Sport

Péter Antal gólja három pontot ért a SZEOL-nak

Péter Antal gólja három pontot ért a SZEOL-nak

2018. augusztus 12., vasárnap
Péter Antal gólja három pontot ért a SZEOL-nak

A Szentlőrinc után a Budapest Honvéd második csapatát is legyőzte a Siha-legénység, így két fordulót követően százszázalékos a SZEOL.

Online tudósításunk a mérkőzésről:

  94. perc: ITT A VÉGE! Kibírta a SZEOL kapott gól nélkül, és ez azt jelenti, hogy Péter Antal szezonbeli első gólja három pontot ért a szegedieknek. Köszönjük a figyelmet. 93. perc: Pócs taktikai szabálytalansága sárga lapot ért. 92. perc: Kijöttek a szorításból a szegediek, Lévai és Ondrejó a kispesti szögletzászlónál tartogatja a labdát. 90. perc: A játékvezető négy percet hosszabbít, ennyit kell még valahogy kibírni. 88. perc: Másodpercekre se tudja megtartani a labdát a SZEOL, de a kispestiek támadójátéka kimerül a céltalan ívelgetésekben. 86. perc: Banó-Szabó indítására kellett kilépnie Leindlernek. 85. perc: Nagyon nyomnak a hazaiak, teljesen beszorul a SZEOL. 84. perc: Kissé beszorul a SZEOL - sarokrúgáshoz jutottak a kispestiek, de Kéri ki tudta fejelni a beadást. 81. perc: Tomisics fejelhetett teljesen üresen a tizenhatoson belül, ám a labda messze elkerülte a kaput. 80. perc: A mérkőzés utolsó 10 percéhez érkeztünk: az utóbbi percekben nem tudott helyzetbe kerülni a hazai csapat, ám amíg a SZEOL nem zárja le a találkozót egy második góllal, addig még van izgulni valónk. 79. perc: Lévai nyert meg egy párharcot 30 méterre a kaputól, majd egy állítást követően kapura szúrta a labdát, centikkel ment csak mellé. 78. perc: Egy kisebb kavarodást követően, Pócs tüzelhetett a kígyó térről, ám a lövése célt tévesztett. 76. perc: A cserékre cserével reagál Pisont: Kalmár Sándor számára véget ért a találkozó, Greska Bence állt be az utolsó negyed órára. 74. perc: Utolsó cseréjét is kihasználja a szegediek mestere: Kozics Barnabás helyére Forró Attila érkezik. 72. perc: Siha Zsolt lehozza a gólszerzőt: Pétert Tomisics váltja. 70. perc: Rácz tért ölelő indításával egy időben, Péter hámozta ki magát két védő szorításából, majd loholt a labdával a kapu felé, a tizenhatoson belülre érve azonban becsúszva szerelni tudták. 68. perc: Elérkeztünk a mérkőzés utolsó negyedéhez, a játékvezető ivószünetet rendel el. 67. perc: Hát ezért bizony büntető járt volna! Ondrejó indításával Horváth mehetett volna a tizenhatoson belül, ám Lovric a vállánál fogva lerántotta. A játékvezető megint csak nem ítél büntetőt a szegedieknek. Közben Siha Zsoltot figyelmeztette az asszisztens, hogy ne reklamáljon ennyire. 66. perc: Májer bolondította meg Ráczot a tizenhatoson belül, ám a centerezését még éppen időben le tudta kapcsolni Gál. 63. perc: A gólt követően megváltozott a játék képe - a kispestiek átvették a kezdeményezést. 60. perc: Kettős cserére szánja el magát Pisont: Banó-Szabó érkezik Barta helyére, Király Olivér helyett pedig Soltész áll be a hazaiakhoz. 58. perc: Király Olivér iramodott meg középen, két szegedi mellett el is ment, ám a harmadik - nevezetesen Rácz - már megállította a tizenhatosnál. 56. perc: Egy kemény ütközés következtében, Gál Szabolcs szorul ápolásra.

