Közélet

Ennek a fele se tréfa – koldusmaffia működik a Kárász utcán

Ennek a fele se tréfa – koldusmaffia működik a Kárász utcán

2019. május 16., csütörtök
Ennek a fele se tréfa – koldusmaffia működik a Kárász utcán

Szerda délután a Kárász utcán az egyik kéregetőtől elvették az összegyűjtött pénzét, majd ráparancsoltak, hogy a teraszokon folytassa a kalapozást.

Egy neve elhallgatását kérő olvasónk beszámolója szerint szerda délután harsány dalolászás törte meg a Kárász utca csendjét: egy koldus a sétálóutca kellős közepén a „Nézését meg a járást” című méltán híres dalt énekelve kuncsorgott némi alamizsnáért.

Kis idő elteltével olvasónk arra lett figyelmes, hogy egy termetes úriember, aki egészen addig a "Meki" oldalában állt, odament a dalolászó koldushoz, majd egy rövid szóváltást követően elvette a poharát, amibe a pénzt gyűjtötte.

- Többször is hallottam már különböző teóriákat arra vonatkozóan, hogy bizonyos rossz hírű emberek kivezénylik a koldusokat a nyilvános terekre, majd a nap végén elveszik tőlük az összegyűjtött pénzt. Sokáig nem hittem ezeknek, de tegnap ezzel szembesültem a Kárász utcán, ráadásul fényes nappal – írta olvasónk. Hozzátette, miután a férfi elvette a koldus pénzét, ráparancsolt, hogy a teraszokon folytassa a kalapozást.

- A rövid megbeszélést követően a „főnök úr” továbbállt, majd a koldus a legközelebbi vendéglátóegység teraszán ülő vendégeket kezdte vegzálni. Elképesztő, hogy ilyen megtörténhet ebben a városban – fogalmazott.

Sajnos a Kárász utcán gyakran előfordulnak hasonló esetek: korábban volt arra precedens, hogy e

gy hajléktalan az egyik virágosláda oldalára székelt.

A legfrissebb trend azonban az, hogy a fedél nélküliek és koldu

sok padokat foglalnak maguknak a Kárász utcában

, de nem is akárhogyan. Emellett szintén visszatérő problémát jelentenek a rejtélyes

hányás-, illetve vizeletfoltok a sétálóutcában.

A rendszeres, már-már napi szintű hajléktalan problémával a város lakói rendszeresen szembesülnek, a legtöbben megbotránkozva figyelik a fedél nélküliek viselkedését. Az önkormányzat a lakossági panaszok ellenére homokba dugja a fejét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.