/

Botka László újsága nem örül a magyar sikernek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2019. március 24. A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re gyõzött. MTI/Czagány Balázs

A magyar labdarúgó-válogatott tegnap óriási meglepetésre hátrányból fordítva legyőzte a vb-döntős horvát csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőn. Szinte az összes hazai sajtóorgánum elismerően írt Marco Rossi csapatának teljesítményéről, kivéve a szegedi önkormányzat által működtetett szeged.hu-t, amely gyalázkodó hangnemű cikket jelentetett meg a történelmi sikerről.

Bizonyára sokan emlékeznek Farkasházy Tivadar, humorista, közgazdász és újságíró botrányos kijelentésére, miszerint őt boldoggá teszi az, hogyha kikap a magyar válogatott.

Azoknak, akik esetleg már elfelejtették, íme, itt a videó:


Az ominózus kijelentését követően állítólag ketten le is köpték az utcán. Nem ő volt azonban az egyetlen, aki a válogatott ellen hergelte a népet: az Index 2016-ban a Magyarország-Ausztria Európa-bajnoki csoportmeccs előtt „ne féljen bevallani, ha a magyar válogatott ellen szurkol” címmel szavazást hirdetett.

Úgy tűnik az országos baloldali médiumok tanultak Farkasházy és az Index hibájából, legalábbis erre utal, hogy azóta nem próbáltak politikai tőkét kovácsolni a magyar válogatott sikerének kudarcként való beállításából. Íme, a tegnapi szalagcímek a magyar-horvát meccsről:

Index: Történelmi győzelem, megvertük a vb-második horvátokat
444:
2-1-re verte a magyar válogatott a vb-ezüstérmes horvátokat Budapesten
Népszava:
Nem elírás: a magyar válogatott 2-1-re legyőzte a vb-döntős horvátokat
HVG: Ilyen játékot 2016 nyarán látunk utoljára Dzsudzsákéktól

Mindezek tükrében meglehetősen furcsa, hogy a közpénzből fenntartott önkormányzat által működtetett szeged.hu gyalázkodó hangnemű cikket közölt a történelmi sikerről.

A botrányosra sikeredett „cikk” szerzője lúzergólnak titulálta az első magyar találatot: szerinte Szalai lövését szándékosan bevédte Kalinic, ráadásul a második gólnál is „olyan láma” volt a horvát kapus, hogy felmerülhet a „tipszmikszülés” gyanúja.

„És ráadásul egy olyan lúzergólt kaptunk, amilyet csak mi kaphatunk: Rebic azért nem volt lesen, mert Nagy Ádám az ötösig csúszott a tizenhatoson kívül, ezért passzolhatott a kapuba hat méterről. Ám pont ugyanilyen lúzergólt kapott a horvát csapat is, Dzsudzsák szöktette Szalait, aki éles szögből kábé hét méterről lőtt, és Kalinic gond nélkül bevédte, erős lövés volt, de illett volna rá leérni – mondom ezt elhízottan, karosszékből szakértve.” – olvasható a „cikkben”.

Kapufa

Sporthasonlattal élve elég nagy kapufát lőtt a szerző, ugyanis a helyeslő kommentek helyett, ezúttal az újságíró és a hírportál színvonalát erősen megkérdőjelező hozzászólások érkeztek a “cikk” alá.

Vajon helyesnek tartja ezt Botka László?

Szerettük volna megtudni, hogy Botka László polgármester szerint helyén való-e az, hogy a közpénzből fenntartott önkormányzati hírportálon ilyen hangvételű “cikk” jelenik meg az elmúlt évek legnagyobb futballsikeréről, eddig azonban nem reagált a megkeresésünkre.

Előző sztori

Piknikezne? Újszegedig meg se álljon!

Következő sztori

Rejtélyes macska- és kutyagyilkostól retteg Felgyő