Palkovics: a magyar felsőoktatás intézményrendszere erősödik

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

Palkovics László

A magyar felsőoktatás intézményrendszere erősödik, és erre a kormány kiemelt figyelmet fordít a jövőben is – mondta Palkovics László az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján csütörtökön Budapesten. Az oktatási államtitkár jelezte: folytatódik a felsőoktatási PPP-konstrukciók kiváltása, e célra idén mintegy 18 milliárd forintot különítettek el. Tovább »

Visszatért a szegedi Pompeji-kiállítás

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Gipszontveny03

A rövid téli szünet után ismét láthatóak az eredeti, Vezúv kitörését megélt tárgyak. A különleges tárlaton bemutatnak egy eredeti gipszöntvényt is – a 18-20 év közötti nő gyermeket várt a katasztrófa idején. A kiállítás március 5-ig látható a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban. Tovább »

A tízezredik látogatót várják a Műcsarnok jubileumi kiállítására

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

A tízezredik látogatót várják szombaton a Műcsarnok alapításának 120. évfordulója alkalmából látható kiállításra, amely Az első aranykor címmel az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeteinek festészetét mutatja be – hangzott el az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Nyit a Tornyai-múzeum és az Alföldi Galéria

2017. január 3., kedd · Hozzászólok

Kondor_kiallitas_TJM_20161127-20170212_enterior_SzG_11

Ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és az Alföldi Galéria. Előbbiben Kondor Béla gyűjteményes kiállítása, míg a Kossuth téri kiállítóhelyen a 2016. évi kerámia és betonszimpózium anyaga várja az érdeklődőket január harmadikától. Tovább »

Megnyílt Krasznai Barbara kiállítása a Polgári Szalonban + FOTÓK

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

polgari_szalon08_gs

A Polgári Szalon idei utolsó kiállítása Krasznai Barbara festőművész Életút című tárlata, amelyet Miklós Péter történész, teológus, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata tagja nyitott meg. Tovább »

„Kell egy ház!” – Mórahalomra érkezett a Démétér Ház bővítéséért rendezett vándorkiállítás

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

demeter_alapitvany03_gs

A kormány 42 millió forinttal támogatja első körben a Démétér Ház bővítését, aminek a fővédnöke Novák Katalin államtitkár lett. A Szent László Kórházban a csontvelő-átültetésen átesett, s így szoros orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleiknek térítésmentesen szállást biztosító apartmanház bővítéséért indított gyűjtés tovább folytatódik, 100 millió szükséges ugyanis a felújításhoz. Tovább »

Következő oldal »