Közélet

Jó, reggelt Szeged! - Megcsináltuk Szeged hajléktalantérképét!

Jó, reggelt Szeged! - Megcsináltuk Szeged hajléktalantérképét!

2019. március 8., péntek
Jó, reggelt Szeged! - Megcsináltuk Szeged hajléktalantérképét!

Mint azt már korábban megírtuk,a jó idő beköszöntével ellepték a hajléktalanok Szeged belvárosát.Olvasóink napi rendszerességgel küldenek újabb és újabb üzeneteket, amelyben csalódottságukat fejezik ki emiatt.

A városvezetés nem igazán foglalkozik ezzel a problémával, ezért mi megpróbálunk segíteni:

térképen bejelöltük,

hogy honnan kaptuk az elmúlt napokban a legtöbb bejelentést a hajléktalanok jelenlétéről.

Árral szemben című új társasjátékát mutatja be a Motiváció Műhely

. A mentorálással foglalkozó szervezet a Nagy Árvíz 140 éves évfordulójára készült produkcióval állít emléket – számolt be Szűcs Norbert, a szervezet vezetője.

Vadgesztenyefákat ültetnek a Bécsi körút és a Mátyás tér közötti szakaszon a Szentháromság utcán.

A fatelepítést még Hüvös László önkormányzati képviselő indítványozta 2014-ben, mostanáig csúszott a fásítás.

A Szentháromság utcában egy héttel ezelőtt kezdték el

felverni az aszfaltot

, hogy hely nyíljon a 13 vadgesztenyefának, illetve 1884 cserjének. A 19 millió forintos beruházás a Modern Városok Programban, kormányzati támogatással valósul meg. Március 7-én üzemkezdettől várhatóan március 12-én üzemzárásig a Makkosház/Tarján, Víztorony tér irányú 8-as és 10-es trolibuszok, valamint a DAKK Zrt. Glattfelder Gyula tér irányába közlekedő autóbuszjáratai az „Anna-kút ” közös villamos-trolibusz-autóbusz megállóhely helyett a közúti közlekedési sáv mellett található ideiglenes megállóhelyen állnak meg –

tájékoztatott az SZKT a közleményében.

Elmarad a SZIN-en a Prodigy-koncert. A zenekar menedzsmentje a Facebookon tette közzé, hogyKeith Flint halála miatt az erre az évre tervezett fellépéseket lemondják, köztük az augusztusi, Szegedi Ifjúsági Napokra tervezett bulit is –

írja az Index

.

Mint ismeretes, a 49 éves énekes, akivel a Prodigyt általában azonosítani szokták, essexi otthonában halt meg. A zenekari Instagram-oldala szerint öngyilkos lett.

Lapunk is beszámolt a halálhírről

és az együttes tervezett szegedi koncertjének esetleges pótlásáról.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.