Közélet

Már ültetik a fákat a Szentháromság utcán

Már ültetik a fákat a Szentháromság utcán

2019. március 7., csütörtök
Már ültetik a fákat a Szentháromság utcán

Vadgesztenyefákat ültetnek a Bécsi körút és a Mátyás tér közötti szakaszon a Szentháromság utcán. A fatelepítést még Hüvös László önkormányzati képviselő indítványozta 2014-ben, mostanáig csúszott a fásítás.

A Szentháromság utcában egy héttel ezelőtt kezdték el

felverni az aszfaltot

, hogy hely nyíljon a 13 vadgesztenyefának, illetve az 1884 cserjének. A 19 millió forintos beruházás a Modern Városok programban, kormányzati támogatással valósul meg.

Ezt a fásítást még Hüvös László KDNP-s képviselő indítványozta öt évvel ezelőtt. "Ebben szerepelt egy pénzügyi ütemezés, de akkor már megnyílt a Modern Városok program. A közgyűlésen, amelyiken ez napirendre került, Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azt mondta, hogy nem felejtették el, de pályázati pénzből szeretnék megoldani a beruházást" – idézte fel. Eredetileg 2018-ban végezték volna el a munkálatokat, de idénre csúszott a zöldítés. A beruházás végére 1500 négyzetméter aszfalt törmelék keletkezik, továbbá 100 köbméter földet termőföldre váltanak és kerítéssel védik a növényeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.