Sport

Hiányolja az ultrákat a SZEOL gólfelelőse

Hiányolja az ultrákat a SZEOL gólfelelőse

2018. november 16., péntek
Hiányolja az ultrákat a SZEOL gólfelelőse

Péter Antal, a SZEOL SC 24 éves támadója a múlt hétvégi Szeged-Grosics elleni rangadón fontos találattal járult hozzá csapata győzelméhez. A Hollandiát is megjárt csatár a maroknyi SZEOL szimpatizánssal együtt ünnepelte a gólját. Elmondása szerint az ilyen pillanatok miatt lenne fontos, hogy visszatérjenek a lelátóra az ultrák.

- A városi rivális Szeged-Grosics Akadémia elleni rangadón szakadt meg a csapat rossz idegenbeli szériája. Minek volt köszönhető a siker?

- Nem sokkal a mérkőzés előtt tudtuk meg, hogy

elhunyt klubunk alapítója, Szalai István.

Úgy éreztük, hogy tartozunk annyival Pista bácsinak, hogy ezt a rangadót megnyerjük, ezért mindenki 110%-ot nyújtott a pályán.

- A gólod előtt volt egy nagy ziccered, melynél a kapufa kisegítette a hazaiakat. Mentálisan mennyire nehéz az ilyen szituációkat kezelni?

- Nem egyszerű a csatárok élete, hiszen tőlünk minden meccsen gólokat várnak. Nyilván minél kevesebb helyzetem van, annál nehezebb a dolgom. Mikor láttam, hogy a kapufáról a kapus kezébe pattan a labda egyből a

Honvéd II. elleni meccs

jutott az eszembe. Ott is volt egy kihagyott ziccerem, de nem sokkal később ismét helyzetbe kerültem, és azt már értékesítettem, mint utóbb kiderült, három pontot ért az a találat. Nem szabad a múlton rágódni, mindig a következő szituációra kell koncentrálni, a mérkőzés végén pedig a teljes képet tekintve kell kiértékelni a teljesítményt. https://www.youtube.com/watch?v=Y8IwCJI0TdY

- A mostani volt a negyedik találatod a szezonban, ezzel jelenleg Grünwald Attilával holtversenyben vezeted a házi góllövőlistát. Jelent ez plusz motivációt számodra?

- Ez is a csapat erejét mutatja, hiszen nem csak a csatárok jeleskednek a góllövésben, hanem a védők is. Nyilván jó érzés, hogy csatárként előkelő helyen szerepel a nevem a góllövőlistán, de hogy őszinte legyek, nem igazán gondolok erre. Számomra az a legfontosabb, hogy a bajnokságban minél jobb helyezést érjünk el.

- A gólod után hatalmas volt az öröm: bebizonyítottad, hogy nem csak a labdarúgóként, hanem falmászóként is megállod a helyed.

- Nagy élmény volt ez számomra, hiszen gólt tudtam szerezni a nagybetűs rangadón, ezért örömömben felmásztam a maroknyi SZEOL szimpatizáns előtti kerítésre, hogy velük együtt ünnepelhessünk. Fantasztikus érzés volt, amikor a népes, fanatikus szurkolótáborunk buzdított bennünket az NB II-ben. Van bennem némi hiányérzet, amiért akkor nem sikerült betalálnom előttük, de bízom benne, hogy lesz még alkalmam az ultrákkal együtt ünnepelni.

Péter Antal a jó teljesítményével visszacsábítaná a szegedi keménymagot a lelátóra. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Az idei utolsó hazai meccs vár rátok szombaton. Mit vársz az Iváncsa elleni találkozótól?

- Ugyanazt a hozzáállást, amit az elmúlt fordulókban mutattunk. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor biztosan kedvező eredményt fogunk elérni. A hátralevő két meccsünkön szeretnénk hat pontot szerezni, hogy a dobogón telelhessünk.

- Mennyire nehéz egy ilyen rangadó után felpörögni a következő mérkőzésre?

- Az Iváncsa elleni meccs is rangadónak számít, hiszen a tavalyi idegenbeli vereségünk, és a rendkívül fájó hazai döntetlen után, bőven van törleszteni valónk velük szemben. Egyébként is, ha tapadni akarunk az élbolyra, akkor nincs mese, kötelező nyernünk.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.