1956 kevéssé ismert pillanatait elevenítették fel az Emlékpontban

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

_0427_Tabl_0010

A hódmezővásárhelyi Emlékpontban megnyílt A szabadság pillanatai. Egyéni és közösségi cselekvésformák 1956-ban című tablókiállítás olyan, a hatvanegy évvel ezelőtti magyar forradalom és szabadságharc folyamán jelentkező ismert és kevésbé ismert egyéni és közösségi cselekvési formákat mutat be, amelyek célja a kommunista diktatúra megszüntetése és a demokratikus Magyarország megteremtése volt. Tovább »

Különleges néprajzi kiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

lathatatlan01

Formabontó kiállítással jelentkezik a szegedi Móra Ferenc Múzeum: egy olyan tapintható tárlat nyílik a Kultúrpalotában, mely a látók és látássérültek számára is különleges élményt nyújt. Az elsötétített teremben különböző néprajzi tárgyakat érinthetnek meg a látogatók, valamint szaglásukat is próbára tehetik. Tovább »

A SZTE Klebelsberg Könyvtár ősnyomtatványaiból nyílt kiállítás

2017. április 25., kedd · Hozzászólok

osnyomtatvany_kiallitas001kf

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Klebelsberg Könyvtárának ősnyomtatványaiból nyílt kiállítás hétfőn, a német nyomdászmesterek által készített kötetek közül több szerzője magyar, az egyikben szereplő lapszéli jegyzetek pedig a “szögedi” írásbeliség legrégebbi emlékei. Tovább »

Színek és lelkek találkozója Balasi Marianna tárlata Algyőn

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

BC5K1463

Az érzelmeket és gondolatokat nem szóban, hanem színekkel, anyagokkal és különböző harmóniákkal próbálja a világ számára megmutatni Balasi Marianna – az Algyői Faluház Galériájában nyílt tárlat ebbe a különleges világba enged bepillantást. Tovább »

Tablókiállítás nyílik 1956-ról Hódmezővásárhelyen

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

Az Emlékpont és a Bálint Sándor Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány szervezésében “A szabadság pillanatai. Egyéni és közösségi cselekvésformák 1956-ban” címmel tablókiállítás nyílik április 27-én 17 órától az Emlékpont Múzeumban. Tovább »

Asszonyi praktikákról a Tornyai-múzeumban

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

A háziasszonyok mesterfogásai és a „szerelemvarázsló” fortélyokról is szó esik azon a tárlatvezetésen, melyet Terendi Viktória néprajzkutató tart április 23-án, vasárnap 11 órai kezdettel a Tornyai János Múzeumban, a Nők a múltból időszaki kiállításon. Tovább »

Következő oldal »