Közélet

Nemesi: Hidat építünk Szeged és az ország között

Nemesi: Hidat építünk Szeged és az ország között

2019. szeptember 13., péntek
Nemesi: Hidat építünk Szeged és az ország között

Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral folytatott megbeszélést Szeged fejlesztési lehetőségeiről Nemesi Pál a Budai Várban. Szeged független polgármester-jelöltje szerint a jelenlegi városvezetés elszigetelődött, pedig a szegedi gazdaság fejlesztése elképzelhetetlen a kormánnyal, a kamarával, a vállalkozókkal, az Egyetemmel, és a Szegedet körülölelő térséggel való együttműködés nélkül. "Hidat építünk Szeged és az ország között, minden értelemben, mert megépítjük végre a 3. Tisza hidat, és kapcsolatot építünk az ország vezetése felé is" - mondta Nemesi.

“A szegedi gazdaság mutatói sajnos bebizonyították: az elzárkózás politikája hosszú távon tönkre fogja tenni Szegedet. Jól mutatja a helyi iparűzési adóbevétel, hogy fokozatosan leszakadunk Kecskemét, Debrecen, Székesfehérvár és Győr térségétől, és ez káros, a város ipari adóbevételektől és jól fizető munkahelyektől esik el”

- írta közleményében Nemesi, majd hozzátette: nyitott, bárkivel párbeszédképes, de minden pillanatban Szeged érdekeit képviselő városvezetésre van szükség október 13-a után, mert csak Szeged lehet az első, a pártpolitikai csatározásokat félre kell tenni, ez nem lehet Szeged jövője. Orbán Viktor miniszterelnökről úgy fogalmazott, ő Magyarország egymás után 3. alkalommal megválasztott miniszterelnöke, természetes, hogy felkereste egy egyeztetésre.

"Gazdasági szakember vagyok, ismerem a számokat. Munkatársaimmal 30 éve építek egy vállalkozást, amely Szegedet és a térséget építi. A miniszterelnök 2010 óta a munkatársaival olyan fejlődő gazdasági környezetet teremtett Magyarországon, aminek eredményei vitathatatlanok: magára talált az építőipar, az ipari termelés, a turizmus és a szolgáltatási szektor is. Ezért emelkednek a bérek, amit erős családtámogatási politika is támogat. Mindemellett mi Szegeden tudjuk, hogy az Orbán Viktor által elhatározott és megvalósítiott déli kerítés minket is véd.

Az egész város, a teljes vállalkozói környezet és a munkavállalók is érzik Szegeden: a jövőben nem szabad dacból kimaradni az ország fejlődéséből. Azért kértem Orbán Viktor miniszterelnöktől egy találkozót, hogy biztosítsam róla: van párbeszédképes alternatíva Szegeden, és a szegediek változásra vágynak. A miniszterelnök teljes mértékben nyitott a párbeszédre és a Szeged jövőjét meghatározó elképzeléseinkre.

Hidat építünk Szeged és az ország között, mert megépítjük végre a 3. Tisza hidat, és kapcsolatot építünk az ország vezetése felé is - összegezte Nemesi a keddi találkozó céljait és eredményeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.