Beindult a Botka-féle sárdobálás – a polgármester a propagandája mögé bújik

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jelek szerint nagy lehet az ijedtség Botka László kampánycsapatában. A polgármester minden eddiginél féktelenebb lejárató-kampányba kezdett, amelynek fókuszában természetesen Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje áll.
A város pénzén fenntartott propaganda-kiadványok, a Szeged.hu és a Szegedi Tükör, illetve a Botka-képviselőjelöltek Facebook oldalai hemzsegnek a dühvel és félelemmel átitatott szitokszavaktól, miközben a polgármester saját médiájában, álszent módon pozitív kampányról beszél. A képlet a szokásos:

Botka László gyáván az emberei mögé bújik, a piszkos munkát megpróbálja velük elvégeztetni.

Néhány képernyőfotó, az állítólagos pozitív kampányról:

A legellentmondásosabb, hogy bár Botka 2017 őszén, országos bukását követően “hazatért” (vagyis haza kullogott, ha ló nincs, szamár is jó alapon), a mai napig csúcsra járatja a Dr. Botka Lászlót Miniszterelnöknek oldalt. Íme pár “pozitív” üzenet az oldalról, ami kvázi egy Nemesi-sárdobáló gépezetté változott az utóbbi hetekben:

Nemesi Pál csütörtökön a Facebook-oldalán adott ki közleményt a rangon aluli sárdobálás kapcsán:

“Rangon aluli álhírekkel, hazugságokkal próbál meg hetek óta lejáratni a városháza közpénzen fizetett propagandája.

Ez méltatlan viselkedés Szegedhez és a szegediekhez. A fair-playben hiszek, mind a sportban, mind az üzleti életben, mind a politikában. A szegediek tiszta játékot érdemelnek. Az én célom sárdobálás és negatív kampány helyett a harmadik Tisza – híd megépítése, a parkolási díjak csökkentése, a lakótelepek biztonságának növelése és az átfogó gazdaságfejlesztés, hogy minden szegedi jobban élhessen!

Van egy álmom: előzzük meg Debrecent, Kecskemétet és Győrt, legyen Szeged a legerősebb vidéki nagyváros! Ebben senki és semmi nem állíthat meg, főleg nem az olcsó hazugságok. Napról napra, egyre többen akarjuk a változást, köszönöm a támogatásukat! Legyen Szeged az első!”

Előző sztori

Mind a 20 körzetben leadták az aláírásokat a Fidesz-KDNP jelöltjei

Következő sztori

Honvédségi menetoszlopok közlekednek a hétvégén Csongrád megyében