Nagy erőkkel rajtolt el a Fidesz aláírásgyűjtése Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utcai standoknál lehet aláírni az íveket, a kampányt pedig több tucat aktivista segíti városszerte, akik elmennek a lakásokba is. Addig nem állnak meg – ígérik, ameddig minden házba be nem csöngettek, “az embereknek ugyanis tudniuk kell arról, mire készül a baloldali városvezetés Szegeden” – magyarázták.

A viszonylag hűvös idő sem állította meg a Fidesz és a KDNP aktivistáit szombaton, akik már reggel elindították az utóbbi hónapok (ha nem évek) legnagyobb aláírásgyűjtő akcióját Szegeden.

Mint arról beszámoltunk, a polgári párt azért szondázza meg a szegedieket, mert szerintük Botka László és az MSZP migránsokat akar betelepíteni a városba, amint arra lehetőség nyílik.

„Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?

– teszik fel a kérdést, és járnak házról-házra.

Örömmel írnak alá az emberek

Az aktivisták szerint különösebb győzködés nélkül írnak alá az emberek, szinte senki nem akarja ugyanis, hogy a szomszédjába menekülteket, vagy migránsokat költöztessen az önkormányzat.

Három aktivistát kísértünk el a Fidesz szegedi konzultációjának első napján. A tarjáni városrész paneljaiban szépen gyűltek az aláírások. Az aláírásgyűjtők egy tarjáni ABC előtt találkoztak, onnan indultak útjukra. Elsőként garázsában keresték fel Sebők Ernő burkolót.

– Hallottam Botka tervét, hogy le akarja bontani a kerítést és migránsokat akar Szegedre telepíteni, ez ellen tenni kell valamit – mondta, majd azonnal aláírta a gyűjtő ívet.

Az aktivisták útja innen Nagy Terézhez vezetett az egyik panel nyolcadik emeletére, aki szintén készségesen adta kézjegyét.

“Megengedhetetlennek tartom, hogy a szomszédunkba idegenek költözzenek. Látom a híradókban és olvasom az újságokban, hogy milyen kegyetlenkedésekre hajlamosak ezek az emberek ezt nem hagyhatjuk, meg kell védenünk Szegedet”

– fogalmazott, majd kitöltötte a nyomtatványt.

– Akiket Botka Szegedre akar költöztetni a miénktől nagyon eltérő kultúrájú emberek, képtelenség velük együtt élni, nekik nincs itt keresni valójuk, nem akarom őket kerülgetni a mindennapokban – monda a kilencediken élő Tóth Sándorné Marika.

A nyugdíjas asszony adatai megadása közben azt mondta, hogy minden szegedinek kötelessége a város megvédése és hazafias cselekedetnek érzi, hogy aláírásával támogassa a Fidesz helyi konzultációját.

Második emeleten lakó, két gyermeket nevelő Visnyeiné Zámbó Anett szintén ellátta kézjegyével és adataival a Fidesz dokumentumát.

“Féltem a gyermekeimet, Szeged egy nagyon szép város, nem akarom, hogy az ide költöztetett idegen feldúlják.”

Azt szeretném, hogy félelem nélkül biztonságban nőjenek fel a gyerekeim, és erre csak az a garancia, ha megakadályozzuk városunkban a kényszerbetelepítést – közölte az édesanya.

Komoly készültségben a jobboldal

Mint megtudtuk, a város számos pontján utcai standoknál gyűjtik az aláírásokat, az egész kampányt pedig több tucat aktivista segíti. Addig nem állnak meg – ígérik, ameddig minden házba be nem csöngettek, “az embereknek ugyanis tudniuk kell arról, mire készül a baloldali városvezetés Szegeden” – magyarázták.

Előző sztori

Imádják a szegedi lány finomságait Kaliforniában

Következő sztori

Fazekas: nálunk nem gond, ha egy nő nem rejti el a haját