Közélet

Állnak a vadgesztenyék a Szentháromságon, de nem halad a zöldítés

Állnak a vadgesztenyék a Szentháromságon, de nem halad a zöldítés

2019. április 12., péntek
Állnak a vadgesztenyék a Szentháromságon, de nem halad a zöldítés

A Szentháromság utcai fásítás március elején kezdődött el. A nagy zajjal járó munkálatok azonban hirtelen megálltak és a szerdai esőzés után talán még elhanyagoltabbnak tűnik a szabadon hagyott felület.

"Leszakadt az eső, de amit azóta látunk, attól elállt a lélegzetünk és a szó legrosszabb értelmében" – mondta Mucsi Gyuláné a Szentháromság utcán. "Nem értettem egyet azokkal, akik amiatt panaszkodtak, hogy zajjal jár a felújítás. Aki építkezett, felújított már valaha, az tudja, hogy az efféle munkálatok sajnos ezzel járnak, ezzel nem lehet mit tenni.

Úgy fogtam fel, hogy ezzel is szépül a környezetünk, jó lesz majd végigsétálni a Szentháromság utcán, viszont a szerdai nagy eső után legalább akkorát csalódtam" – fejtette ki.

A Szentháromság utcai fásítás március elején kezdődött.

A beruházás során 13 vadgesztenyefát, valamint 1884 cserjét ültetnek, ezek közül

a fák már megtalálták helyüket a Bécsi körút és a Rákóczi utca közötti szakaszon.

A zöldítés érdekében felvert aszfaltot körberakták sárga dísztéglával is, azonban úgy tűnik, azóta nemigen történt változás, de a munkaterületet elkerítő szalag még mindig ki van húzva. A szerdai felhőszakadás után meglehetősen rendezetlennek tűnik a terület. Az utóbbi egy évben már volt rá példa, hogy az időjárás beleszólt szegedi felújításba. Emlékezetes, hogy a Liget beruházás csúszását először szeptember végén, a felújítás tervezett befejezésekor jelentették be. Akkor arra hivatkoztak, hogy a tavaly májusi erős esőzések miatt meglazult a Ligetben a talaj. Végül odáig nyúltak a munkálatok, hogy a közkedvelt újszegedi parkot napra pontosan egy év és egy hónappal azután adták át, hogy elkezdődött a felújítás. Így a téli fagyok is közbeszóltak.

"Nem kell ide Liget, el vagyunk a Mátyás térrel" – viccelődött Edina. "Nekem tetszik, ahogy megcsinálták a Ligetet, de ha én ott laknék és megkérdezik tőlem, hogy szeretnék-e egy évet várni arra, hogy valami történjen végre, biztosan nemet mondok. Félek tőle, hogy ez is elhúzódhat, de ne legyen igazam. Mindig jó látni a zöldet és a szép környezetet, úgyhogy remélem, mihamarabb befejezik, mert ez az állapot nekem nem tetszik. Szerintem vagyunk ezzel még így egy páran a környéken" – részletezte. Korábban megírtuk, hogy a közeli iskolába járó gyerekek aggódó szülői attól félnek, hogy

a fásítástól még nehezebben lehet majd autóval megállni a környéken

.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak. Bízunk benne, hogy nem játsszák el azt a trükköt, mint legutóbb, hogy nem válaszoltak a kérdéseinkre, majd helyreigazítást kértek, melynek önként helyt adtunk, hogy pontos tájékoztatással éljünk olvasóink felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.