Sport

Labdarúgás: az ötödik x-be lépett a Csongrád az FK ellen + FOTÓK

Labdarúgás: az ötödik x-be lépett a Csongrád az FK ellen + FOTÓK

2014. szeptember 13., szombat
Labdarúgás: az ötödik x-be lépett a Csongrád az FK ellen + FOTÓK
fk_csongrad_mj 015

Kiegyenlített küzdelemben, 1-1-es döntetlenre végzett egymással az FK 1899 Szeged és a vendég Csongrád a megyei első osztály ötödik fordulójában.

Nem indult könnyen a mérkőzés, a természet igen zord módon bánt a felekkel. Az első 20-25 perc bőséges esőzései okán nem alakult ki igazán összeszedett játék a pályán, a vihar elálltával azonban pontosabbá váltak a passzok és az indítások mindkét oldalon. Bár alapvetően a diszkoszvetősök tudhatták magukénak a kezdeményezést, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg. Egy perccel a lefújás előtt

Fodor Dániel

és

Nagy Ádám

vitt végig egy mintaszerű kontratámadást, aminek végén előbbi játékos lőtt a hálóba

Vasas Gábor

keze alatt. (0-1) Fordulás után sem változott sokat a helyzet, az FK többet birtokolta a labdát és nyomás alá helyezte a csongrádi védelmet, míg

Dósa Rácz Pál

tanítványai ellentámadásokkal jelezték többször is, van még bennük potenciál a gólszerzésre. Az 53. minutumban összejött az egyenlítés a szurkolók csapatának, ekkor

Füle Mátyás

talált be egy

Bíró Mihályról

kipattanó labdából. (1-1) A hátralévő időben az eredmény már nem változott, habár Nagy révén kétszer is megszerezhették volna a három pontot érő találatot a látogatók, de a csatár előbb kapufát lőtt, majd nem talált kaput nagy ziccerben. Mindez azt jelentette, a Csongrád ötödik mérkőzésén az ötödik döntetlenjét könyvelhette el, míg az FK a Kistelek után egy újabb olyan ellenfél ellen vesztett pontokat hazai pályán, amelyet az előző idényben megelőzött a végelszámolásnál.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző
2014. szeptember 13., 19.00
FK 1899 Szeged
Csongrád TSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Tóth Sándor • asszisztens: Tóth Ferenc, Ottenthál István
1
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 5. forduló:

FK 1899 Szeged - Csongrád TSE 1-1 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Tóth Sándor (Tóth Ferenc, Ottenthál István).

FK 1899 Szeged:

Vasas - Heredea, Boldizsár, Németh, Makai, Prontvai (Herczeg 71'), Molnár (Gulyás 83'), Varga R., Imre (Turján 78'), Degovics (Mihalkó - a szünetben), Füle (Szalai 62').

Vezetőedző:

Tóth János.

Csongrád:

Bíró - Szeles, Török, Vincze, Szabó D. (Bánfi 78'), Somodi, Borda, Budai, Bálint, Nagy Á., Fodor (Sarusi 69').

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Gólszerzők:

Füle (53'), ill, Fodor (44').

Sárga lap:

Makai (51'), ill, Szabó (49'), Nagy Á. (70'), Somodi (77'). Tóth János:

"Az első félidőben játszottunk jobban, de egy általunk elvégzett szöglet után rosszul helyezkedtünk, amiből gólt kaptunk. Hiába uraltuk az első 45 percet úgy, hogy még 2-3 helyzetünk is volt. Szünet után viszont már sokkal változékonyabb volt a helyzetek kialakulása, a Csongrádnak is, nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Így összességében azt mondom, igazságos döntetlen született."

