Nagy bajban a balliberális szegedi “összefogás”: balról érkezhet a támadás?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tudjuk, zúgolódás támadt az Összefogás Szegedért berkein belül, Botka embereinek ugyanis nem ezt ígérték. Attól tartanak sokan, hogy a sutba dobott egykori, hűséges MSZP-s képviselők ellenük agitálnak majd, mint ahogy ez már el is kezdődött. 

Sorra követnek el baklövéseket azok a Szegedre ejtőernyőztetett “idegenlégiósok”, akik ki tudja milyen alkuk miatt fúrhattak ki régi, bevált, hűséges MSZP-seket és akik mellé Botka László is örömmel odaállt – lényegében elárulva ezzel egykori barátait, harcostársait.

Rutintalan, fiatal, feltörekvő politikus-palánták – akik talán a szegediek hátán akarnak felkapaszkodni a nagy politikába; Gyurcsány Ferenc “emberei”; egykor még Botkát utáló jobbikosok és maroknyi MSZP-s vergődik nap, mint nap Szegeden, hogy sikerüljön aláírásokat összegyűjteni Botka László indulásához, aki eközben ötletekkel “kampányol”. (Igaz, ez a trükk egyszer már bevált neki korábban is.)

Információink szerint egyre idegesebbek a balliberális Összefogásban, mert váratlanul érte őket az MSZP-s Lauer István bejelentése, aki a napokban közölte, hogy inkább elindul Botka Lászlóval szemben, de nem hagyja veszni azt a 17 évnyi munkát, amit a körzetébe fektetett és nem hagyja magát kitúrni. (Botka László is csak annyit bírt reagálni erre, hogy “Gratulálok!”)

Attól tartanak a képviselő-jelöltségbe ejtőernyőzött újoncok, hogy ellenük fognak agitálni azok a volt baloldali képviselők, akiket most kifúrtak és akik évekig “megdolgozták” előttük a körzeteket.

A baloldali belháborút és elégedetlenséget eddig nagyjából sikerült elsimítani és “házon belül” tartani, de Lauer borított, így most joggal tartanak attól, hogy még több nyílt támadás érheti őket balról, amire azonban nincsenek felkészülve.

Előző sztori

Halálos áldozatot is követelt a hódmezővásárhelyi katonai konvoj balesete

Következő sztori

Rekordidő alatt összejöttek az aláírások Nemesi Pálnak