Egyre durvább a szegedi hajléktalanhelyzet – galéria

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alig több mint 24 óra leforgása alatt hét különböző fotót kaptunk olvasóinktól, melyek tökéletesen bemutatják a belvárosban uralkodó hajléktalanhelyzetet.  

Egyik olvasónk elmondása szerint a városba érkező friss egyetemistákat elkísérő szülők többször aggódva néztek vissza, egy-egy padon borgőzben fetrengő hajléktalanra.

Kedd délután kaptuk a fotót a Széchenyi téri szökőkút előtt bóbiskoló hajléktalanról.

Illetve szerda délelőtt ezt. Nyugodt kis szieszta szinte a Városház árnyékában (a fotó alapján visszatérő vendégről van szó):

Szintén kedd délután érkezett a fotó a Somogyi utcai villamosmegálló padján magatehetetlen állapotban ülő fedél nélküliről.

A következő fotókat a szokásos esti sétája után küldte nekünk olvasónk, aki megjegyezte, hogy az utóbbi időben rendszeresen ez a látvány fogadja a Kárász utcán.

 

Szerda reggel az alábbi fotót találtuk az e-mailjeink között. Olvasónk a levelében kifejtette, a Bécsi körút és a Petőfi Sándor sugárút sarkán található buszmegállóban fekvő hajléktalan masszív szeszszagot árasztott magából.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben elsősorban a belvárosban, különösen a Kárász utcán okoztak felfordulást a kéregető, járdán fekvőbokorba székelő hajléktalanok. Arra is volt precedens, hogy a Szent István téri víztorony árnyékában végezte nagydolgát egy fedél nélküli. Ezt megelőzően pedig Móravároson, a Kálvária téren látott szemetelő hajléktalanokat egyik olvasónk.

Előző sztori

Újra járhatnak a vonatok Szeged és Szabadka között

Következő sztori

Detektívjátékkal (is) készül a SZIN-re a Móra Ferenc Múzeum