Íme a dokumentumok, amelyek bizonyítják: Botka László vastagon Szeviépezett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Grafikus illusztráció!

A Botka-érában összesen csaknem 16 milliárd forinttal tömték meg Szegeden a Szeviépet. Mutatjuk az erről szóló hivatalos dokumentumokat. 

Botka László házilapja ismét szintet lépett (pontosabban csúszott lefelé): újabb, hatalmas cikkben megy a Szeviépes mosdatás a közpénzen működő szeged.hu-n. A “dolgozat” 16 év elteltével Bartha Lászlóra próbál mutogatni, és azt állítja, a cég kapott egy egymilliárdos megbízást 2002 előtt. Szerintük ezzel bebizonyították, hogy a Szeviép a “fidesz botránya”. Nagyot tévedtek azonban, ugyanis

“akkoriban nem volt 500 csődbe ment kisvállalkozó, nem volt 6,5 milliárdos bukta és csődbüntett sem. Ezek csak Botka László uralma alatt következtek be.”

A városházi cikk szemérmesen hallgat arról is, hogy Botkáék 2002 után valósággal kitömték a Szeviépet. Olyannyira, hogy

a Botka-érában összesen 16 milliárd forint landolt különféle projektek során azoknál a cégcsoportnál, amelyben ott volt a Szeviép.

Noha ezt a tényt simán letagadta Botka László, a trükk nem jött be. Erről már részletesen írtunk, de most megmutatjuk azokat a hivatalos dokumentumokat is, amelyek mindezt egyértelműen bizonyítják.

Íme a bizonyítékok a Botka László és Szeviép közötti kapcsolatra

Az alább látható dokumentumok a Közbeszerzési Értesítő hivatalos iratai, és egy városházi szerződés. Ezek azt bizonyítják, a Szegedi Önkormányzat 9,2 milliárd forint értékben biztosított munkát a SZEVIÉP-nek, 100%-os tulajdonú önkormányzati cégén keresztül pedig további 6,9 milliárdot (három részletben, három projektben).

Az alábbi hirdetmény egy “Szeged szennyvíztisztításának és szennyvízcsatornázásának fejlesztése és bővítése” projekt 2007-es szerződésmódosításáról szól. Jól látszik, hogy a megrendelő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Az eredeti szerződést 2005-ben kötötte a Szegedi Önkormányzat (polgármester: Botka László) a SZEVIÉP–Alterra Konzorciummal, mintegy 17 859 800 euró összértékben, vagyis akkori árfolyamon – 265 forintos Euróval – számolva 4 732 847 000 forintért.

A dokumentum további része pedig bizonyíték arra, hogy a SZEVIÉP-vezette konzorcium dolgozott a városban, mégpedig az önkormányzat megbízásából, mintegy 17 859 800 euró összértékben, vagyis akkori árfolyamon – 265 forintos Euróval – számolva 4 732 847 000 forintért.

A szerződés, amelyet 2009-ben a Botka László írt alá

Ez a megbízás a szegedi 1-es villamos felújítási munkálatairól szól. A nyertes konzorcium egyik tagja a SZEVIÉP volt, erre Botka László már nem emlékszik, ezért mi megmutatjuk Önöknek.

Botka a Megrendelő, a szerződésen az aláírása

Sajátos az emlékezetkiesése a polgármesternek, ugyanis mint Megrendelő, az ő kézjegye, és az ő pecsétje áll a dokumentumon, ezt is mutatjuk Önöknek.

Ezek azok a megbízások, amiket a SZEVÉP közvetlenül a Botka-vezette Szegedi Városházáról nyert el. Amennyiben a teljes 1-es villamos szerződésre kíváncsi, kattintson ide.

Most mutatjuk azokat a megbízásokat is, amelyeket az Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság juttatott a SZEVIÉP-nek.

Az önkormányzat cége is dolgoztatott a SZEVIÉP-pel

A szegedi önkormányzat 100%-os tulajdonában álló önkormányzati cégek is dolgoztattak a Szeviéppel. Ilyen volt a botrányos Ligetfürdő projekt, amely során nem a szegedi önkormányzat, hanem annak 100 százalékos tulajdonában lévő cég, a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető kft. adta a megbízást a Szeviépnek, összesen 6,9 milliárd forint értékben, három különböző szerződés keretében.

Itt az egyik ezel közül (3,5 milliárdért), a pdf-dokumentumot ezen a linken találja.

A történet innentől ismert: a bíróság első fokon nemrég kimondta, hogy a SZEVIÉP vezetői minősített csődbűntettet követtek el, amikor “magánbankként” használták a SZEVIÉP-et, és kölcsönök nyújtásával eltüntették a cégben lévő forrásokat.

Az egyik nagy pénz éppen Ujhelyi István egykori sofőrjénél landolt, aki 400 milliót kapott kölcsönként a SZEVIÉP-től, és ezzel soha nem tudott elszámolni, és nem is utalta azt vissza az anyacégnek. Később a tanúmeghallgatáson azt nyilatkozta, “nem emlékszik semmire”. Ennek ellenére az ügy egyik kulcsszereplője lehet – írtuk meg ma.

(Borítókép: illusztráció. Grafika: SzegedMa)

Előző sztori

Árokba hajtott egy autó Szentesen

Következő sztori

Marad a szürke, esős idő