Politika

A nyílt utcán kötöttek bele a Fidesz segítőibe Szegeden

A nyílt utcán kötöttek bele a Fidesz segítőibe Szegeden

2017. december 12., kedd
A nyílt utcán kötöttek bele a Fidesz segítőibe Szegeden

Egy tizenöt fős társaság "rontott neki" a párt két aktivistájának kedden, nem sokkal dél után a belvárosban - állítják az aktivisták, akik kihívták a rendőröket is.

Az eset a Széchenyi téri nagypostánál történt valamivel dél után. A banda elfoglalta a standot, és

menekülésre késztették az aláírásokat gyűjtő két nőt

– számolt be a Szegedmának Mihálffy Béla önkormányzati képviselő, aki szerint "politikai provokáció történt, és szomorúnak tartja, hogy Szegeden egyáltalán ilyen megtörténhet"!

A politikus hozzátette, a rendőrségnek konkrét személyleírást adtak, így bíznak abban, hogy minél hamarabb megtalálják az elkövetőket.

A támadók német szórólapokat is ott hagytak a standnál, amelyen Martin Shulcz fényképe mellett Orbán Viktort, és politikáját gyalázzák

– mutatta Mihálffy. Mint ismert, a Fidesz

aláírásgyűjtést indított

el Szegeden annak érdekében, hogy az emberek kinyilváníthassák véleményüket arról, "mit szólnak ahhoz, hogy a baloldali városvezetés szükség esetén migránsokat telepítene be a városba".Már néhány hét alatt több ezer aláírás gyűlt össze. További információért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk. Kérdésünkre válaszolva közölték, a Tevékenység-irányítási Központba december 12-én 12 óra 14 perckor érkezett bejelentés. A közelben tartózkodó rendőrök azonnal a helyszínre értek, felvették az adatokat, további rendőri intézkedésre azonban nem volt szükség, eljárás nem indult.

A szegedi MigSzol áll a "támadás" mögött, ami szerintük csak flashmob volt

Kékesi Márk, aki a

szegedi MigSzol-ból is ismerős lehet

, illetve azért is, mert egy haverjávalösszesen hét nemzeti konzultációs plakátot festett le még 2015 júniusában, amiért

rongálás miatt mehetett bíróságra,

flashmobnak nevezte a mai akcióját, amit büszkén töltött fel a Youtube-ra is:

Többek között azt írta cikkünk alá kommentben, hogy "Semmi mást nem csináltunk, mint közterületen felolvastuk a Büntető Törvénykönyv vonatkozó passzusát, ami véleményem szerint teljesen adekvát válasz arra, hogy Önök közpénzből egy nyilvánvaló hazugságot terjesztenek. A videón látható, hogy a Fidesz-aktivisták szinte azonnal elhagyták a standot, utánuk is mentünk, hogy jöjjenek vissza bátran, mert nem tudjuk sokáig őrizni az otthagyott, az aláírók személyes adatait is tartalmazó íveket. Remélem, senkinek nem esett bántódása az akció során.

Sajnálatomat fejezem ki, ha a hölgyek valóban megijedtek, nem ez volt a célunk, nyilván nem nekik szólt ez az üzenet.

Még egy fontos dolog: a kezdeményezésnek semmi köze nem volt Botka Lászlóhoz vagy az MSZP-hez; jóérzésű szegedi állampolgárként, civilekként így kívántuk felhívni a járókelők figyelmét arra, hogy zavar bennünket, ahogy honfitársaink agyát mossák rövid távú politikai céljaik érdekében."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.