Sok szemetet hagynak maguk után a piknikező hajléktalanok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teleszemetelik a Kálvária a teret a szabadban piknikező hajléktalanok, a Dugonics téren a szupermarket bejárata előtt vegzálják a vásárlókat a koldusok – tájékoztatták portálunkat olvasóink.

Az elmúlt hetekben elsősorban a belvárosban, különösen a Kárász utcán okoztak felfordulást a kéregető, járdán fekvő, bokorba székelő hajléktalanok. Arra is volt precedens, hogy a Szent István téri víztorony árnyékában végezte nagydolgát egy fedél nélküli. Ezúttal azonban Móravároson, a Kálvária téren látott szemetelő hajléktalanokat egyik olvasónk.

Kálvária téren piknikeznek

– Nem csak a város központjában kellemetlenkednek a hajléktalanok. A fedél nélküliek egy csoportja rendszeresen visszajár a Kálvária térre, amivel egyébként részemről semmi gond nincs, a probléma abból adódik, hogy mindig sok szemetet hagynak maguk után – írta Facebookon egy neve elhallgatását kérő olvasónk, aki hozzátette, tegnap is a téren piknikeztek a hajléktalanok.

A Kálvária téren nem csak a hajléktalanok, hanem a kábítószer használók is gyakran megjelennek. Korábban megírtuk, hogy egy magatehetetlenül, valószínűleg valamilyen kábítószer hatása alatt álló fiatalember ült a tér egyik padján a fejét lefelé lógatva. Az Alsóvárosi Polgárőrség is beszámolt róla, hogy egyre több úgynevezett új pszichoaktív kábítószer hatása alatt álló fiatallal lehet találkozni Szeged utcáin.

Dugonics téren zaklatnak

Másik olvasónk elmondása szerint szerda délután egy idős asszony és két részeg hajléktalan férfi a Dugonics téri, egykori Domus előtt zaklatta a járókelőket és a boltba betérőket.

– A képen látható öregasszony az autókból kiszállókat és a boltból kijövőket vegzálta adományért. A két földön ülő, láthatóan több napja mosdatlan, végtelenül igénytelen és büdös férfi pedig a boltba betérőktől követelt pénzt részegen – fogalmazott olvasónk. Hozzátette, egyikük rövid idő után megpróbált feltápászkodni a földről, de a kannás bor elfogyasztása után ez meglehetősen nagy kihívásnak bizonyult, végül negyed óra elteltével sikerült két lábra állnia.

Előző sztori

A tehetséggondozás közös nemzeti ügy

Következő sztori

Tetőszerkezet és melléképület égett Makón