Vizeletben és alkoholban úszik a belváros

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétes eredetű foltok jelentek meg a belvárosban, olvasóink szerint ezekért a hajléktalanok a felelősek.

Lassan már el sem tudjuk képzelni a Kárász utcát szemétkupacok és a különös, olykor bűzölgő és üvegszilánkokkal tarkított rejtélyes foltok  nélkül. Olvasóink is rendszeresen panaszkodnak a jelenség miatt, van, aki szerint a hajléktalanok vizelete, mások úgy vélik, a fedél nélküliek által összetört sörösüvegek állnak a foltok hátterében.

Ismeretlen eredetű foltok tarkítják a Kárász utcát.

– Az elmúlt hetekben felfigyeltem arra a jelenségre, hogy hétvégente a Kárász utca tele van különböző foltokkal. Szombaton kutyasétáltatás közben láttam egy hajléktalant, aki

a kukázást követően a sétálóutca közepén flakonos vízből mosta a kezét.

Feltételezhetően ez áll a foltok hátterében, ugyanakkor azt is el tudom képzelni, hogy éppen a Kárász utcán könnyített magán egy koldus – írta nekünk Marika.

Mások szerint a hétvégi tivornyázások alkalmával összetört üvegekből származó folyadék képzi a rejtélyes foltokat.

– Láttam az Önök által készített hajléktalantérképet, szerintem célszerűbb lett volna a Kárász utcát valamilyen más színnel jelölni, ugyanis a legtöbbször ott kellemetlenkednek a kéregetők – kezdte olvasói levelét Flórián Péter. – Szombat este a JATE klubból a Kárász utcán keresztül mentem haza, akkor láttam, hogy a Meki előtt vitatkozik két hajléktalan – folytatta.

Péter elmondásai szerint meglehetősen nehezen tudta értelmezni az alkoholtól bódult egyének párbeszédjét, így csak feltételezni tudja, hogy a vitát az váltotta ki, hogy az egyik a másik táskájából kivett valamit.

 

– Ha jól láttam, akkor egy üveg sörön vesztek össze, majd miután nem tudták megoldani a problémát, az egyik dühösen a földhöz vágta azt. Az üvegszilánkokkal körülölelt folt még másnap reggel is ott volt

– fogalmazott Péter.

Bármi is álljon a foltok hátterében, ezek meglehetősen gyomorforgató látványt nyújtanak Szeged központi utcáján.

A szegediek egyre mérgesebbek és egyre nehezebben viselik a belvárosban kialakult hajléktalan kérdést, és ugyan hiába egyre dühösebbek a város lakói,

a városvezetés továbbra sem vesz tudomást erről.

Legalábbis a mi kérdéseinkre soha nem válaszolnak ilyen ügyekben.

Ha valaki netán arra is kíváncsi, hogy milyen az, amikor egy hajléktalan telibe fossa a Kárász utcát (merthogy volt már ilyen kaland is), az KATTINTSON IDE, és megtalálja részletes cikkünket.

A legfrissebb trend azonban az, hogy a hajléktalanok és koldusok padokat foglalnak maguknak a Kárász utcában, de nem is akárhogyan.

Előző sztori

Aksitöltőt és késeket loptak egy vásárhelyi házból

Következő sztori

101 évesen lett magyar állampolgár Ilona néni

Legutóbbi hasonló cikkek