Ősszel még tagadta, most mégis nyugdíjba vonul Mózes Ervin főjegyző

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már 2017-ben visszavonulhatott volna a címzetes főjegyző, de akkor Botka László polgármesterrel megállapodtak, hogy megvárják Mózes Ervin 65. születésnapját – írta a szeged.hu pénteken. Már tavaly év végén lehetett arról hallani, hogy visszavonul, de akkor azt mondta, nem igazak a híresztelések. A városháza pályázat során választja ki az új főjegyzőt.

A főjegyző február 9-én töltötte be 65. életévét. Az önkormányzati hírportálnak adott interjújában arról beszélt, hogy 2017-ben egyeztek meg a polgármesterrel abban, hogy megvárja ezt az időpontot, később pedig abban, hogy Mózes segíti a hivatal munkáját a költségvetés pénteki elfogadásában.

A közgyűlés előtt is a pénteki szavazás után jelentette be, hogy nyugdíjba vonul. A városháza azonban ezután is számít rá adatelemző és -értékelőként napi négy órában. “Nekem ugyanis nem közömbös, hogyan működik a polgármesteri hivatal, ugyanakkor gyorsan hozzáteszem, nélkülem is kiválóan működik majd, mert profi szakemberekből áll az apparátus” – mondta.

Mózes Ervin 1982-ben szerzett diplomát a JATE jogi karán. 1984-ben a megyei tanács apparátusában kezdte pályáját, majd 1991-ben a megyei közigazgatási hivatalban kabinetiroda-vezetőként dolgozott, ahonnan 2000-ben hivatalvezetőként távozott. A városházán 2000-ben kezdett el dolgozni, először még a jegyzői iroda vezetőjeként, 2003-ban lett ő a főjegyző. A címzetes főjegyzői címet 2008-ban nyerte el. Február 28-én ér véget a jogviszonya, ezután Martonosi Éva aljegyző látja el a főjegyzői feladatokat, amíg az önkormányzat pályázat során választja ki a hivatal következő vezetőjét.

Tavaly már felröppentek hírek arról, hogy az év végén nyugdíjba megy Mózes Ervin, ám amikor tőle megkérdeztük, hogy ezek a híresztelések igazak-e, szűkszavúan annyit mondott, hogy nem. A címzetes főjegyzőt és Solymos László alpolgármestert, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt októberben első fokon ítélték hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönbüntetésre. Ez ellen fellebbeztek, így jogerős ítélet tavasszal várható a VIP-parkolóbérletek kapcsán indult perben. Az októberi bírói indoklás szerint több mint 40 millió forintos kárt okoztak a városnak azzal, hogy olyanoknak osztogattak parkolóbérletet, akiknek semmi közük a városhoz.

Előző sztori

Kigyulladt egy épület Csengelén

Következő sztori

Erre számítsunk a hétvégén a megye határátkelőin