Sport

Kosárlabda: későn hajrázott, kikapott a Szedeák Jászberényben

Kosárlabda: későn hajrázott, kikapott a Szedeák Jászberényben

2013. január 12., szombat
Kosárlabda: későn hajrázott, kikapott a Szedeák Jászberényben

Hiába állt fel 18 pontos hátrányból is a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese Jászberényben, egyenlítenie és fordítania nem sikerült a hazaiakkal szemben, s újabb vereséget szenvedett - egy hét alatt negyedszer.

Dacára annak, hogy vasárnap óta negyedik tétmeccsét vívta szombat este Jászberényben, jól kezdett a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese. A hazaiak Szegeden is megfordult mestere egykori tanítványának,

Bonifert Domonkosnak

alakulata

Csorvási Milán

kosarával 2-0-ra vezetett, majd az első negyedben végig fej-fej mellett haladt a két csapat (21-20). Sőt! A második játékrészben fordítani is tudott egy időre 31-27-re és 33-29-re, majd hosszú ideig egyenlő volt az állás, ám köszönhetően a hazaiak két ponterős magasemberének, a szerb

Dramicaninnak

és a magyar center

Horti Bálintnak

, valamint az ugyancsak szerb

Rakic

kiváló irányítójátékának végül hétpontos előnnyel tudott nagyszünetre menni

Földi Sándor

csapata (48-41). A Szedeák részéről az első félidőben Csorvási Milán nyújtott említésre méltót 13 pontjával, a légiósok árnyékai voltak önmaguknak. A játék képét hűen tükrözte és a meccs végkimenetelét kiválóan előrevetítette, hogy a Szedeáknál 8-ból semmi volt a hárompontosok aránya, míg a mieink 3 gólpasszával szemben a jászok már akkor 14-et jegyezhettek... A folytatást technikai malőr zavarta meg, ugyanis a Szedeák palánkjának, amelyre a Jászberénynek kellett támadni a második félidőben, elromlott a támadóidőt mérő órája, s hosszas szerelést követően sem javult meg, így kézi mérést és bemondást kellett alkalmazni. Ez azonban úgy tűnt, nem zavarja meg a hazaiakat, akik fordulás után ott folytatták, ahol abbahagyták korábban, sőt, fokozatosan húztak el a Tisza-partiaktól, s a harmadik negyed derekán már 18 pontos előnnyel bírtak (65-47). A mieinknél továbbra is kimaradtak a távoli dobások - jóllehet a berényieknél is -, keveset passzoltak a fiúk, s egyre több labdát szórtak el.

Tanács Attila

magára találásával végül sikerült mínusz 15-tel zárni a negyedet (68-53). A záró felvonást két elrontott Tanács-távoli után

Anthony Jones

triplája nyitotta, ez volt a szegediek 17. kísérlete a találkozón, s az első ami bement (az összesen négyből). A negyed első szakaszában mindkét oldalon sok volt a hiba, kosarak nem estek, majd Tanács vette fel ismét a fonalat, a Szedeák ekkor szerzett 10 pontjából 8-at vállalva, minekutána a csapat 74-71-re kapaszkodott fel, gyakorlatilag újra nyílttá téve a találkozót! Ám a hazaiak időkérése megtörte a lendületet, majd Dramicanin és

Markovic

kosaraival 10-0-s szériát produkált a legvégére a Jászberény, eldöntve a csatát.

Fekete Stefan

és Tanács még szereztek hét pontot a végén, ám ez kevés volt az üdvösséghez... Ezzel a közvetlen riválistól elszenvedett vereséggel tovább nehezedett az utolsó előtti helyen álló Szedeák helyzete, amely maximális győzelmi kényszerrel kell pályára lépjen egy hét múlva, szombaton 18 órától a Kaposvár ellen az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda NB I/A 16. forduló:

TOP COP Security Jászberényi KSE - Naturtex-SZTE-Szedeák 84-78 (21-20, 27-21, 20-12, 16-25)

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola. Vezeti: Földházi, Szabó G., Gelencsér; ellenőr: Balogh L.

Jászberény:

RAKIC 13, Soós 3/3, MARKOVIC 14/3, DRAMICANIN 29/12, HORTI 16.

Csere:

Szabó P. 5/3, Török 4, Mladenovics.

Vezetőedző:

Földi Sándor.

Szedeák:

Fekete 14/3, Gurley 2, Jones 13/3, Dukic 7, CSORVÁSI M. 17.

Csere:

TANÁCS 18/6, Kiss Zs. 2, Vida 5, Csorvási L.

Vezetőedző:

Bonifert Domonkos.