Dósa Rácz Pál:

"Egyik szemem sír, a másik nevet. Ez már a harmadik olyan meccsünk volt, amikor a találkozó előtt azt mondtam, elégedett lennék az egy ponttal, de valamilyen szinten mégis akad egy kis hiányérzetem. Igaz, hogy a labdabirtoklásban a hazaiak fölénk nőttek, de a ziccerek száma alapján ez a mérkőzés egyértelműen nekünk állt. Edzői pályafutásom során ilyen még nem volt, hogy öt meccsből ötször végezzünk döntetlenre, de akkor is azt mondom, az öt fellépésből három idegenbeli volt, a két hazai pedig igen erős ellenfelekkel szemben. Meghajolok a játékosaim teljesítménye előtt, de mindennek akkor lesz igazán értéke, ha a következő két fordulóban a Mártélyt és a Szentest is legyőzzük."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Mihalkót rántották le a tizenhatos bal sarkánál, a megítélt szabad mögé Varga Richárd állt oda, lövés helyett beadást választott, amit Bíró magabiztosan megfogott. Ez volt a mérkőzés utolsó jelenete, Tóth Sándor a sípjába fújt. Mindent egybevetve igazságos döntetlen született az FK és a Csongrád összecsapásán.
85'
Nagy Ádám dönthette volna el újfent a találkozót, de kiváló indítással megindulva hiába emelte át Vasast, a kaput nem találta el. Komoly ziccer maradt ki.
83'
Erősít a hajrára a diszkoszvetős együttes, Gulyás állt be Molnár helyett.
80'
Mihalkó fordult le kiválóan védőjéről, majd húsz méterről tüzelhetett, de a labda 3-4 méterrel elkerülte a keresztlécet. Valamivel többet támad az FK, de a Csongrád ellentámadásaiban komoly veszély lapul.
78'
Csere mindkét oldalon: a hazaiaknál Turján váltotta Imrét, a vendégeknél Bánfi Szabót.
77'
Somodi sárgult be egy fault után.
76'
Egy mélységi indítás talált utat a szegedi védősor között: Somodi lépett ki vele, de Vasassal szemben a bal alsó mellé tekert 16-ról.
75'
Nagyot csattant a kapufa, egy balszerencsésen megcsúsztatott labda éppen Nagy Ádámot találta meg, aki 14 méterről szögből bődületes erővel trafálta el a vasat.
71'
Újabb váltás a Szegedben: Herczeg állt be, Prontvai hagyta el a pályát.
70'
Nagy Ádám bolondította meg a hazai védőket a balon, végül már a büntetőterületen belül Németh mellett esett el. A játékvezető a csongrádi támadónak mutatott fel sárga lapot színészkedésért. Meglátásunk szerint jogosan.
69'
Dósa Rácz Pál is frissíti az övéit: Sarusit küldte fel Fodor Dániel helyett
68'
Erős nyomás nehezedik a vendégek védelmére, mindent megtesz az FK a vezetés megszerzése érdekében, míg Nagy Ádámék ellentámadásaiból hiányzik a kellő átütőerő.
62'
Újabb cserére szánta el magát Tóth János: Füle Mátyás helyett Szalai Norbert szállt be a mérkőzésbe.
59'
A gól óta visszaállt a korábbi játék, komoly taktikai csata folyik a labdáért, de különösebb helyzetet egyik fél sem tud felmutatni. Az imént Mihalkó és Heredea vezetett szélvészgyors ellentámadást, utóbbi lába már lövésre lendült volna, a nagyot sprintelő Fodor viszont még időben odaért és szerelt.
53'
GÓÓÓL! Heredea beadásánál Bíró nagy nehézségek árán, illetve a keresztléc segítségével kivédte Mihalkó fejesét, a kipattanóra azonban Füle érkezett üresen, és a hálóba bombázta azt. 1-1!
51'
Makai úgy látta, elérte még a labdát az alapvonal előtt, a játékvezető nem osztotta a véleményét, majd a játékosnak szövegeléséért sárga lapot mutatott fel.
50'
Imre állt a labda mögé, de lövése a sorfalon megpattanva gyertyaszerűen a kapu fölött hagyta el a játékteret.
49'
Szabó Dániel koccintotta össze a tizenhatos sarkánál Heredea bokáit, sárga lap és jó helyről lőhet szabadot az FK.
46'
