Áll a szemét Újszegeden: a zöldkommandó tehetetlen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hargitai utcai és az Erdélyi téri szelektív hulladékgyűjtőkhöz rendszeresen visszajárnak az illegális szemétlerakók. Papíron hatékony munkát végez a zöldkommandó, de az újszegediek ebből nem sokat érzékelnek – számolt be egyik olvasónk.  

Korábban beszámoltunk róla, hogy a belvárosban, a Jósika utcába rendszeresen visszajárnak az illegális szemétlerakók. A probléma Tápén is jelen van, ahol a városrész egyik külterületén, egy kereszteződésbe előszeretettel hányják ki a szemetet a helyiek. Legutóbb pedig Tarjánban, a Csillag tér környékén élők panaszkodtak a Szegeden láttalak Facebook-csoportban szeméthegyekről.

Most újabb helyszínekkel bővült a szegedi szeméttérkép, hiszen a Bécsi körúton és Újszeged több pontján is hegyekben áll a hulladék.

Mint ismeretes, a közgyűlés tavaly szeptemberben úgy döntött, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében úgynevezett zöldkommandót indít. A kétszer két fős őrjárat 12-12 órán át járőröz az érintett területeken, hogy rajtakapják a szabálysértőket.

Ez a rajtakapás viszont nem tűnik túl hatékonynak.

Az újszegedieket érthető módon zavarja, hogy egyesek a szabályokat felrúgva, folyamatosan hordják a szemetet az szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez.

– Lassan kezd unalmassá válni, hogy néhányan sportot űznek az illegális szemetelésből – kezdte olvasói levelét P. Anna. – Bűzölög az Erdélyi tér, mert néhányan szerves hulladékot dobnak a szelektív hulladékgyűjtő ládák közé. Lehet, hogy hatásos a zöldkommandó a propaganda szerint, de mi, újszegediek sajnos nem tapasztaljuk, hogy ez valóban így lenne – tette hozzá.

Az olvasó hangsúlyozta, nem csak az Erdélyi téren, hanem a Hargitai utcai szupermarket mögött is kritikus a helyzet.

Kérdéseinket elküldtük a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, amint válaszolnak frissítjük a cikket.

Előző sztori

Botka László gúnyos félmosolyát elégelte meg Lauer István

Következő sztori

Benkő: A honvédelem nemzeti ügy