Kipontozódott:

Csorvási M. (39') Földi Sándor:

"Örülök a győzelemnek, előzetesen aláírtam volna az ekkora különbségű sikert, de a végjátékban bíztam benne, hogy sikerül a szegedinél nagyobb arányú győzelmet aratni. Az utolsó percekben, néhány játékosomnál lefőtt a kávé, s talán a két betegeskedő játékosomat többet kellett volna cserélnem, de teljesítményük ezt nem indokolta. Örülök a sikernek, és sok sikert kívánok a Szedeáknak, mindig hálával tekintek vissza a szegedi évekre."

Bonifert Domonkos:

"17 támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, s csak a 17. rádobott triplánk ment be - ez a két adat mindent elmond... nagyon gyenge egyéni teljesítmények voltak ma, elsősorban a légiósainknál. A negyedik negyedben játszottunk azon a fordulatszámon, amin végig kellett volna. Keresem én is az okokat - nyilván az elmúlt egy hét sorozatterhelése is benne van ebben a vereségben..."

Online közvetítésünk:

VÉGE!

84-78 (21-20, 27-21, 20-12, 16-25)

40'

Dudu messziről, lejön, Tanács felteszi 84-75! Aztán labdát szerzünk, Fekete, három pont, jó, de már késő, 84-78. Aztán vége is.

39'

Ezt ne... Csorvási Milán faultol, aztán kap egy technikait, ki is pontozódik ezzel... Markovic bedob két büntit, majd kihagyja a másik kettőt, de hát így is 84-71 már. Soós ront közelről aztán. Kolti próbálkozik távolival, nem jó, és persze, hogy a Berényé a lepattanó. Szabó is ront egy hármast. Fekete szedi le, aztán a kosarat is a neve mellé jegyezhetjük, 84-73. Bonifert Domonkos időt kér. Be lehet-e hozni alig egy perc alatt 11 pontot? Vannak még csodák?

38'

Dudu 4. hibája, Dramicanin harcolta ki. Tanácsra is begyűjt egyet a meccs legjobbja, elképesztő! Dobások, mindkettő benn, 80-71, újra 9 közte... De ezt még le lehet dolgozni! Dramicanin triplája lejön, aztán Markovic közelről, 82-71.

37'

Markovic aztán Dramicaninnak, aki bedobja, 76-71. Izgalmas a végjáték! Szabó, Dramicanin, 78-71, ez most nem kellett volna. Vida kihagy egy kettest.

36'

Markovic rossz hármasa után TANÁCS ATTILAAAA! 74-71! Hát mi történt ezzel a fiúval??? És kiharcol még egy faultot, egy dobás jön, de előbb Földi Sándor időt kér. Tanács ezt kihagyja... Soós messziről, hiába. Markovicé, de Kiss Zsolt faultol.

35'

Horti a palánk alól, Tanács most távolról! Féltucatból egy, de 70-64! Vida és Dramicanin pontváltása, 74-66. Tanács kap szárnyakat, újabb hármas! 74-69! Jövünk fel, mint a talajvíz!

34'

Mladenovics tripláját Kolti szedi le, mint egy Patriot rakéta, de Jones eladja a lasztit. Nagyon sokat hibázunk, 14 eladott labdánk van a berényiek 9-ével szemben.

33'

Horti tempót ront, Csori leszedi. Vida meg eladja... AJ kénytelen faultolni Rakicot. Markovic rossz hármasának örülünk, annak nem hogy Hortié a lecsorgó, de a center most hibáz, aztán Vidának csap oda. Máté bedobja a két bünti felét, 68-61!

32'

Soós elrontja a hármasát, neki sem nagyon megy, az elején betalált messziről, azóta nem. Persze, emiatt ne a mi fejünk fájjon! Jones megtáltosodott? 68-60 a betörés után! 13/3-mal áll az amerikai, talán ma játszik eddig a legeredményesebben szegedi színekben. AJ! Labdaszerzés, kiharcol egy faultot aztán. Koltinál azonban most elveszik a laszti.

31'

Rakic kap technikait kezdésnek, Kolti dobja a büntit, laza csukló, 68-55, és mi támadunk. Tanács Atti hármasa, ez sem jó, 5-ből semmi nála, miután AJ leszedi, kiadja, Tanács ismét elrontja. Dramicanin is, olcsó vigasz. Jones, na végre! Az első triplán a 31. perc végén hullik be, 68-58, időt kér a Jászberény.

III. negyed:

68-53 (21-20, 27-21, 20-12)

30'

Török tempója nem jó, Tanács faultot harcol ki, a büntetők is benn! 65-53! Kolti faultja után Dramicanin triplája nem megy be, Szabóé igen... 68-53.

