Közélet

Diákok voltak az első látogatók - a Kommunizmus áldozataira emlékeztek

Diákok voltak az első látogatók - a Kommunizmus áldozataira emlékeztek

2016. február 25., csütörtök
Diákok voltak az első látogatók - a Kommunizmus áldozataira emlékeztek
DSC_0260

A Dugonics András Piarista Gimnázium tanulói voltak az első látogatók a szocialista közigazgatást bemutató, szerdán megnyílt emlékszobában.

Angyal László tanár az iskola négy évfolyamából összesen 25 diákot kísért el, hogy a kommunizmus áldozatairól a mai napon megemlékezzenek. A középiskolásokat, akik mindannyian emelt óraszámban tanulják a történelmet,

Tóth István

, a Móra Ferenc Múzeum muzeológusa, a kiállítás szakmai anyagának összeállításában is segítséget nyújtó történész tájékoztatta a szobában látható tárgyak, dokumentumok, műalkotások történetéről. A délelőtti, rendhagyó történelem órát követően, nap közben folyamatos volt az érdeklődés a

pártállami közigazgatásról szóló tárlat

iránt, amely így csütörtökön csaknem egész nap nyitva volt a Kormányhivatal épületében. Az emlékszoba megtekintésére a titkarsag@csmkh.hu email címen illetve az 62/562-606-os telefonszámon lehet jelentkezni. A szervezett tárlatvezetések a jelentkezések alapján, ütemezetten történnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.