Közélet

Előrehozott választást akar a választók 60 százaléka

Előrehozott választást akar a választók 60 százaléka

2009. április 22., szerda
Előrehozott választást akar a választók 60 százaléka

Még mindig háromszoros a Fidesz támogatottsága az MSZP-hez képest az összes megkérdezett körében - számol be a Századvég és a Forsense által készített felmérésről a Magyar Nemzet. Az egész társadalomban érezhető rossz közhangulat ellenére a választók 59 százaléka felelte, hogy elmenne szavazni.

A Fideszt az összes megkérdezett 30 százaléka, az MSZP-t 11 százalék választaná, a Jobbik 3, az MDF és az SZDSZ 1-1 százalékon áll. A biztosan szavazó pártválasztók körében még nagyobb az eltérés: 70 százalék választaná a legnagyobb ellenzéki pártot és csak 18 százalék a szocialistákat. A Jobbik a mérések során először érte el az Országgyűlésbe jutáshoz szükséges 5 százalékot. A Gyurcsány-kormányt utólag az összes megkérdezett 73 százaléka értékelte negatívan, és csak 23 százalék pozitívan. A Bajnai-kormány megalakulása sem biztatja a megkérdezetteket: a válaszadók csaknem 60 százaléka még mindig az előre hozott választásokat tartja megoldásnak.

Bajnai Gordont

a válaszadók 28 százaléka tartja megfelelő miniszterelnöknek, 42 százalék szerint viszont alkalmatlan a poszt betöltésére. Az MSZP szavazói viszont még most is jobban bíznak

Gyurcsány Ferencben,

mint Bajnai Gordonban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.