Közélet

Reprodukáltuk Botka László igazi interjúját

Reprodukáltuk Botka László igazi interjúját

2019. augusztus 31., szombat
Reprodukáltuk Botka László igazi interjúját

Gyötrelmesen hosszú és súlyos közhelyekkel teli „interjút” adott saját magának Botka László. Látszik, hogy ebben nagyjából annyi volt a rögtönzés mint a Közéleti Kávéházas estéken. Ezért reprodukáltuk, hogy milyen is lehetett, hogyan is folyhatott az igazi szituáció; mit és hogyan kérdezhetett valójában Garai-Szakács László és Dombai Tünde. (Figyelem! Fikciós tartalom következik.)

Garai-Szakács László

: Mi természetesen elhallgatjuk, de a média többi része hangot ad azoknak a szegedi véleményeknek, és sajnos ezekből egyre több van, amelyek szerint Ön Drága Polgármester Úr, elfáradt és befásult. Ugye ez nem így van?

Botka László

: Gyerekek! Ez most komoly??? Már ti is kezditek? Mondom a jó kérdést, ahogyan azt fel kellett volna tennetek:

Folyamatosan támadja a kormánymédia, többek között azt állítják, hogy ön fásult és fáradt. Mi erről a véleménye?”

Garai-Szakács László

: Értem. Ezek alapján természeten javítjuk ezt a valóban balul sikerült kérdést, mert tényleg nem szabad arról beszélni, amit egyre több szegedi mondogat. Igaza van, Főnök! Tehát akkor a következő kérdésem: A mostani választáson is elég lesz, hogy csak színes rajzokat mutogat a szegedieknek? Bár ezek a látványtervek tényleg csudálatosak és biztos vagyok benne, már ha mondhatom ezt, hogy nagyon szép lesz egyszer a városunk az Ön vezetése alatt. De honnan lesz ezekre egyáltalán pénz?

Botka László

: Lacika! Már neked is átállt az agyad teljesen fideszesre? Majd mondok egy számot és kész, meg hozzáteszem, hogy van pénzünk. Az ég szerelmére! Azt kérdezd meg, hogy... várjál, felolvasom:

„Mi az, ami tizenhét év után még motiválja?”

Felfogtad? Erre akarok válaszolni. Itt van előttem a papíron, hogy mit mondjak...

Botka: Mióta is fizetlek Lacika? Mármint hivatalosan... 4 éve? 5?
Garai-Szakács László

: Ezer bocsánat Polgármester Úr, akkor módosítom a kérdést, egyébként pont ez lett volna a következő – Szilárd mondta, hogy ezt feltétlenül szőjjem bele az interjúba. Akkor folytassuk! Ö.. ö..... Tündi! Diktafon megy?

Botka László

: Elment a maradék eszetek is??? Van nálatok diktafon???? Normálisak vagytok? És ha valaki meghallja, miről beszéltünk itt??? Mehetek a lecsóba! Már így is az agyamra megy ez a Nemesi, nem tudok vele mit kezdeni...

Garai-Szakács László

: Elnézésedet kérem, Főnök. Tündike! Vidd ki

(a diktafont – a szerk.)

Lépjünk is tovább akkor. Térjünk rá a következő témakörre. Egyre több szegedi panaszkodik amiatt, mert züllik a város: mindenhol hajléktalanok és erőszakos koldusok zavarják az embereket, a nyílt utcán, fényes nappal.... ö... kakilnak.. (bocsánat, ezt ki kellett mondanom). Ez is Orbán Viktor és a Fidesssszzz miatt van ugye?

Botka László

: Lacika!

Garai-Szakács László

: Igen, Fönök?

Botka László

: Mióta is fizetlek én téged? Mármint hivatalosan... 4 éve? 5? Ez alatt te semmit nem tanultál bazdmeg.

Garai-Szakács

: De Főnök! Ügyesen beleszőttem a kérdésbe az Orbánt, meg a Fideszt is... és szándékosan elhallgattam, hogy sorban zárnak be az üzletek és a vendéglők Szegeden, és hogy ürül ki a belváros!

Botka László

: Eszem megáll. Szerinted én teljesen hülye vagyok? Látom én is, hogy mi megy a városban. Sírnak a magas parkolódíjak miatt, meg a magas ingatlanadó miatt, de szarok rá; nem ők szavaznak rám, hanem az öregek. Azokat meg Gyuszi ügyesen kézben tartja! Én is látom azt a rohadt sok koldust, de itt nem lesz igazi hajléktalan-rendelet, meg szigor, meg zéró tolerancia, mert azt a Fidessszzzz találta ki! Szóval, rohadtul nem fogok neked erről beszélni. Boncolgassuk inkább az elmúlt 5 évemet.

Mire vagyok büszke

– például. Ez egy hasznos kérdés lenne, de tudok még mondani három ilyent...

Garai-Szakács László

: De hát a kormány öntötte ide a milliárdokat, akkor ez most jobb téma? Az nem Szeged pénze volt, hanem...

Botka László

: Na takarodjál ki az irodámból... Elegem van belőled. Tünde! Maga jön.

Dombai Tünde

: Polgármester Úr! Laci említette a beruházásokat. Hagyjuk, hogy milyen pénzből... Az nem is érdekes! Viszont sokan nehezen viselik, hogy irgalmatlan fejetlenség uralkodik a városban: heteket, hónapokat, sőt majdnem éveket csúsznak a projektek; ha esik egy kis eső, akkor úszik fél Szeged; csónakkal lehet csak közlekedni; stb. Ezek mind Orbán Viktor miatt vannak megérzésem szerint. Kifejtené, hogy miért?

Botka László

: Tünde! Értékelem, hogy ügyesen próbál kérdezni. De!!!!! A maga helyében azt kérdeztem volna .... sőt, nem is. Inkább kijelentő módban, állításként fogalmazza meg, hogy:

„Időről időre megkapta ezek kapcsán azt is az önkormányzat, hogy csúsznak a beruházások.”

Jó? Így eléggé semleges, és nem égnek rám ezek az elcseszett ügyek.

Elment a maradék eszetek is??? És ha valaki meghallja, miről beszéltünk itt??? Mehetek a lecsóba...
Dombai Tünde

: Értettem! Szabad újra próbálkoznom egy másik kérdéssel?

Botka László

: Ha nagyon muszáj...

Dombai Tünde

: Nyilván Orbán Viktor tehet arról is, hogy Szegeden nem épült harmadik híd. Ez világos! Meg is írtuk százszor. De azt hogyan magyarázza, hogy Orbán Viktor előtt Ön már hatszor vagy hétszer megígérte a harmadik hidat? Akkor mi volt a baj? Miért nem lett az ígéreteiből semmi?

Botka László felállva, vörös fejjel üvöltve

: Takarodjon ki innen maga is. Menjen a lomha, ostoba, szakállas barom után. Mit képzel ezekkel a kérdésekkel??? Áruló lett maga is mint a Lauer, meg a Solymos! Már nem bízhatok senkiben!!!! Nem maradt egy épeszű emberem sem, minden esik szét körülöttem. Még a Gyurcsánytól; meg ettől az agyhalott, náci, cigányozó jobbikos Tóth Pétertől is szívességet kellett kérnem, mert már csapatom sincs, se képviselőim!!!! Szégyen! Végeztem!

(Az igazi propagandainterjú végül elkészült!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.