Társasjátékkal emlékeznek meg a Nagy Árvízről

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Árral szemben című új társasjátékát mutatja be a Motiváció Műhely. A mentorálással foglalkozó szervezet a Nagy Árvíz 140 éves évfordulójára készült társassal állít emléket – számolt be Szűcs Norbert, a szervezet vezetője.

“Kicsit versenyt futottunk az idővel, hogy létre jöhessen ez a játék, hiszen közeledik a Nagy Árvíz 140. évfordulója” – mondta Szűcs. A szervezet hétfőn mutatja be az új fejlesztésű társasjátékait, melyek megalkotásakor a lokálpatriotizmust vették figyelembe.

“Különösen az Árral szemben című játékunkra vagyunk büszkék, hiszen ezzel

sokaknak szokatlan módon nem egymás ellen, hanem egymással csapatot alkotva kell a folyamatosan felhúzott eseménykártyák által kialakuló árvizet valahogy visszaszorítani. A játékosok közül mindenkinek fel kell vennie egy szerepet a játékban, amely alapján az árvízzel fel kell venniük a harcot” – mondta.

A játék jelenleg éppen gyártás alatt van, ezután három irányba terjesztenék. “Több mint harminc mentorunk van, akik között terjesztenénk a játékot, valamint a tanodai mentoráltjaink körében is ez a célunk. Ezen kívül kereskedelmi forgalomba is helyeznénk, habár ez még tulajdonképpen egy kézműves társas, így csak korlátozott mennyiségben lesz elérhető. Nagyobb példányszámmal a Hídi vásárra készülünk” – árulta el.

Ezen kívül egy Szegedről szóló kártyajátékkal is készülnek, melyet a kisebb korosztálytól a felnőttekig mindenki játszhat majd.

Előző sztori

Őzek legelnek a vásárhelyi katolikus temetőben

Következő sztori

Kigyulladt egy épület Derekegyházon