Közélet

10 érv, hogy miért lenne értelme a változásnak Szegeden!

10 érv, hogy miért lenne értelme a változásnak Szegeden!

2019. szeptember 29., vasárnap
10 érv, hogy miért lenne értelme a változásnak Szegeden!

Összeszedtük tíz pontban, hogy mit nyerne Szeged, illetve mit nyernének a szegediek azon, ha új városvezetés állna fel októbertől. Szavazzon!

1. Új seprű jól seper

Tutyimutyinak, bátortalannak vagy döntésképtelennek egyáltalán nem lehet nevezni Nemesi Pált. Ahhoz, hogy valaki milliárdos céget építsen fel a semmiből (és nem privatizációs trükkökkel kezdte), kitartás, ész és elkötelezettség kell. Ez mind megvan Nemesiben. A

városért harcol már most is

, ha kell, akkor naponta menne csatába Szegedért. Lerázhatatlan!


2. Biztos egzisztenciája van, nem kell neki már a pénz (vagyis nem fog lopni)

Számos interjúban nyilatkozta már Nemesi Pál, de ezt egyébként mindenki tudja is róla, hogy gazdag. Van pénze bőven; nem is kell neki több. Nem a pénzért akar várost vezetni tehát, vagyis nem megélhetési politikus. Mivel bőven van pénze, a politikusok nem tudják befolyásolni.

3. Szabadon, szakmai szempontok szerint dönthet, nem kell politikai alkukban részt vennie

Sosem volt tagja és most sem tagja semmilyen pártnak Nemesi. Bár évezi a Fidesz támogatását, de nem vonatkoznak rá a Fidesz szabályai. És nem is fognak rá vonatkozni. Tehát politikai nézőpontok helyett szakmai szempontból hozhat döntéseket; azt teheti minden esetben, ami a szegedieknek a legjobb.

4. Szegedet kiránthatja az “ellenzéki” pozícióból, ami új lehetőségeket nyithat meg a város előtt

A város ellenzéki szerepbe szorult, a városvezetés ugyanis örökösen ellenáll, gyűlöletet szít, ekézi a kormányt és Orbán Viktort, valamint a Fideszt. Botka László élete céljának nevezte, hogy megbuktassa a kormányfőt. Nemesi Pál azonban kihúzhatja Szegedet ebből a rossz pozícióból, hiszen nem pártpolitikus, hanem mérnök-menedzser. Tehát nem politikai döntéseket fog hozni, hanem szakmaiakat.

5. A politikai szembenállás helyett a város fejlesztése kerülhet előtérbe

Ez az előbbi pontból következik. Politikai ellenkezés helyett ugyanis városfejlesztésre koncentrálhat Nemesi Pál, és nem olyan lassan, nehezen, ahogy az eddig történt, hanem sokkal gyorsabban tudna látványos eredményeket elérni.

6. Nemesi Pál élvezi az országos döntéshozók bizalmát, gyorsan meg tud velük egyezni

Simán! Mert nem politikus, hanem szakember; nem ellenkezik, hanem kompromisszumra törekszik és azért is könnyebb neki megegyezni a döntéshozókkal, mert nem szidja őket. Az országos döntéshozóknak is érdekük, hogy sikert tudjanak felmutatni Szegeden, hogy bebizonyítsák más városok számára is, hogy érdemes velük együttműködni! Nemesi hidat építhet Szeged, az ország és a régió között(na meg Újszeged és a belváros között is).

7. Kiterjedt, nemzetközi, regionális kapcsolatrendszere van, amit használni tud a város érdekében

Nemesi ismert cégvezető, kamarai elnök, a térségben is meghatározó gazdasági szakember. Határokon innen és túl vannak befolyásos kapcsolatai, amelyeket ki tud használni Szeged érdekében. Egységben az erő!

8. Felszámolhatja az urambátyám-rendszert Szegeden, véget vethet annak, hogy egyesek politikai szimpátia alapján kapjanak pozíciókat.

Mivel Nemesi Pál nem politikus, nem tagja semmilyen pártnak, biztosan nem pártszimpátia alapján fog vezetőket és munkatársakat választani, hanem rátermettség alapján! Az fog számítani, hogy ki, hogyan, milyen eredménnyel végzi el a rábízott feladatokat.

9. Mivel politikailag nyitott, a városvezetés is nyitott lesz, nem pedig bezárkózó, mint most.

Ez fontos mérföldkő lehet a város életében. Egy nyitott, barátságos ember könnyebben szerez barátokat, mint az, aki egymaga él az elefántcsonttoronyban. Nemesi Pál tehát „kinyithatja” Szegedet is az ország és a nagyvilág előtt.

10. Milliárdos céget épített fel a saját erejéből

Nem privatizációs trükkökkel, nem örökségből, hanem saját erejéből, saját munkájával épített fel egy milliárdos forgalmú céget. Vagyis Nemesi Pál okos és kitartó; ért a gazdasághoz és városépítéshez is, ez vitathatatlan. És nincs szüksége elvtelen trükkökre, sem pedig politikai szivárvány-koalícióra.
Olvassa el a 10 kemény állítás és/vagy Fake News Nemesi Pálról című írásunkat is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.