Szórakozás

A show-nak folytatódnia kell – így pótolható a Prodigy-koncert

A show-nak folytatódnia kell – így pótolható a Prodigy-koncert

2019. március 5., kedd
A show-nak folytatódnia kell – így pótolható a Prodigy-koncert

Sokkolta a Prodigy rajongóitKeith Flint halálhíre. Az együttes a SZIN utolsó napján lépett volna tizenötödik alkalommal a magyar közönség elé. A szervezők egyelőre arra várnak, hogy hivatalos közleményt kapjanak a koncert sorsáról. Menedzsereket kérdeztünk arról, hogy ilyen esetben mi történik a háttérben, hogyan oldható meg a pótlás.

Mint azt megírtuk, hétfőn reggel holtan találták otthonában a The Prodigy frontemberét, Keith Flintet. Az angol együttes augusztusban a SZIN utolsó napjának sztárfellépője lett volna. A fesztivál szervezői egy szűkszavú közleményben részvétüket fejezték ki és jelezték, hogy rövidesen jelentkeznek a koncert részleteivel.

A show-nak folytatódnia kell

Több koncertszervezőnél érdeklődünk, hogy ilyen esetben mi történik, hogyan tudják pótolni a várhatóan lemondásra kerülő koncertet. Azt mindegyikük hangsúlyozta, hogy a szegedi fesztivál szervezői a szerződést valószínűleg úgy kötötték, hogy abban van egy vis maiorra vonatkozó pont, ami most életbe lép. A gyakorlat szerint a szerződés megkötésekor a fellépést intéző menedzserirodának előleget utalnak, ami az angol fellépők esetében 30-50 százalék lehet.

Mivel mindkét félnek az az érdeke, hogy valamilyen formában pótolják az elmaradó koncertet, ezért első körben az iroda felajánl más, abban az időben leköthető zenekart. Ezt a SZIN szervezőinek nem kötelező elfogadniuk, ha pedig nemet mondanak, a pénzt visszakapják – bukni esetleg a lefoglalt repülőjegyeket vagy hasonló, a koncerthez köthető járulékos költséget bukhatják.

Van idő a megoldásra

Tavaly Sean Paul koncertje maradt el a SZIN-en. Akkor a jamaicai énekes egy nappal a koncert előtt jelezte, hogy térdsérülése miatt nem tud fellépni. Abban a helyzetben az idő rövidsége miatt esélytelen volt, hogy hasonló sztárt hozzanak a Partfürdőre, végül a program átszervezésével és egy magyar beugróval, Esti Kornéllal oldották meg a pótlást.

Az általunk megkérdezett menedzserek szerint most nem kell kapkodniuk a SZIN szervezőinek, így esélyes, hogy a Prodigy helyett más sztárfellépőt tudnak szerződtetni. Bár valószínűleg választási lehetőségük is lesz, két dologgal számolniuk kell. Egyrészt az ismertebb előadóknak jó előre lekötött fellépéseik vannak, ez valamelyest szűkíti a lehetőségeket. Másrészt, a koncert a fesztivál utolsó napjára, szombatra volt betervezve, ami a világon mindenhol "főműsoridő", ez szintén szűkítheti a névsort.

A Prodigy is dönthet a folytatás mellett

Megkérdeztük a koncertmenedzsereket, hogy kiket ajánlanának pótlásra. Sok név előkerült, viszont azt mindegyikük külön hangsúlyozta, hogy ilyenkor egy jó szervező figyel arra, hogy stílusban, hangzásban ne nagyon térjen el az eredeti programtól.

Arra is mindegyikük kitért, hogy a szervezőknek mindenképpen illik és meg is kell várniuk, hogy a Prodigy milyen döntést hoz a zenekar jövőjéről. Bár Keith Flint frontember és az együttes arca is volt, így pótolhatatlannak tűnik, de elképzelhető, hogy a társak az emléke előtt is adózva valamilyen formában együtt folytatják a zenélést, így a SZIN-re is eljönnek.

Kerestük a SZIN szervezőit is, akik későbbi tájékoztatást ígértek.

A brit The Sun című lap úgy tudja, hogy a 49 éves énekes és dj felesége, Mayumi Kaij néhány nappal ezelőtt szakított, és az asszony rákényszerítette férjét, hogy adja el essexi otthonukat is. Keith mély depresszióba esett és újra drogokat kezdett használni, majd véget vetett életének. A zenésznek már korábban is akadtak problémái a drogfogyasztással, rendszeresen használt drogokat, ivott, sőt gyógyszerfüggő is lett. (Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített 116-123-as, ingyen hívható telefonszámot)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.