53. perc: GÓÓÓÓL! Megvan a vezetés! Ondrejó tanári átadását követően Péter Antal látványos mozdulattal lefordult Lovric-ról, majd egy az egyben vezethette Berlára a labdát, és higgadtan a bal alsóba gurította a játékszert.

52. perc: Kéri Tamás remek egyéni megmozdulását követően a jobb szélről középre tekerte a labdát, középen többen is várták gólra éhesen a játékszert, végül Péter ugrott a legmagasabbra, ám méterekkel mellé csúsztatott. 49. perc: A Szentlőrinc ellen egységesebb volt a szegediek letámadása, most elsősorban Péter Antal az, aki egyedül próbál zavart kelteni a kispestiek labdakihozatalánál, vajmi kevés sikerrel. 47. perc: Egy szegedi sarokrúgás rúgást követően Kozics próbálkozott fejjel, a labda azonban elakadt egy kispestiben - a vendégek azt reklamálják, hogy kezet ért a labda, a játékvezető sípja azonban néma maradt. 46:perc: Elkezdődött a második félidő.

17:58: Cserélt a szünetben Siha Zsolt: Göncző László helyén Horváth Péter a folytatásban.

17: 50: Az első játékrészben hiába birtokolta többet a labdát a szegedi együttes, nem tudtak azon a fordulat számon pörögni Siha Zsolt tanítványai, mint múlt héten. A Kispest többször is veszélyes kontrát vezethetett, ám a legnagyobb lehetőséget mégis a kék-feketék védelmének ügyetlensége szülte büntető formájában. Kovács Nikolasz azonban nem tudta értékesíteni a tizenegyest, így egyelőre gól nélküli döntetlen a mérkőzés állása.

SZÜNET

45. perc: Nem hosszabbít az első félidő végén a játékvezető, így negyvenöt percnyi játékot követően 0-0 a mérkőzés állása. 42. perc:

KIMARADT BÜNTETŐ!

Komikus jelenetek után tizenegyeshez jutott a Kispest: Gál adta szörnyen rosszul haza a labdát, Leindler feje fölött átszállt, de még a gólvonal előtt Rácz beérte a játékszert, az érkező támadóval azonban Leindler ütközött ezért tizenegyest ítélt Juhász Dávid sporttárs. Kovács Nikolasz büntetője a keresztlécen csattant. 40. perc: Óriási helyzet maradt ki! Kéri csavarta be a labdát az ötösre, Péter Antal azonban a kapus kezeibe fejelte a labdát. 39. perc: Göncző próbálkozott távolról, a fű alatt surranó lövése épphogy csak elkerülte a jobb alsót. 38. perc: Egy rosszul elvégzett szegedi sarokrúgást követően, Göncző veszítette el a labdát a félpálya felénél, és ebből indulhattak öt a három ellen a kispestiek, Király Olivér kiugratását azonban lefülelte Lévai. 36. perc: Lévai és Kovács szólalkozott össze egy taktikai falultot követően, a játékvezető azonban továbbra sem vette elő a lapjait. 33. perc: Lovric kőkemény belépőjét követően, Kérit kell ápolni. 30. perc: Kéri viharzott el a jobboldalon, majd az alapvonalról a centerezett, a kivetődő Berla azonban el tudta halászni a labdát Göncző elől. 26. perc: A szegediek tizenegyest reklamálnak! Pócs játszotta meg a szélen teljesen üresen álló Kérit, aki állítás nélkül a kapu előterébe lőtte a labdát, ami végül eljutott Gönczőhöz, ám a szegedi szélső a lövés pillanatában lepattant Lovric-ról. A kontakt megvolt az tény, de ilyenért nem szokás büntetőt ítélni. 25. perc: A játékvezető ivószünetet rendel el. 23: "Sanyi ne cselezz!" Kiáltja Pisont István, és ezzel megtöri meg a csepeli stadionban uralkodó síri csendet. Kalmár Sándor a hazaiak szempontjából rendkívül rossz helyen veszített labdát, majd Pócs gyalogolhatott be vele a tizenhatos előterébe, a lövésre azonban már nem maradt ereje, Berla könnyű szerrel hárított. 20. perc: Szendrei Norbert és Király Ákos játszott össze a baloldalon, utóbbi egy beadással próbálkozott, ám csúnyán a kapu mögé tekert. Éledeznek a hazaiak. 17. perc: Létszám fölényben vezethetett volna támadást a Kispest, ám Kéri Tamás remek ütemben kapcsolta le a kiugratást, így elhárult a veszély. 14. perc: Siha Zsolt a találkozót megelőzően úgy fogalmazott, hogy kulcsfontosságú, hogy az első negyed órát átvészelje a csapat. Ez a kívánsága teljesült, eddig nem tudott helyzetbe kerülni a Kispest, a SZEOL-nál van többet a labda, viszont egyelőre rengeteg a ki nem kényszerített hiba a szegediek játékában. 9. perc: Rengeteget áll a játék az első percekben: felváltva végzik el a bedobásokat a csapatok. 7. perc: Péter Antal indította mélységből Pócs Tamást, aki húsz méterről ballal az öt és feles sarkára kanyarította a labdát, Berla azonban megelőzte Grünvaldot, így nem alakult ki gólhelyzet. 5. perc: Öt percet kellett várni az első lehetőségre: a SZEOL végezhetett el sarokrúgást, amit Ondrejó Péter Antal elé gurított, a támadó azonban a kapu fölé lőtt. 1. perc: Péter Antal indította 90 perces útjára a játékszert.