Mihalkó Dávid váltotta Degovics Dánielt a második játékrészre.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyedül a hazaiaknál történt változás a szünetben.
SZÜNET
45+2'
Tóth Sándor lefújta az első félidőt, amely során végig szoros küzdelem folyt a pályán. Kevés helyzetet láthatott a népes publikum, de az egyik ilyenből, egy mesterien végigvitt kontrából a Csongrád megszerezte a vezetést.
44'
GÓÓÓL! Nagyon kinyílt az FK, egy a hátsó szekcióban elvesztett labda után gyorsan fordult a Csongrád. Fodor vezethetett egy az egyben Némethre, majd a balján érkező Nagy Ádámot indította, aki a tizenhatoshoz érve visszajátszotta a társnak. Ugyan Fodort már beérték a védők, ő egy csel után szépen lőtt Vasas keze alatt a hálóba.
42'
A bő 10 perce elállt eső után kezd folyamatosabbá, pontosabbá válni a játék. Komoly taktikai csata zajlik a pályán, a kapuk viszont csak elvétve forognak veszélyben.
38'
Nagy Ádám töri meg az utóbbi percek viszonylagos eseménytelenségét, 35 méteres, élesen csapódó szabadrúgását Vasas csak másodjára tudta fogni.
33'
Imre Zoltán ugyanazt próbálta meg sarokrúgásból, mint az imént, ugyanakkor csavarása ezúttal érintés nélkül hagyta el a játékteret a hosszú oldali kapufa mellett.
32'
Egyértelmű mezőfölényben futballozik az FK, a csongrádi védősor azonban egyelőre jól állja a sarat.
29'
Imre élesen belőtt szöglete veszélyesen kanyarodott a kapu felé, átszállt Bíró felett is, de egy bevetődő védő menteni tudott az érkező csatár elől.
27'
Nagy Ádámot akadályozta meg a gólszerzésben a vizes műgyep, a védők közül kilépő csatár már Vasas mellett is eltolta a labdát, de az annyira megcsúszott, hogy már nem érte utol időben.
25'
Egy jobboldali beadás Füle Mátyást találta meg üresen, de a csatár nem találta el jól a labdát, így Bíró magabiztosan fogta a próbálkozást.
22'
A hazai cséká tekerése kevéssel kerülte el a rövid alsót. Bíró Mihály mindenesetre ott volt biztosítani.
21'
Degovics lábát húzták el a tizenhatos előterében, a jobböszekötő helyéről Imre célozgathat.
19'
Szeles követte szépen a vendégek akcióját, végül jobbról, 22 méterről tüzelhetett, de erőtlenre sikerült kísérlete elkerülte a bal alsót. Tapogatózó játékkal indul a mérkőzés.
17'
Imre nyesett középre veszélyesen egy szabadrúgást, de Füle lekésett róla az ötös hosszú oldali sarkánál. Többekben felsejlett a kérdés közben, hogy merről is esik az eső valójában, de az leginkább mindenhonnan érkezik, és talán az ömlik szó fejezi ki leginkább a jellegét.
14'
Bejelentkezik a Csongrád is: a vendégek második szöglete után Budai suhintotta rá a kipattanót 25-ről, de lapos kísérlete elkerülte a jobb alsót.
12'
Majdnem itt a vezetés, Prontvai löbbölt kiválóan a meginduló Füle elé, aki azonban 15 méterről alaposan fölé suhintotta a pattogós labdát.
8'
A csúszós fű megnehezíti a két csapat sok passzra épülő játékát, egyelőre főként mezőnyben gurul a labda. Az imént Makai eresztett volna meg egy sistergőst 18-ról, de egy blokkoló láb azonnal beleért. Az eső közben egyre intenzívebb.
1'
A fehér mezben, fekete nadrágban futballozó FK indította útjára a labdát, a csongrádiak világoskékben szerepelnek.
18.59 A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, a nemrégiben elhunyt Sándor "Csikar" Károlyra emlékezve. Ezt követően a hazai szurkolók a századik mérkőzését játszó Imre Zoltánt köszöntötték. 18.50 Üdvözöljük olvasóinkat! Nem kíméli az idő a csapatokat, áztató eső és szél uralkodik a Felső Tisza parti stadionban. A műfű előnye, hogy nem lesz annyira mély a talaj, így a folyamatos játékot talán nem akadályozza majd az időjárás. A mérkőzés Tóth Sándor sípjelére 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.