Már ültetik a fákat a Szentháromság utcán

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vadgesztenyefákat ültetnek a Bécsi körút és a Mátyás tér közötti szakaszon a Szentháromság utcán. A fatelepítést még Hüvös László önkormányzati képviselő indítványozta 2014-ben, mostanáig csúszott a fásítás.

A Szentháromság utcában egy héttel ezelőtt kezdték el felverni az aszfaltot, hogy hely nyíljon a 13 vadgesztenyefának, illetve az 1884 cserjének. A 19 millió forintos beruházás a Modern Városok programban, kormányzati támogatással valósul meg.

Ezt a fásítást még Hüvös László KDNP-s képviselő indítványozta öt évvel ezelőtt. “Ebben szerepelt egy pénzügyi ütemezés, de akkor már megnyílt a Modern Városok program. A közgyűlésen, amelyiken ez napirendre került, Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azt mondta, hogy nem felejtették el, de pályázati pénzből szeretnék megoldani a beruházást” – idézte fel.

Eredetileg 2018-ban végezték volna el a munkálatokat, de idénre csúszott a zöldítés. A beruházás végére 1500 négyzetméter aszfalt törmelék keletkezik, továbbá 100 köbméter földet termőföldre váltanak és kerítéssel védik a növényeket.

Előző sztori

Nőnapi látogatáson jártak a bohócdoktorok a szegedi gyermekklinikán

Következő sztori

Megcsináltuk Szeged hajléktalantérképét