Közélet

Jegyautomatákat helyez el a MÁV a Nagyállomáson

Jegyautomatákat helyez el a MÁV a Nagyállomáson

2019. január 23., szerda
Jegyautomatákat helyez el a MÁV a Nagyállomáson

Országszerte 375 új jegyautomatát telepítenek a vasútállomásokon. Eddig csak Budapesten és az agglomerációs területein helyeztek el ilyen automatákat.

Az opcionálisan akár 485-re növelhető számú jegyautomatát a Traco Zrt. szállíthatja – számolt be a Napi. Az ütemterv szerint az első két hónapban 15 automatát helyeznek el próbaüzemként, majd hetente újabb 15-öt.

Az új berendezésekből a nagy forgalmú vidéki állomások, így Szeged is kap. A 375-ös alapmennyiségből 275 készülék készpénzes és bankkártyás, illetve 100 bankkártyás fizetésre alkalmas. Ha beválnak, a további 110 automatát a Budapest–Hegyeshalom vonal Győr–Hegyeshalom közti szakaszán, illetvea Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonal Nyíregyháza elővárosi forgalmában érintett állomásain és megállóhelyein helyeznek üzembe, esetenként a már meglévő automaták mellé. Az opcióval együtt 3,8 milliárd forint értékű beszerzést a vasúttársaság EU-s forrásból finanszírozza. A megkötés előtt álló szerződés a kapcsolódó támogatási szerződés aláírásával lép majd hatályba, ettől az időponttól élnek a szállítási határidők is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.