Rockert, restaurátort és koreográfust tüntettek ki a Szeged Kultúrájáért Díjjal + FOTÓK

2016. január 21., csütörtök · 11 hozzászólás

dijatado16_gs

Kerek Attiláné koreográfus, Szabó Tamás restaurátorművész és Szurdi Zsolt zenész vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat. További tizenegy fő munkásságát díjazták Kölcsey-éremmel. Tovább »

Ultramaratontól a mezzoszopránig – BOR-line összefoglalónk + VIDEÓK

2013. május 28., kedd · 4 hozzászólás

borfesztival_mozes_ervin04_gsA borfesztiválra kitelepülve nap mint nap közvetlen hangnemben beszélgethettünk Szeged közéleti személyiségeivel: az egyhetes BOR-line interjúsorozatunk alatt a város főjegyzője az ultramaratoni futásról, a Rock Klub atyja a SZIN-ről, a rendszerváltás utáni első polgármesterünk pedig a jégkorongról is beszélt nekünk.
Tovább »

Öt év után ismét vár a szegedi Rock Klub + FOTÓK, VIDEÓ

2012. szeptember 28., péntek · 3 hozzászólás

A Rock Klub igenis él és zakatol, szombaton nyitják hivatalosan a harminckettedik évadot, öt év kihagyás után. Egy dokumentumfilmmel idézik fel a múltat, de lesz mini Gőzerő és Lábhal Trió koncert, s a régi klubszokást, a közös jammelést sem maradhat el.
Tovább »

A szegedi underground gőzerővel

2008. augusztus 23., szombat · Egy hozzászólás

A szegedi Rock Klub atyja őrizte az ifjúsági napok lángját

Fotók: Gémes Sándor

A Gőzerő zenekar vezetője Szurdi Zsolt, aki a Rock Klub megálmodója és megteremtője is egyben. Játszik táncegyüttesben, fellép testvérével s két fiával is, ilyenkor tiszta nemzeti folklórt adnak elő. A rendszerváltás után sokáig ő és csapata rendezte a Szegedi Ifjúsági Napokat (SZIN). Tanít a József Attila Szakiskolában és a HAMIDO művészeti iskolában. A SZEGEDma.hu a zenei életről faggatta a népszerű muzsikus-rockzenészt. Tovább »