Sport

Bajnoki címre tör a Szeged-Grosics Akadémia

Bajnoki címre tör a Szeged-Grosics Akadémia

2019. február 26., kedd
Bajnoki címre tör a Szeged-Grosics Akadémia

Az egyetlen cél az NB III Közép csoportjának megnyerése lehet a jelenleg három pontos hátrányban a második helyen álló Szeged-Grosics Akadémia számára - így összegezhető a szerdai, gyulai sajtótájékoztató, melyen bemutatták a klub új játékosait.

- Az első hely a cél, ugyanakkor mindig csak a következő meccsre kell koncentrálnunk -

mondta a szerdai, a gyulai Grosics Akadémián megtartott sajtótájékoztatón Joao Janeiro. A Szeged-Grosics Akadémia vezetőedzője hangsúlyozta, az ellenfeleket tisztelik, de ő mindig úgy áll a saját csapatához, hogy az a világ legjobbja. A korábban Walter Zengával és Marcelo Bielsával is dolgozó portugál szakember az őszi szezon végén vette át a gárdát, most pedig egy sikeres, törökországi edzőtáborral kiegészített felkészülésen vannak túl. Joao Janeiro a magyar és a portugál labdarúgás közötti különbségről azt mondta, hogy előbbiek "exportra" készülnek, vagyis fontos számukra, hogy külföldön érvényesülni tudjanak. A magyar játékosokat technikásabbnak tartja, de a portugálok szerinte jobban akarják a győzelmet, mert már egészen fiatalon, az utcán focizva elsajátítják az ehhez szükséges mentális alapokat. Elismerően szólt a magyar labdarúgásról, melyben szerinte minden adott ahhoz, hogy előrébb lépjen. Külön kiemelte azt a kormányzati szerepvállalást, mely nagyot lendített a honi infrastruktúrán, és amely nagyon vonzó volt személyesen neki is. Az eseményen bemutatták a gárda öt új játékosát. Andorka Péter és Sasa Popin a támadó szekciót, Zvara Dávid és Bata Kristóf a középpályát, Horváth Marcell pedig a védelmet erősíti. Közülük

hárman már bemutatkoztak

a klub honlapján. Az 1998-as Bata Kristóf Szombathelyen és Pécsett pallérozódott, nemrég pedig a Szentlőrinc együttesénél futballozott. Innen Ausztriába igazolt, ahol, mint mondta, több szempontból sem találta meg számításait, a Szeged-Grosicsnál viszont jól érzi magát, és könnyen azonosult a klub céljaival.

- Jó csapatba kerültem, biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot -

fogalmazott. A zalaegerszegi nevelésű Horváth Marcell Gyöngyösről érkezett hozzánk, és elsősorban a védelem megerősítésében lehetnek fontos feladatai. - Nagyon jó körülmények fogadtak itt, tetszik ez a közeg, és megmondom őszintén, nagyon erősnek tartom a keretet - mondta az 1999-es születésű játékos. Azt valamennyi játékos leszögezte, hogy a keret elég erős ahhoz, hogy kiharcolják a feljutást, és valamennyien látnak perspektívát a klubban, mely a következő szezonban már az új, szegedi központban játszhatja mérkőzéseit.

via

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.