Közélet

Jó Reggelt Szeged - Több ezer szegedi szeretné, ha maradna a Széchenyi tér

Jó Reggelt Szeged - Több ezer szegedi szeretné, ha maradna a Széchenyi tér

2019. január 24., csütörtök
Jó Reggelt Szeged - Több ezer szegedi szeretné, ha maradna a Széchenyi tér

Korábbi cikkünkben szavazás formájában arról kérdeztük a szegedieket, hogy milyennek szeretnék a Széchenyi teret. Rendkívül kiegyenlített szavazás volt, mindössze egy százalékkal érkezett több szavazat arra az opcióra, hogy a tér maradjon meg a jelenlegi formájában.

Mint az ismeretes, a

Múltidéző sorozatunk korábbi részében

a Széchenyi tér történetét elevenítettük fel. A cikkünk végén szavazás formájában megkérdeztük olvasóinkat, hogy tetszik-e nekik a felújítás előtt álló tér új látványterve. A

szavazásban résztvevők 55 százaléka nemmel voksolt.

Igaz, az időjárás nem volt túl kegyes a közlekedőkhöz kedden, de talán a havas utak sem adnak magyarázatot arra,

hogy egy szegedi hölgynek egy vizsgálat miatt miért kellett hét órát várnia a betegszállítókra,

hogy hazavigyék. A várakozás alatt az SZTK-ban sem vizet, sem járókeretet nem kapott, hogy elmenjen a WC-re. Az opcionálisan akár 485-re növelhető számú jegyautomatát a Traco Zrt. szállíthatja – számolt be a Napi. Az ütemterv szerint az első két hónapban 15 automatát helyeznek el próbaüzemként, majd hetente újabb 15-öt.

Az új berendezésekből a nagy forgalmú vidéki állomások, így Szeged is kap.

A magyar számítógép története 1953-ban, egy börtönből írt levéllel kezdődött, míg a működő berendezésről először hatvan esztendeje adott hírt az akkori Esti Hírlap. Az eredeti, M–3 nevű eszköznek mára csak részegységei láthatók Szegeden –

adta hírül a magyarhirlap.hu.

Áramütés után felgyógyult rétisast

(Haliaeetus albicilla) engedtek vissza a természetbe, a ragadozó madarat a Kiskunsági Nemzeti Park, a Fővárosi Állat és Növénykert és a Szegedi Vadaspark együttműködésével sikerült megmenteni.

Ha még több hírre szomjazik, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.