Sport

Folytatódik az NB III. – mindkét szegedi csapat a bajnoki címért küzd

Folytatódik az NB III. – mindkét szegedi csapat a bajnoki címért küzd

2019. március 2., szombat
Folytatódik az NB III. – mindkét szegedi csapat a bajnoki címért küzd

Három hónapnyi szünetet követően vasárnap folytatódik az NB III-as pontvadászat. A Szeged-Grosics Akadémia a második, míg a SZEOL SC a harmadik pozícióból várja a folytatást. Mindkét gárda a bajnoki címet tűzte ki céljául.

Számottevő játékosmozgás a SZEOL-nál

– Elvégeztük azt az edzésmunkát, amit előzetesen elterveztünk. Sikeres, ámbár sérülésekkel tarkított felkészülésen vagyunk túl. Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a tavaszi szezon, rettentően hosszú volt ez a téli szünet, hiszen több mint kilencven nap telt el az utolsó tétmeccsünk óta – mondta megkeresésünkre Siha Zsolt, a SZEOL SC vezetőedzője. Számottevő játékosmozgás volt télen a SZEOL háza táján: elhagyta a csapatot Papp Ádám és Bozóki Richárd – ők a Tiszaszigetben folytatják, Szabó Attila és Göncző László pedig Makóra szerződött.

Féléves ceglédi kitérőt követően visszatért a SZEOL-ba Nikola Makszimovics

, mellette Kalmár Ferenccel, Góra Márkkal, Gajda Márkóval, valamint Antman Joshuaval erősített a Tisza-parti együttes. – Úgy gondolom, hogy sikerült beillesztenünk a csapatba az új játékosokat. Olyan karaktereket igazoltunk, akik beleillenek ebbe a közegbe: Makszimovics korábban három évet töltött nálunk, Gajda és a Góra pedig az utánpótlás csapatainkban pallérozódott, pontosan tudták, hogy hova szerződnek. Antman még utánpótláskorú játékos, biztos vagyok benne, hogy sokat fog még fejlődni. Kalmár jelenleg sérüléssel bajlódik, de hosszú távon ő is nagy erőssége lehet a csapatnak – fogalmazott a vezetőedző, aki egy korábbi interjújában leszögezte:

csak a bajnoki címmel lenne igazán elégedett.

A SZEOL SC vasárnap 14.30-kor a Budapest Honvéd második csapatát fogadja a Szegedi Vasutas Stadionban. A mérkőzésről online szöveges tudósítással jelentkezünk.

A Szeged-Grosics és SZEOL nagy csatát vív majd a feljutásért. (Fotó: Kovács Ferenc)

Rutinos játékosokat igazolt a Szeged-Grosics

– Az első hely a cél, ugyanakkor mindig csak a következő meccsre kell koncentrálnunk

mondta a gyulai Grosics Akadémián megtartott sajtótájékoztatón Joao Janeiro.

A Szeged-Grosics Akadémia vezetőedzője hangsúlyozta, az ellenfeleket tisztelik, de ő mindig úgy áll a saját csapatához, hogy az a világ legjobbja. A korábban Walter Zengával és Marcelo Bielsával is dolgozó portugál szakember az őszi szezon végén vette át a gárdát, most pedig egy sikeres, törökországi edzőtáborral kiegészített felkészülésen vannak túl. Joao Janeiro a magyar és a portugál labdarúgás közötti különbségről azt mondta, hogy előbbiek „exportra” készülnek, vagyis fontos számukra, hogy külföldön érvényesülni tudjanak. Az eseményen bemutatták a gárda öt új játékosát. Andorka Péter és Sasa Popin a támadó szekciót, Zvara Dávid és Bata Kristóf a középpályát, Horváth Marcell pedig a védelmet erősíti. Azt valamennyi játékos leszögezte, a keret elég erős ahhoz, hogy kiharcolják a feljutást, és valamennyien látnak perspektívát a klubban, amely a következő szezonban már az új, szegedi központban játszhatja mérkőzéseit. A Szeged-Grosics Akadémia vasárnap 14.30-kor a Pécsi MFC-t fogadja a gyulai Grosics Akadémián.

A bajnokság állása:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.