Közélet

Ez fogadja a belvárosban sétálókat Szegeden

Ez fogadja a belvárosban sétálókat Szegeden

2019. augusztus 19., hétfő
Ez fogadja a belvárosban sétálókat Szegeden
Néhány órája a belvárosban dolgát végző hajléktalanról és egy hatalmas fekáliafoltról küldtek képet olvasóink, most a Dugonics téren és Kárász utcán pihenő hajléktalanokon akadt meg a szeme egy szegedinek. Ezen a héten szó szerint egy egész világ láthatja mindezt.

Egy olvasónk ma délután a belvárosban sétálva szembesült azzal, hogy a Dugonics tértől a Széchenyi térig hajléktalanok heverésznek az utcabútorokon. A

mosdatlanul, alkoholmámorban fetrengő fedél nélküliek

, amikor magukhoz térnek a környező vendéglátóhelyek teraszán ülőket vegzálják,

nem egyszer agresszívan pénzt kunyerálnak

,

dolgukat mindenki szeme láttára végzik

. Az elmúlt év nyarán is rendszeresen találkozhattak a szegediek és az idelátogatók hasonló jelenséggel, de azóta tovább romlott a helyzet. Tucatjával érkeznek a felháborodott szegediektől a képek a belvárosban fényes nappal a bokrokban dolgukat végző hajléktalanokról, de a kéregetés is szintet lépett, miután tavasszal

koldusmaffia kezdett "munkába" Szegeden

. A Botka László vezette önkormányzatot hiába kérdeztük több alkalommal is arról, hogy a probléma megoldása érdekében milyen lépéseket tesznek, mindeddig nem kaptunk választ, és láthatóan megoldást sem találtak a helyzetre.

Nem először küldenek erről az emberről képet. Évek óta lakásként használja a Kárász utca padjait, és mostanában az utcabútor közvetlen környékét is. A szanaszét heverő holmik közül több éjszakára is ott marad.

A Dugonics tér árnyékosabb felén, az utca közepén tért nyugovóra ez az ember. Ideiglenes fekhelye előtt ott van egy megkezdett üveg bor, ami magyarázat lehet arra, hogy mitől fáradt meg. Ez nyáron az este végére általános kép Szegeden. A napközben összekunyerált pénzből vásárolt kannás borokat a belvárosban elfogyasztva ott helyben térnek nyugovóra.

A háttérben Máté Bence kiállítása, a szökőkútnál békésen megpihenő sétálók, az előtérben pedig egy mosdatlan hajléktalan pihen. Szinte garantált, hogy a városba érkező turisták és kajak-kenu világbajnokságra 101 országból érkező versenyzők, sportvezetők és szurkolók ugyanezt a fotót el tudják készíteni. Az önkormányzatot úgy tűnik egyáltalán nem zavarja, hogy ilyen képek készülhetnek Szegedről...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.