16:58: Érkeznek a csapatok pályára: a hazaiak piros-fehér csíkos szerelésben, míg a vendégek kék mezben futballoznak a mai napon.

16:50: Legutóbb hét évvel ezelőtt, 2011 október 11-én lépett a csepeli stadion gyepére a SZEOL, akkor még Tisza Volán néven Buzási Péter góljával 1-0-ra nyertek a kék-feketék a vendéglátó Csepel ellen. A villámléptű szélső a mai találkozót a kispadon kezdi.

16:45: Köszöntöm a kedves olvasóinkat a csepeli stadionból, ahol szűk negyed óra múlva elkezdődik a Budapest Honvéd II és a SZEOL összecsapása. A hazaiak keretében három lejátszó szerepel az első csapatból: Ivan Lovric a védelem tengelyében kap szerepet, Májer Milán a szélről rohamoz majd, míg Banó-Szabó Bence a kispadon kezdi a mai találkozót. Siha Zsolt egy helyen változtatott a múltheti győztes csapaton: Beretka Péter helyén Kozics Barnabás szerepel majd.

NB III Közép csoport, 2. forduló

Budapest Honvéd-MFA II. - SZEOL SC 0-1 (0-0) Csepel, vezette: Juhász Dávid (Imrő János, Molnár István). Honvéd II.:Berla - Barta (Banó-Szabó, 60.), Lovric, Király, Temesvári - Kalmár (Greska, 72.), Király (Soltész, 60.), Darabont - Kovács N., Májer, Szendrei. Edző: Pisont István. SZEOL: Leindler - Kéri, Rácz, Gál, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Göncző (Horváth P. - a szünetben), Kozics (Forró, 74.), Pócs, Péter. Edző: Siha Zsolt. Gól: Péter (53.)

Siha Zsolt:

"Az összképet nézve megérdemelten nyertünk, az első félidőben meddő mezőnyfölényünk volt. Csináltunk egy butaságot, amiből összehoztunk egy tizenegyest, ami szerencsére kimaradt. A második félidőben lezárhattuk volna a meccset, de kapusunknak nem volt védeni valója."

Péter Antal:

" A hosszú utazás és a nagy hőség ellenére jól kezdtük a mérkőzést. Már az első félidőben is voltak kisebb-nagyobb helyzeteink, de az igazi fordulópont a büntető volt, abból lélektanilag nagyon jól jöttünk ki. A szünetben a mester azt kérte, hogy legyünk koncentráltabbak a kapu előtt, és szerencsére ez sikerült is. A végén kicsit magunkra húztuk őket, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, így összeségében megérdemelten nyertünk."

A találkozó beharangozóját ide kattintva olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.