El akarta tolni az útból baloldali kihívóját Botka, de észrevette a kamerákat…

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aztán mondott egy érdekes megjegyzést! Eközben a jobbikos Tóth Péter kísérgette és szegődött társául az újrázni próbáló MSZP-s polgármesternek a dorozsmai Tökfesztiválon.

Botka László nem sokkal 6 óra után érkezett a rendezvényre. Ezt követően a polgármester tett egy kört, és csatlakozott hozzá a jobbikos Tóth Péter Komjáti Gábor Zoltán képviselőjelölttel. Tóth Péter az Összefogás Szegedért –  javában baloldali pártokból verbuválódott – listáján a negyedik helyet foglalja el, így jött össze, hogy a korábban szélsőjobboldali politikusként funkcionáló Tóth Kecskésen kampányolt egykori ellenfeléért.

Ezután kínos találkozó következett: Lauer István, a másik dorozsmai képviselő odalépett régi szövetségeséhez, Botka Lászlóhoz, hogy üdvözölje. A polgármester először észre sem akarta venni, kézzel még egy picit arrébb is sodorta. Csak amikor felfogta, hogy kamerák előtt állnak, akkor volt hajlandó elfogadni a köszöntést. “A bohóckodás kedvéért” – mondta Botka, miközben kezet rázott baloldali kihívójával.

Az augusztusi közgyűlés után cikkeztünk arról, hogy Lauer István váratlanul bejelentette: független, de baloldali politikusként indul a polgármesteri székért. Később Lauer ezt azzal magyarázta, hogy Botka László elárulta, majd végül gúnyos félmosolya miatt döntött így, pedig megpróbált a polgármesterrel a közgyűlés előtt beszélni, ám ez a találkozó elmaradt. A baloldali Lauer nemrégiben azt ecsetelte, hogy igazi baloldali gondolkodású ember elképzelhetetlennek tartja a Jobbikkal való összebútorozást, ám úgy tűnik: Botkának erre is szüksége van ahhoz, hogy hatalmát megtarthassa Szegeden.

Mihálffy Béla elmondta, szerinte hatalmas közösségépítő ereje van ezeknek a rendezvényeknek Dorozsmán. “Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt öt évben a dorozsmaiak bizonyították, sokat számít nekik az a munka, amit egy ilyen rendezvény előtt Kiskundorozsma két képviselője és a művelődési ház dolgozói elvégeznek.

Politikai ellenfeleim megpróbálják felhasználni ellenem és gúnyosan csak “bográcsozós” névvel illetik. Sokallják a pénzt, amit erre fordítunk, csakhogy ezeket nem önkormányzati, hanem pályázati forrásokból rendezzük a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvánnyal és a  Kiskundorozsmai Lokálpatrióták Egyesületével együtt” – fogalmazott a városatya.

Kiskundorozsmán egyébként 10-12 ilyen fesztivált is rendeznek évente.

Előző sztori

Marad a szép idő, a lehűlésre még várni kell

Következő sztori

Az okosan kapcsolódó világról rendeznek konferenciát Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek