Közélet

Csak "örökölni lehet" parkolóhelyet a belvárosban

Csak "örökölni lehet" parkolóhelyet a belvárosban

2019. március 5., kedd
Csak "örökölni lehet" parkolóhelyet a belvárosban

Többféleképp reagálnak a szegediek arra, hogy akár perceken át kell körözni a belváros utcáin parkolóhelyért. Van, aki csak beletörődik, más türelmet szeretne kérni a saját és a többi autós érdekében.

"Fel sem tudja idegesíteni az ember magát azon, hogy nem talál helyet. Megszoktuk" – mondta némi beletörődéssel Iványi Annamária. A nő a Fekete sas utcában talált parkolóhelyet keden több percnyi céltalan kerülő után. "A többi sofőr idegesítőbb. Igazítja az autót, nem halad, ezektől néha felmegy az ember vérnyomása" – taglalta.

"Legalább három kört biztosan kell menni a Széchenyi tér körül"

– számolt be Péter. "Mindenképp számolni kell azzal az idővel, ami a parkolóhely kereséssel telik, ha valaki mondjuk időpontra megy a belvárosba" – tette hozzá. Szerkesztőségünk gyakran kap meghívót a Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatókra. Legutóbb 6 perc 12 másodperc kellett ahhoz, hogy parkolóhelyet találjunk, de átlagosan 5 perc 37 másodpercbe telt, mire le tudtunk parkolni a környező utcák valamelyikében.

Beátának sok bosszúságot okoz a parkolóhelyek hiánya. "Konditerembe járok a belvárosban, az előtt nem lehet megállni. Mindig valamelyik másik utcából kell átbumliznom a kocsitól. Bosszantó, bárcsak ne így lenne" – panaszolta.

Kényes téma a parkolás

A belvárosi parkolás évek óta kényes téma. A Fekete sas utcában az úttesten átlósan, tolatva lehet parkolni. Ennek különösen a kerékpárosok örülhetnének, hiszen így láthatóbban közlekedhetnek a forgalmas utcában. Ezzel a megoldással azonban a kocsival közlekedők is biztonságosabban használhatják a csomagtartót, hiszen az a járda felől van. Az viszont gondot okoz, hogy a parkolási rendhez türelem csak ritkán párosul.

"Nem várják meg, hogy jól parkoljon. Emiatt úgy torlódnak néha az autók, hogy csak kipréselni tudja magát a sofőr is"

– véli az egyik üzlet vezetője, aki szerint mindenki közös érdeke lenne a Fekete sas utcában, hogy türelmesen közlekedjenek. A szűk parkolóhelyekről Majoros Gabriella gépjármű vezető oktató lapunknak azt nyilatkozta, hogy

lehetne tágasabbakat is kialakítani.

"A sávszélességhez hasonlóan, a parkolóhelyek szélessége is jogszabályban van meghatározva. Sajnos a szegedi parkoló társaság nem hajlandó szélesebb parkolóhelyeket engedélyezni, mert az számukra jelentős bevétel kieséssel járna" – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.