29'

Most Szabó ront messziről. Tanács is, már harmadszor. Mladenovics is, ma mindenki hármast akar dobni, csak ez nekünk eddig 14-ből egyszer sem ment... Tanács most bemegy a palánk alá, 65-51!

28'

Tanács újabb rosz hármasa, Dudu ugyan leszedi, de elveszti a labdát. Visszaszerezzük, eladjuk újra és újra. Szabó Péter unja meg a csiki-csukit, a palánk alatt nem ront, 65-47, már 18 közte. Hol vagyunk? Bonifert mester időt kér, reméljük megmondja a fiúknak a választ... Eddig 17-6 a negyed "oda". Már jobb valamivel, Tanács kettesével 65-49!

27'

Dudu lepattanójával már Fekete tempózhat, de nincs benn. Soós leszedi, a másik oldalon pedig már Rakic dobja Mladenovics lasztiját, 63-47.

26'

Horti zsákol, 61-47, baj van... Gurley elrontja a triplát. Mladenovics is.

25'

Aztán a nagy Csori egy közelit csak betesz, 56-47, majd Dramicanin ront triplát. Rakic közelről, 58-47. Csorvási Milán hibája miatt plusz egy dobás, 59-47, kezdenek elmenni a hazaiak.

24'

Fekete ront, aztán a megszerzett lasztit Horti eladja, időt kér a Szedeák. Jones messziről, kár volt. Rakic leszedi, aztán már Markovicnál, 56-45, tíz fölött a Berény... Csorvási Milán emelkedik zsákra, de faultolja Markovic.

23'

Tanácsnak nincs szerencséje a külső dobással. Csorvási Milán azonban összeszedi, aztán betuszkolja, 52-45! Rakicnak most jó a tempója, 54-45.

22'

Fekete hármasa is, Gurleyé a lepattanó, de Tanács eladja. Rakic is elszór egy triplát. Markovic azonban összeszedi, passz után kapja vissza kívül, távoli dobás, hármas, 52-43, de nem hiányzott...

21'

Fekete remek betörésével kezdünk! 48-43! Dudu faultja után Dramicanin egy büntetőt szór be, 49-43. Soós blokkolja Feketét. Rakic-tempó, rossz. Akkor tehát a folytatás! Nos, úgy tűnik folytatódhat a játék, bár az óra még mindig nem működik. Kézi méárés lesz, a hangosba fogják bemondani mennyi támadóidő van még. A "Szedeák órája" működik, a hazaiaké romlott el. A legfrissebb információk szerint ez a bütykölés bizony félórába is beletelhet... Kísértetiesen emlékeztet ez minket a közelmúltbeli, novemberi szegedi meccsre a Paks ellen, akkor az újszegedi sportcsarnokban az egyik gyűrű bánta Tóth Ádám zsákolását. Akkor ráadásul úgy kapott ki a Szedeák, hogy a szünet előtt, amikor a gyűrű letört, épp vezettek a mieink, s a vendégek nyertek. Érdekesség, hogy a mai meccs ellenőre volt annak a meccsnek az ellenőre is, Balogh László. Most már csak egy vendéggyőzelem hiányzik... Közben műszaki hiba miatt nem folytatódik a meccs. Az egyik palánk támadóidő kijelzője mondta be az unalmast, egyelőre kissé tanácstalanul vakargatják a fejüket a helyi karbantartók... Mi nem, nekünk van Tanácsunk... Dramicanin kiemelkedik a mezőnyből, nemcsak azért mert magas, hanem mert 20 pontot dobott, ebből 12-t hármasokból. Csorvási Milán 13 pontja mellé 6 lepattanót szedett. Az ellenfélnél ugyanakkor sokkal pontosabbak a passzok: Rakic 5, Soós 4 asszisztot jegyezhet a csapat összesen 14 gólpasszából.

Nagyszünet:

48-41 (21-20, 27-21)

20'

Csorvási Levié a legutóbbi kimaradt hárompontos... Dramicanin a berényiek hasonló statját rontja. Dukic büntetőzhet, egy rossz, egy jó, 46-41. Jones, Gurley, Fekete egymást váltják az utolsó percben. Török is betalál a végén, 48-41...

19'

Fekete hibázik a betörésnél, s bár Dudué a lecsorgó, de aztán sikerül eladni. Időt kér a Berény. Markovic közelről, 43-40, plusz egy is jöhet, 44-40. Dukic eladja, Markovic szerbül talán még meg is köszöni, 46-40... Bonifert mester most kér időt. Döbbenten szuembesülünk a ténnyel, miszerint eddig 7-ből semmi a triplastatisztikánk...

