Közélet

Vizsgálóbizottságot állítana fel a Szeviép–ügyben a szegedi jobboldal

Vizsgálóbizottságot állítana fel a Szeviép–ügyben a szegedi jobboldal

2018. december 4., kedd
Vizsgálóbizottságot állítana fel a Szeviép–ügyben a szegedi jobboldal

Tisztázni szeretnék a városvezetők szerepét, ezért egy háromtagú bizottság vizsgálná ki a Szeviép ügyet, ha átmegy a párt javaslata. Ezért Haág Zalán a KDNP önkormányzati frakcióvezetője egy önálló képviselői indítványt nyújtott be a képviselő testületnek. Az indítványt a december 21–i ülésen hagyhatja jóvá a grémium.

A Szeviép csőd vizsgálóbizottságának legfőbb célja az lenne, hogy megállapítsa, hogy az ügyben milyen szinten érintett a szegedi szocialista városvezetés, amely az eddig kiderült tények szerint folyamatosan milliárdos megbízásokkal tömte a városvezetéshez tartozó építőipari vállalkozást – ismertette a sajtótájékoztatón Haág Zalán. Mint ismeretes,

500 kisvállalkozót nem fizettek ki a cégcsoport részéről. Az ő esetükben is a kormány az, aki kártalanítja a károsultakat.

Ha felállhatna a vizsgálóbizottság, akkor kiderülne, hogy Magyarország legnagyobb csődbüntettében, milyen összefonódások, milyen érintettségek lehetnek a szocialista önkormányzat és annak vezetőinek a részéről. - Szeretném megkérni a szocialista vezetőket, hogy járuljanak hozzá, hogy ez a vizsgálóbizottság létrejöjjön,

mert amennyiben lesöprik az előterjesztést a közgyűlés napirendjéről, akkor felmerülne a kérdés, hogy vajon takargatni valójuk van-e, és valóban szocialista pénzek eltüntetésről van-e szó a Szeviép-ügyet érintően – fogalmazott Haág.

A bizottság igazságosan, minden politikai oldalt érintően állna fel. Személyi javaslatok még nincsenek, de részt venne benne egy Fidesz- KDNP –s képviselő, egy MSZP-s, illetve egy független képviselő. Az eddigi információk szerint a következő közgyűlésre december 21-én kerülne sor, így akkor fog kiderülni, hogy a városvezetés elfogadja -e az indítványt.

A politikus közölte, bár a jogszabályok alapján képviselőként joga lenne betekinteni az üggyel kapcsolatos önkormányzati iratokba, a városvezetés ezt nem tette lehetővé. Mint mondta, bízik benne, hogy a vizsgálóbizottság médianyilvánosság előtt zajló munkája során nehezebb lenne megtagadni az információk kiadását.

Botka László tolná el magától a Szeviépet - de sikerülhet neki?

Durván tolja el magától a Szeviépet Botka László, aki még azt is el bírta mondani, hogy semmi köze nem volt a csúnya véget ért társasághoz. https://www.youtube.com/watch?v=IcCiyiL7ldc&feature=youtu.be Ezek a mondatai azonban nem igazak Botka Lászlónak, mint azt részletesen megírtuk,

dokumentumokkal igazolható

, hogy

a Botka-érában összesen csaknem 16 milliárd forinttal tömték meg Szegeden a Szeviépet is,

és Botka László is vastagon érintett, mint Szeged polgármestere, noha

megpróbálja kitrükközni a szerepét

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.