most pedig egy listán szerepel a bukott miniszterelnök politikai szervezetének jelöltjeivel. A városvezetést is több alkalommal kritizálta: a SzegedTV-nek 2014-ben adott interjút, amikor kijelentette, Botka László az idősebb korosztályt maga mellé állítva nyerne választást, illetve politikai és diktátori közegről beszélt, “amit kifejt az MSZP és Botka László.”

Emellett a gazdaság hiányát és az ebből adódó elvándorlást a városból a szocialisták és a városvezetés hibájának tekintette.

Azóta olyannyira meggondolta magát, hogy korábbi párttársa, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint Tóth egy áruló, aki eladta a Jobbikot – Toroczkai erről áprilisban beszélt lapunknak.

“Az a típusú ember, aki nem tudom, hogy egy települést el tudna-e vezetni, de szerintem semmihez sem ért. Azt látom rajta, hogy az a tipikus megélhetési politikus, aki bármikor megváltoztatja a véleményét”

– fogalmazott Toroczkai.

Úgy tűnik, Botka Lászlónak kell Tóth Péter, aki a napokban Kecskéstelepen cigarettázva gyűjtötte az aláírásokat egykori politikai ellenfelének.

Előző sztori

Bővített útvonalon jár a 2-es villamos a Szeged-Csákvár meccs előtt

Következő sztori

Sikeres a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacra visszatérését segítő program