Írjon nekünk

Közélet

Ennek a fele se tréfa – koldusmaffia működik a Kárász utcán

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerda délután a Kárász utcán az egyik kéregetőtől elvették az összegyűjtött pénzét, majd ráparancsoltak, hogy a teraszokon folytassa a kalapozást.

Egy neve elhallgatását kérő olvasónk beszámolója szerint szerda délután harsány dalolászás törte meg a Kárász utca csendjét: egy koldus a sétálóutca kellős közepén a „Nézését meg a járást” című méltán híres dalt énekelve kuncsorgott némi alamizsnáért.

Kis idő elteltével olvasónk arra lett figyelmes, hogy egy termetes úriember, aki egészen addig a “Meki” oldalában állt, odament a dalolászó koldushoz, majd egy rövid szóváltást követően elvette a poharát, amibe a pénzt gyűjtötte.

– Többször is hallottam már különböző teóriákat arra vonatkozóan, hogy bizonyos rossz hírű emberek kivezénylik a koldusokat a nyilvános terekre, majd a nap végén elveszik tőlük az összegyűjtött pénzt. Sokáig nem hittem ezeknek, de tegnap ezzel szembesültem a Kárász utcán, ráadásul fényes nappal – írta olvasónk. Hozzátette, miután a férfi elvette a koldus pénzét, ráparancsolt, hogy a teraszokon folytassa a kalapozást.

– A rövid megbeszélést követően a „főnök úr” továbbállt, majd a koldus a legközelebbi vendéglátóegység teraszán ülő vendégeket kezdte vegzálni. Elképesztő, hogy ilyen megtörténhet ebben a városban – fogalmazott.

Sajnos a Kárász utcán gyakran előfordulnak hasonló esetek: korábban volt arra precedens, hogy egy hajléktalan az egyik virágosláda oldalára székelt. A legfrissebb trend azonban az, hogy a fedél nélküliek és koldusok padokat foglalnak maguknak a Kárász utcában, de nem is akárhogyan. Emellett szintén visszatérő problémát jelentenek a rejtélyes hányás-, illetve vizeletfoltok a sétálóutcában.

A rendszeres, már-már napi szintű hajléktalan problémával a város lakói rendszeresen szembesülnek, a legtöbben megbotránkozva figyelik a fedél nélküliek viselkedését. Az önkormányzat a lakossági panaszok ellenére homokba dugja a fejét.

Kommentek

Hírzóna

B. Nagy László a migráció veszélyeire figyelmeztet

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Interjú készült a politikussal.

Tovább olvasom

Közélet

Vizsgálatot indított a Magyar Posta a Szegeden megbírságolt kézbesítőautó ügyében

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az a kérdés, használta-e a figyelmeztető fényjelzést.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rendkívüli nyitvatartás lesz a csongrádi kormányhivatalokban az EP-választás miatt

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A megyében hét település érintett.

Tovább olvasom

Aktuál