18'

Dudu is ront. Rakic hármast hibáz. Vida aztán büntetőzhet, benn is van! 38-40! Jajj... Dramicanin nagyjából a harmadik hármasát szórja be, 41-40. A 4. volt neki...

17'

Vida és AJ gyors egymásutánban két tempót ront. Horti is közelről hibázik. Jön Csorvási Levente, Vida pedig középtávolit hibáz. Levente labdát szerez, majd eladja. A honosított Mladenovicsnak magyarul köszönjük, hogy rontott a hármasnál.

16'

Centerpárbaj, Csorvási Milán előbb, Horti Bálint utóbb, 38-38. Csori pontokban egyelőre jobban áll, neki 13 van, Hortinak 10. Horti most épp Csorvásiról dobhatja a plusz egyet, de elrontja. Milán szerzi meg.

15'

Dramicanin zavartalanul dobhat, 34-33. A nagy Csori meg úgy megy fel a kettessel, hogy még eggyel jöhet! 34-36, mert bedobja! Dramicanin messziről, ez bizony nem jó. De Horti megszerzi a lecsorgót, nem figyelünk, aztán be is dobja a palánk alól, 36-36, ejnye.

14'

Dramicanin közelről, majd Jones távolabbról ismét, 29-33! Soós passza után a jászsági szerb 4-es triplázik, 32-33. Tanács eladja aztán faultol is kettőt gyorsan, na ez az amire semmi szükség...

13'

AJ kezd magára találni, a tempó már benn, 27-29! Markovic kettese nem jó. Csorvási Milán a palánk alatt tarthatatlan! 27-31!

12'

Fekete válasza nem késik, 25-24! És még egy plusz dobás jöhet, az is benn, 25-25! Jön Vida Máté is. Jones szerez lasztit, Tanács közelről eredményes! 25-27, vezetünk! Rakic egalizál, 27-27.

11'

Török első pontjaival kezdünk, 23-20, Kolti sikertelen hármasa a folytatás, de Dukic leszedi és javít közelről, 23-22. Rakic, 25-22.

I. negyed:

21-20 (21-20)

10'

Jones harcol ki két dobás, be is dobja mindkettőt, 21-20! Dudu visszajön, most Milán pihen. Kolti is a pályán. Jones ereszt el egy hármast, rossz.

9'

Milán pattogtat a gyűrűre, az első lejön, de a második már jó, 19-18. Aztán remekül szedi le Szabó Péter elhibázott trojkáját. Jones is elhibázza a triplát. Dramicanin közelről eredményes, de hát ezért tartják, 21-18. Időkérés. Cserék, nálunk Tanács az első. Jones triplája rossz. Soósé is.

8'

Rakic közelebbről, 17-14. Dudu tempója után Fekete van jó helyen, visszateszi, benn van! Horti hamar válaszol, 19-16.

7'

Dudu tempója rossz, Soós passza nem, Horti, 15-14. Gurley távolról próbálkozik, hiába. Soósnak sem megy be a tripla. Valódi tüzérségi párbaj!

6'

Rakic ront, ám Fekete hiába szedi le, Gurley eladja. Dramicanin triplája nem jó most, Dukic aztán a palánk alatt Fekete paszát nem rontja el, 13-14! Fej-fej mellett! Rakic távolija sikertelen.

5'

Fekete is beleáll egy távoliba, lejön az is. Soós de jól adja azt a passzt Dramicaninnak ki, ő meg távolról ismét behinti, 13-10. Jones válasza nem késik, 13-12.

4'

Fekete labdaszerzése, majd ront. De ott van Dukic, leszedi, beteszi, 7-10! Soós Hármasa a válasz, 10-10. Dudué kimarad.

3'

Horti sapkázná Feketét, de fault lesz belőle. Stefan két dobása benn! 4-6! Markovic a palánk alatt, Gurley csap oda. Rakits tempója rossz, Dramicanin hármasáról ugyanezt nem mondhatjuk el, 7-6. Csorvási Milán remekül, 7-8.

2'

Jones is eltékozolja a lasztit. Rakits nem elég, hogy megszerzi, Feketének faultolnia is kell. Dramicanin passza után Horti a palánk alatt, 4-2. Markovic eladott labdája után Gurley ismét, 4-4.

1'

Fekete Stefan labdaszerzése után az első pontok Csorvási Milánéi! 0-2! Dramicanin eladott lasztijával Gurley jöhetne, de elszórja. Dramicanin kosárral javít, 2-2.

17.25:

Rövidesen kezdünk!

17.15:

Köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik a Szedeák létfontosságú csatája a Jászberény ellen. Még melegítenek a felek, készülődnek a bemutatásokhoz.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.