Közélet

Jó Reggelt Szeged! - Fényes nappal rondítják tele a Széchenyi teret a hajléktalanok

Jó Reggelt Szeged! - Fényes nappal rondítják tele a Széchenyi teret a hajléktalanok

2019. március 6., szerda
Jó Reggelt Szeged! - Fényes nappal rondítják tele a Széchenyi teret a hajléktalanok
Múlt héten megírtuk, hogy a jó idő beálltával a Mars téren és a Kárász utca környékén is egyre gyakrabban jelennek meg magukat koldusnak kiadó szélhámosok és alamizsnát gyűjtő hajléktalanok.

Az alkoholtól agresszív kéregetők a közelmúltban már többször is megzavarták Szeged sétálóutcájának rendjét, randalírozással, székdobálással vagy

éppen virágláda oldalba kakálásával.

A szegediek és a Szegedre látogatók többször jelezték már, hogy valamilyen megoldást kellene és illene találni erre a problémára,

de az önkormányzat egyelőre nem lépett látványosat, és nem tudunk arról, hogy bármit is akar-e tenni.

A kivitelező

legutóbb február végére ígérte a liget átadását,

ehhez képest a március 4-i látkép jellegzetes eleme volt a markoló a park közepén. Elvileg már csak az utolsó simítások vannak hátra, így a jelenlegi összképet tekintve arról kérdeztük olvasóinkat, hogy mennyire elégedettek a felújításokkal.

A szavazás szerint az emberek 40%-ának nem tetszik az új liget.

Még ebben az évben elkészül egy Tisza vidékét bemutató telefonos applikáció, ami a térségben fellelhető természeti és turisztikai értékekkel szeretné megismertetni a kirándulókat.

Az applikáció mellé egy honlap is készül, amit a Csongrád Megyei Önkormányzat a Vajdasággal közösen valósít meg.

Többféleképp reagálnak a szegediek arra, hogy akár perceken át kell körözni a belváros utcáin parkolóhelyért. Van, aki csak beletörődik, más türelmet szeretne kérni a saját és a többi autós érdekében. A Szegedma szerksztősége is gyakran kap meghívót a Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatókra.

Legutóbb 6 perc 12 másodperc kellett ahhoz, hogy parkolóhelyet találjunk.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.