Politika

Szakított Botka László és Solymos László!

Szakított Botka László és Solymos László!

2019. május 23., csütörtök
Szakított Botka László és Solymos László!

Szerda délután lemondott Solymos László, Botka László alpolgármestere. Ez rövid időn belül már a második olyan hír, ami arról szólhat, hogy valami nagyon nincs rendben a szegedi Városházán. A napokban jelentette be ugyanis Nagy Sándor, hogy ő meg átül inkább a Momentumba. A szegedi Fidesz közleményben reagált, szerintük Botka László arrogáns, és nem lehet vele együtt dolgozni.

Szakítottak!(Fotó: illusztráció)

A SzegedMa úgy tudja, tegnap délután lemondott Botka László alpolgármestere, Solymos László. Hogy pontosan mi az oka a távozásának, azt egyelőre nem tudtuk meg, mert amikor felhívtuk a privát mobilszámán, azonnal lecsapta a telefont. Üzenetet is írtunk neki, de arra egyelőre nem válaszolt. Megbízható, de nem hivatalos információk szerint Botka László rendkívül ideges lett barátja, és munkatársa: Solymos távozásának hírére. Amint további részleteket megtudunk, frissítjük a cikket. Ez rövid időn belül már a második olyan hír, ami arról szólhat, hogy valami nagyon nincs rendben a szegedi Városházán. A napokban jelentette be ugyanis Nagy Sándor, Szeged másik alpolgármestere, hogy a baloldal helyett

átül inkább a liberális Momentumba

.

UPDATE: A városházi Pravda is megerősítette a hírt Solymos lemondásáról

A szegedi baloldali önkormányzat házilapja, a szeged.hu is megerősítette 2 soros "cikkében" Solymos László lemondását. Azt írják a nem éppen izgalmas, hatásvadász "feladat-átcsoportosítás" című kis dolgozatukban, hogy Solymos személyes és családi okok miatt mondott le. Maga az érintett és Botka László viszont nem szólal meg a helyi Pravdában, egyáltalán nem kommentálták a hírt.

UPDATE2: Fidesz: Botka arrogáns, nem lehet vele együtt dolgozni

Közleményben reagált Solymos László lemondásának hírére a szegedi Fidesz. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

"Solymos László alpolgármester csütörtökön bejelentett lemondása egy újabb jele annak, hogy a szegedi városháza széthullik, mert az arrogáns Botka Lászlóval már korábbi szoros bizalmasai sem tudnak együttdolgozni.

Meglepő bejelentést tett ma reggel Solymos László, Botka László polgármester egyik közvetlen bizalmasa és politikai harcostársa: lemond városházi tisztségéről. A Szegedi Fidesz szerint ez újabb jele annak, hogy az arrogáns, és minden koncepciót nélkülöző Botka László vezetése alatt lassan széthullik a szegedi városháza, ahogyan szétesik a város is. A Szegedi Fidesz szerint a helyi baloldalt utolérte az erjedés: mindenki arra számít, hogy a Fidesz - Magyarország egyetlen bevándorlásellenes politikai ereje - Szegeden is toronymagas győzelmet arat a bevándorláspárti ellenzék fölött, és ez azt is jelenti, hogy ősszel véget érhet Botka László arrogáns, az embereket nem tisztelő, korrupt hatalmaskodása Szegeden. Legközelebbi munkatársainak, politikai bajtársainak lemondása - a héten Nagy Sándor is bejelentette, hogy a Momentumban folytatja - azt jelzi, az arrogáns Botka László körül elfogyott a levegő. Azt is tudja mindenki Szegeden, hogy dr. Mózes Ervin főjegyző visszavonulása is összefüggésben áll a mindennapos városházi problémákkal és a leplezetlen korrupcióval. Solymos lemondásával pedig egy újabb Botka-bizalmas intett búcsút a bukott szocialista Botka Lászlónak, aki így végérvényesen egyedül maradt. Ősszel önkormányzati választások lesznek Szegeden. Akkor Szeged polgárai újra visszavehetik a várost az arrogáns és koncepciótlan Botkától, hogy együtt új, sikeres korszakot nyissunk városunk életében. Fidesz szegedi szervezete"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.