Sport

Lacika, avagy a sértett kisember ócska bosszúja

Lacika, avagy a sértett kisember ócska bosszúja

2019. szeptember 2., hétfő
Lacika, avagy a sértett kisember ócska bosszúja

Botka László propagandalapjában már nem csak a magyar válogatott sikerét lehet nyugodtan pocskondiázni, kötelező belerúgni a szegedi "stadionba" és az ott játszó másodosztályú szegedi csapatba.

"...három percig tartott a vedelés..."- írta ki a közösségi oldalára a városháza propagandalapja - amely a szegedi adófizetők pénzén működhet,

mégsem közszolgálati feladatokat lát el

- egy labdarúgó meccs tudósításában.

Kötelező gyalázkodás

A Garai Szakács László által jegyzet "iromány" a sértett kisember ócska bosszúja, amivel két legyet is ütni akart egy csapásra. Egyrészt hétfő reggel a városházára érkezve megbúbolta a fejét a főnök, hogy megint jól legyalázta a püspököt és a szegedi csapatot, másrészt néhány száz olvasóját hergelte egy kicsit a kampányban (ezért plusz jutalom is járt talán), amit egyébként

érezhető örömmel tesz

.

Abból is látszik, hogy pusztán csak gyalázkodó propagandát akart írni a baloldali kampányújság szegediek pénzén eltartott bértollnoka, hogy a meccsről szóló tudósításban csak a meccsről nem esett szó,

azt ugyanis ennyivel sikerült elintézni:

Nem hívták, hát bosszút állt

A cikk összességében tehát a szegedi "stadiont" és a csapatot gyalázza, ha már a meccsről nem szól. Örömmel nyugtázza a szerző például, hogy a Balmazújváros kizárásával elvették a Szeged egyetlen győzelmét, majd erre ráköti, hogy a csapat 15 milliárdért kapott stadiont.

(Amit egyébként nem csak a sportot szerető szegediek "kaptak", a Szent Gellért Fórum ugyanis jóval több egy sportlétesítménynél : igazi közösségi hely, ahol a szegediek találkozhatnak, örülhetnek, szórakozhatnak, vagy akár szurkolhatnak is; és ahol végre a gyerekek is kedvükre sportolhatnak. Ha már Szegeden Botka László regnálása alatt sikerült szinte teljesen kinyírni, lenullázni és megszüntetni az összes sportpályát - a szerk.)

A jelentős mennyiségű

komplexussal küszködő Szakács Lacika nehezen emészti meg, hogy a stadionbejárásra nem kapott meghívót. Előtte sem tudott örülni persze a létesítménynek

(már csak munkaadójával szembeni lojalitása miatt sem), de miután nem hívták meg, jó szó még nem érte tőle az NB II-es csapatot és a Szent Gellért Fórumot.

(Csak összehasonlításképpen: a baloldali városháza, a városi cégek SOHA nem küldenek eseményeikre meghívót szerkesztőségünknek, és legtöbbször csak perrel fenyegetőzés és/vagy közérdekű adatigénylés után hajlandóak egyáltalán válaszolni a szegediek lapunkon keresztül eljuttatott kérdéseire - a szerk.)

A baloldali propagandistának fogalma sincs egyébként arról, amiről írni akart, mert vaskos tárgyi tévedéstől sem volt mentes az irománya. Az általa utolsónak mondott hazai meccs óta ugyanis háromszor játszott már Szegeden a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Az sem jutott el hozzá, vagy

ezt is szándékosan elhallgatta

, hogy a stadiont koncerttel, családi nappal és gálamérkőzéssel is köszöntik Szegeden. Mindössze a Domingo koncertről és a "Lazio Zs" csapatáról értekezik - utóbbival degradálva a kétszeres olasz bajnok klubot. A propidolgozat végére természetesen egy óvatos fricska is odakerül, utalva a számára megemészthetetlen tényre: az egyházmegye támogatja a csapatot.

Sértett kisember

Mint azt többször megírtuk

, nagyon hosszú ideje várták a sportot valóban szerető szegediek a stadion átadását, mint ahogy azt is, hogy visszaköltözzön a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

A szurkolók is összefogtak annak érdekében, hogy minél sikeresebb legyen a másodosztályú csapat. Bár teltház nem lesz, de az esély megvan arra, hogy két és fél évtized után elinduljon valami foci vonalon is a városban.

Igaz, ehhez a jelenlegi városvezetésnek semmi köze, így érthető Lacikának, a sértett kisembernek a hőzöngése és mocskolódása. Mivel azonban ez Botka László saját lapjában jelent meg, nyugodtan tehetünk egyenlőségjelet kettejük közé. Az

összhang

ugyanis láthatóan megvan

kettejük

között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.