Sport

Bajnoki címmel lenne igazán elégedett Siha Zsolt

Bajnoki címmel lenne igazán elégedett Siha Zsolt

2018. december 6., csütörtök
Bajnoki címmel lenne igazán elégedett Siha Zsolt

10 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel a harmadik helyen zárta az őszt a SZEOL SC az NB III. Közép-csoportjában. Siha Zsolt vezetőedző nem panaszkodik csapata eddigi teljesítményére, ugyanakkor a szezon végén a bajnoki címmel lenne csak igazán elégedett.

– Többek között az utolsó négy meccsen produkált győzelmi szériájuknak köszönhetően a harmadik helyen zárták az őszt. Mennyire elégedett csapata teljesítményével?

– Az őszi idény középső szakaszában kicsit megtorpantunk, de ez jellemző volt ránk a korábbi szezonokban is, nem tudjuk ennek az okait. Ha az eredeti célkitűzésünket vesszük alapul – ami az volt, hogy érjünk oda a dobogóra –, akkor elégedett lehetek, hiszen hat ponttal vezetünk a negyedik Dunaújváros előtt. Ez jó pozíció ahhoz, hogy megtartsuk a dobogós helyezést, ráadásul szintén négy pontra vagyunk az éllovas Szentlőrinctől, úgyhogy akár vérmesebb célokat is kitűzhetünk magunk elé.

– Az előző idényekhez képest idén sokat javult a csapat idegenbeli mérlege. Minek köszönhető a fejlődés?

– Megmondom őszintén, nem tudom ennek az okát. Ha összehasonlítjuk a tavalyi őszünket az ideivel, akkor láthatjuk, hogy most egy ponttal többet szereztünk, hat góllal többet rúgtunk, és hárommal kevesebbet kaptunk. Ez azért elég komoly különbség szerintem. –

Tavaly a kifejezetten jó őszi szerepelést egy visszafogottabb tavaszi szezon követte. Nem tart attól, hogy megismétlődik ez a forgatókönyv?

– Remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni. Több oka is volt a gyengébb tavaszi szereplésünknek: lelkileg megfogta a társaságot, hogy az elején elment jó néhány meccs, és akkor már látszódott, hogy nem tudunk harcban lenni a dobogós helyekért. Szűkebb volt a keretünk, kisebb volt a merítési lehetőség.

A jelenlegi keretünk erősebb, úgyhogy bízom benne, hogy ott folytatjuk tavasszal, ahol most abbahagytuk.

Siha Zsolt másfél éves vezetése alatt most produkálta a legjobb félévét a SZEOL SC. (Fotó: Kovács Ferenc)

– Másfél éve irányítja a csapatot, hogy érzi, mennyit fejlődött az elmúlt időszakban?

– Rengeteg tapasztalatot szereztem. Ezt megelőzően még sosem ültem egyedül a kispadon, de azóta már közel 50 meccsen vezettem a csapatot. Igazából nem ez a fontos, hanem az, hogy a csapatom mennyit fejlődött ebben az időszakban. Sikerült egyfajta állandóságot teremtenünk a keretben, a csapat gerince évek óta változatlan. Szerintem a játékosokkal párhuzamosan én is folyamatosan fejlődöm a közös munka során.

– Sikerült megvalósítania azokat az elképzeléseit, amelyekkel másfél évvel ezelőtt belevágott a munkába?

– Még nem teljesen.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett a szezon végén?

– Maradéktalanul akkor lennék elégedett, ha megnyernénk a bajnokságot. Az valóban komoly teljesítmény lenne. Úgy gondolom, hogy a csapat képes is lehet erre, igaz, nem mi vagyunk a bajnokság legfőbb esélyesei.

– Ahhoz, hogy reális esélyük legyen erre, elengedhetetlen egy sikeres téli felkészülés. Mikor kezdik el az alapozást?

– Most két hétig teljes szünet van. Utána egy irányított program keretében egyéni edzéseket kell végezniük a játékosoknak, a közös munka pedig január 10-én kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.