Kultúra

Elhunyt Szurdi Zsolt, a Gőzerő alapítója

Elhunyt Szurdi Zsolt, a Gőzerő alapítója

2017. április 14., péntek
Elhunyt Szurdi Zsolt, a Gőzerő alapítója
dijatado01_gs

„A Szeged Városi Rock Klub, valamint a Gőzerő zenekar alapítója, mindannyiunk „Papája”, Szurdi Zsolt barátunk a nagyon nagy betegségével való küzdelemben sajnos nem tudott győzedelmeskedni” – írja a klub közösségi oldalán.

A tavaly

Szeged Kultúrájáért Díjjal kitüntetett

Szurdi Zsolt

hosszan tartó betegség után elhunyt – tudatta a Szeged Városi Rock Klub közösségi oldalán. „Szurdi Zsolt barátunk a nagyon nagy betegségével való küzdelemben sajnos nem tudott győzedelmeskedni. Testvére tájékoztatása szerint ma hajnali öt órakor megszabadulva szenvedéseitől végleg itt hagyott minket, és eltávozott az élők sorából. Bár tudtuk, hogy mindez be fog következni, mégis mély megrázkódtatással vesszük tudomásul, mert egy igazán jó emberrel lett szegényebb a világ. Zsolt, aki életre hívta ezt a Klubot, megannyi ember barátja, patrónusa, néhány nappal ezelőtt még felhívott engem és utolsó üzenetként azt mondta, hogy szeret mindenkit, vigyázzunk magunkra és egymásra is, követve ezzel azt a világot, melyet egyszer mindannyiunk köré megálmodott... Büszke vagyok és büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhattunk Veled! Mostanra túl vagy már a szörnyű napok terhén, remélem, hogy azzal a békés és szelíd lelkülettel tekintesz vissza eltelt életedre, amit a betegeskedésed kezdetén említettél... Akkor azt mondtad, hogy számot vetettél az elmúlás lehetőségével is, úgy érzed szép és teljes életed volt, sok nagyszerű emberrel hozott össze a sors, ennek tudatában jöjjön bármi, aminek jönnie kell... Én azt gondolom, hogy ez a mondat sokunk számára egy élet mottója is lehet. E gondolat kísérje további útjára mindazokat, akik szerették Őt, talán egy cseppnyi vigaszt nyújtva abban a mélységes fájdalomban, amit most érez” – búcsúzott

Vadász János

barátjától

a klub facebookos oldalán

. Amikor 15 éves volt a Szeged Városi Rock Klub, egy dokumentumfilm is bemutatta a kultikus helyet: https://www.youtube.com/watch?v=tznMKWEgtl4&t=6s A Szeged Városi Rock Klub – alapítója előtt tisztelegve – nyitva tartásában szünetet tart, tehát a Klub kegyeleti okokból az elkövetkezendő időszakban zárva lesz. Szurdi Zsolttal készült korábbi interjúinkat elolvashatják

ITT

és

ITT

. 2016-ban, a Szeged Kultúrájáért Díj átvételekor az Él a vidék stábja is készített vele anyagot, amelyben arról is mesélt az ország első rock klubját alapító Zsolt, hogy miként is kezdett el muzsikálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.