Bajnoki címre pályázik a SZEOL visszatérője

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 26 esztendős Nikola Makszimovcs egy nem túl sikeres féléves ceglédi kitérőt követően, visszaigazolt a SZEOL SC-hez. A szerb támadó komoly ambíciókkal tért vissza, szeretné, ha csapata a következő idényben egy osztállyal feljebb szerepelne.

– Miért döntöttél úgy, hogy féléves ceglédi kitérőt követően visszatérsz a SZEOL-hoz?

– Nem kellett sokat gondolkodnom, amikor megkerestek a SZEOL-tól. Rengeteg szép élmény köt a klubhoz, és szeretnék újabb sikerekkel gazdagodni.

– Hogyan fogadtak a csapattársaid?

– Amikor visszatértem olyan érzésem volt, mintha el se mentem volna. Ez az én második családom és remélem, hogy ez így is marad.

Nikola Makszimovics 2015 és 2018 között 83 mérkőzésen 27 gólt szerzett a SZEOL színeiben. ( Fotó: Kovács Ferenc)

– Ősszel mindössze három mérkőzésen léptél pályára Cegléden. Megbántad, hogy nyáron odaszerződtél?

– Sajnálom, hogy nem kaptam több lehetőséget a bizonyításra Cegléden, de ilyesmi a magasabb ligákban játszó profi játékosok életében is gyakran előfordul. Úgy vagyok vele, hogy ami nem öl meg, az megerősít, rengeteget tanultam ebből a kudarcból.

Névjegy

Nikola Makszimovics 1992. 02. 23-án született Szabadkán. Az FK Sever, valamint az FK Spartak Subotica utánpótlás csapataiban pallérozódott, középiskolai tanulmányait a budapesti Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Gimnáziumban folytatta, ekkor került a Vasas SC-hez, ahol az U-17-es, U-18-as majd az U-19-es csapatot erősítette. Innen a norvég negyed osztályú Flisa Footballhoz vezetett az útja, ahonnan kilenc hónapot követően a szerb másodosztályú FK Indijához szerződött. 2014-ben a harmadosztályú FK Palicshoz igazolt, egy évvel később már a nevelőegyesületét, az FK Spartak Subotica együttesét erősítette. Innen előbb a városi rivális FK Backahoz, majd a SZEOL-hoz vezetett az útja. Makszimovics három év alatt 83 mérkőzésen 27 gólt szerzett a SZEOL színeiben.

– Hogy érzed, mekkora különbség van jelenleg a másod és a harmadosztály között?

– A legmarkánsabb különbség talán az, hogy a másodosztályban több meccset kell játszanod, ezáltal több lehetőséged adódik a javításra. Emellett jobb minőségűek a pályák, és több néző kíváncsi egy-egy összecsapásra. Remélem a következő szezonban megmutathatjuk, hogy valójában nincs nagy differencia a két liga közt.

– Szerinted erősebb a SZEOL jelenlegi kerete a tavalyinál?

– Ezt nehéz eldönteni. A tavalyi szezon első felében remekül szerepeltünk, de aztán a tavasszal kicsit megtorpantunk. Bízom benne, hogy most másképp lesz és elérjük a célunkat, ami nem lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése. Ehhez nagy akaratra és alázatra lesz szükségünk, de csak így juthatunk fel az NB II-be.

Norvég kaland

Makszimovics karrierjében fontos mérföldkő volt, amikor 2012-ben a norvég negyed osztályú Flisa Fottballhoz szerződött. A 26 esztendős támadó elmondásai szerint, érdekes tapasztalatokat szerzett a skandináv országban. – Egy szerb edző azzal keresett meg, hogy szívesen látna a norvég negyedosztályú csapatában. Úgy voltam vele, hogy tapasztalat szerzésnek kiváló lehet, ez a norvég kaland. Kilenc hónapot töltöttem az együttesnél. A magyar ligákhoz képest technikátlanabbak a játékosok, ugyanakkor fizikálisan sokkal masszívabbak. Rengeteg futás és sok párharc jellemezte akkoriban a norvég focit – fogalmazott Makszimovics.

– Az előző szezonban, tíz találattal holtversenyben te lettél a házi gólkirály. Tavasszal hány gólt remélsz magadtól?

– Mindig jó érzés, amikor te vagy az első számú gólfelelőse a csapatnak, főleg amikor emellett még a társaid is jól teljesítenek. Szeretném megemlíteni, hogy Beretka Péter is ugyanannyi találatot jegyzett az előző idényben, mint én így neki is jár az elismerés. Konkrét számot nem tűztem ki magam elé, csak az számít, hogy a csapat elérje a célját.

(Kiemelt kép: SzegedMa archív)

Előző sztori

Életveszélyesen megsérült, pedig csak békíteni akart

Következő sztori

Nézőpont: előnytelen az ellenzéknek közös listán indulni az EP-választáson