Politika

El akarta tolni az útból baloldali kihívóját Botka, de észrevette a kamerákat...

El akarta tolni az útból baloldali kihívóját Botka, de észrevette a kamerákat...

2019. szeptember 27., péntek
El akarta tolni az útból baloldali kihívóját Botka, de észrevette a kamerákat...

Aztán mondott egy érdekes megjegyzést! Eközben a jobbikos Tóth Péter kísérgette és szegődött társául az újrázni próbáló MSZP-s polgármesternek a dorozsmai Tökfesztiválon.

Botka László nem sokkal 6 óra után érkezett a rendezvényre. Ezt követően a polgármester tett egy kört, és csatlakozott hozzá a jobbikos Tóth Péter Komjáti Gábor Zoltán képviselőjelölttel. Tóth Péter az Összefogás Szegedért - javában baloldali pártokból verbuválódott - listáján a negyedik helyet foglalja el, így jött össze, hogy a korábban szélsőjobboldali politikusként funkcionáló Tóth Kecskésen kampányolt egykori ellenfeléért.

Ezután kínos találkozó következett: Lauer István, a másik dorozsmai képviselő odalépett régi szövetségeséhez, Botka Lászlóhoz, hogy üdvözölje. A polgármester először észre sem akarta venni, kézzel még egy picit arrébb is sodorta. Csak amikor felfogta, hogy kamerák előtt állnak, akkor volt hajlandó elfogadni a köszöntést. "A bohóckodás kedvéért" – mondta Botka, miközben kezet rázott baloldali kihívójával.

Az augusztusi közgyűlés után cikkeztünk arról, hogy Lauer István váratlanul bejelentette:

független, de baloldali politikusként indul a polgármesteri székért

. Később Lauer ezt azzal magyarázta, hogy Botka László elárulta, majd végül

gúnyos félmosolya miatt döntött így

, pedig megpróbált a polgármesterrel a közgyűlés előtt beszélni, ám ez a találkozó elmaradt. A baloldali Lauer nemrégiben azt ecsetelte, hogy

igazi baloldali gondolkodású ember elképzelhetetlennek tartja a Jobbikkal való összebútorozást

, ám úgy tűnik: Botkának erre is szüksége van ahhoz, hogy hatalmát megtarthassa Szegeden.

Mihálffy Béla elmondta, szerinte hatalmas közösségépítő ereje van ezeknek a rendezvényeknek Dorozsmán. "Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt öt évben a dorozsmaiak bizonyították, sokat számít nekik az a munka, amit egy ilyen rendezvény előtt Kiskundorozsma két képviselője és a művelődési ház dolgozói elvégeznek.

Politikai ellenfeleim megpróbálják felhasználni ellenem és gúnyosan csak "bográcsozós" névvel illetik. Sokallják a pénzt, amit erre fordítunk, csakhogy ezeket nem önkormányzati, hanem pályázati forrásokból rendezzük a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvánnyal és a Kiskundorozsmai Lokálpatrióták Egyesületével együtt" – fogalmazott a városatya.

Kiskundorozsmán egyébként 10-12 ilyen fesztivált is rendeznek évente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.