Előadás és klímastand a Kormányhivatalban

2017. október 19., csütörtök · Hozzászólok

Az éghajlatvédelmi világnapon, október 24-én tematikus előadásokkal, tárlatvezetéssel és eredményhirdetéssel zárul a Lásd és Védd! című kiállítás, és egyben véget ér a Csongrád Megyei Kormányhivatal októberi, természetvédelmi rendezvénysorozata. Tovább »

„A forradalom bölcsője Szeged” – Megemlékezések a nemzeti ünnepen

2017. október 17., kedd · Hozzászólok

Rendhagyó történelemórákkal, könyvbemutatóval és megemlékezésekkel adózik az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének Csongrád Megye Önkormányzata és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Szegeden a forradalom bölcsőjében a közösen szervezett rendezvények sora október 23-án kezdődik és november 6-án zárul. Tovább »

A gyorsabb, hatékonyabb közigazgatási ügyintézésért fejlesztenek

2017. október 12., csütörtök · Hozzászólok

Informatikai fejlesztésekkel a kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását támogatja az a most induló program, amelynek célja, hogy az ügyfelek és a közigazgatási szereplők adatigényeinek teljesítése gyorsabb legyen. A Csongrád Megyei Kormányhivatal konzorciumvezetőként vállal szerepet a projektben, a részleteket Szegeden ismertették. Tovább »

Csendes főhajtás a nemzeti gyásznapon

2017. október 6., péntek · 3 hozzászólás

Szeged város történelmi emlékhelyén, az Aradi vértanúk terén emlékezett a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal a mai nemzeti gyásznapon. Kakas Béla megyei elnök és Zakar Péter igazgató itt hajtottak fejet az aradi mártírok, és a szabadságharc Budapesten kivégzett miniszterelnöke, Batthyány Lajos emléke előtt. A két szervezet képviseletében az 1849-es emlékoszlop előtt helyeztek el koszorút. Tovább »

Struccbőrből retikült? – Elgondolkodtató kiállítás a kormányhivatalban

2017. október 4., szerda · 9 hozzászólás

Medve epét, krokodilkonzervet és kígyóbőrből készült táskát is láthatnak azok az érdeklődők, akik megtekintik a Lásd és Védd! tárlatot a Rákóczi téren. A Csongrád Megyei Kormányhivatal célja felhívni a figyelmet a természeti értékeink védelmének szerepére, ismertetve az illegális állatkereskedelem veszélyeit is. Tovább »

Az állatok világnapjára készül a Csongrád Megyei Kormányhivatal

2017. október 2., hétfő · 2 hozzászólás

Egyedülálló kiállítással készül az állatok világnapjára a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Október 4-én, szerdán különleges, egész napos programmal várják az érdeklődőket Szegeden, a Rákóczi téri, központi épületben. Tovább »

Egy karnyújtásnyira került az állam az üllésiekhez + FOTÓK

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Országszerte is példaértékűnek számít az az összefogás, amit a helyi önkormányzat, a megyei kormányhivatal és több minisztérium tanúsított az üllési kormányablak kialakításához. A beruházás által az eddigieknél jóval könnyebben vehetik igénybe az állami szolgáltatásokat a térségben élők. Tovább »

A közigazgatási reformról és a migrációról egyeztettek

2017. szeptember 25., hétfő · 2 hozzászólás

A magyar közigazgatási rendszer átalakításáról és a migrációs helyzet hazai kezeléséről tartott előadást Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja szeptember 21-én, a lengyelországi Łódz vajdaság tartományi hivatalában. Tovább »

A kormányhivatal száz önkéntese szedte a szemetet + FOTÓK

2017. szeptember 15., péntek · Egy hozzászólás

A hivatal munkatársai öt helyen cselekedtek aktívan környezetükért. Kiderült, alulbecsülték mind saját teljesítményüket, mind a töltés oldalában található szemét mennyiséget. További programokkal is készülnek egész ősszel a környezetvédelem támogatása érdekében. Tovább »

Aláírták: Mórahalmon épülhet elsőként munkásszálló + VIDEÓ

2017. szeptember 5., kedd · 18 hozzászólás

Mintegy félmilliárd forintos beruházás valósulhat meg a homokhátsági településen. Az aláírt szerződés értelmében Mórahalmon csaknem száz férőhelyes munkásszálló épülhet a közeljövőben, javítva a munkaerő-piaci mobilitást. Tovább »

Még lakcímkártyát is igényelhetünk a SZIN-en + FOTÓK

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

mobil_kormanyhivatal_szin006kf

Hatodik alkalommal SZIN-ezett a megyei kormányhivatal. A fiatalok szinte minden közigazgatási szolgáltatást igénybe vehetnek a mobil kormányablakban – a személyi igazolvány igénylésétől az ügyfélkapu regisztrációjáig. A NAV-osok játékokkal várják a fesztivál résztvevőit, szeretnék, ha tudatos adózókká válnának. Tovább »

A mobil ügyintézéstől az ökolábnyomig – Ismét SZIN-re lép a kormányhivatal

2017. augusztus 21., hétfő · Hozzászólok

szin_harmadik_nap037kf

A Csongrád Megyei Kormányhivatal idén is fesztiválhivatalt nyit a Szegedi Ifjúsági Napokon: a fiatalokat érintő, különböző szolgáltatásokkal várják a Civil falu területén a fesztiválozókat. Tovább »

Csütörtöki programajánló: indul a Hungarikum fesztivál!

2017. augusztus 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hungarikum_fesztival

Hetven kiállító – többek között citerakészítő, fazekas, bőrdíszműves és fafaragó is – bemutatkozik a Széchenyi téren a tizedik, jubileumi Hungarikum Fesztiválon. Továbbá az este igen nyitott lesz a szegediek számára. Rengeteg szórakozás várja azt, aki kimozdulásra vágyik. Tovább »

Körös-torokból Makó járásba – ötödik hetébe lép a kormányablak busz megyejárása

2017. augusztus 4., péntek · Hozzászólok

KAB_busz_Csongrad

Jelenleg a Körös-toroki napokon vendégeskedik, de jövő héten már a makói járásba viszi helybe a hivatali ügyintézés lehetőségét a Csongrád Megyei Kormányhivatal mobilizált kormányablaka. A hőség idején, a legjobb helyen, a csongrádi vízparton kereshetik fel a Járási Hivatal standját, ahol a Kormányablak buszban akár személyigazolványt, vagy lakcímkártyát is intézhetnek a fesztiválozók, szombat este 6 óráig. Tovább »

A Körös-toroki napokon is várja az ügyfeleket a mobil ügyfélszolgálat

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

Kétszeresen is készül a Csongrádi Járási Hivatal a hétvégére: csütörtökön készül a szervezet bemutatni annak az energetikai felújításnak az eredményét, amelynek köszönhetően számottevően javult az épület állaga, megjelenése és csökken a fenntartási költsége. Ugyanezen a napon kezdi meg az ügyfelek fogadását a megyei kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata a Körös-Toroki Napok rendezvényén. A Kormányablak busz csütörtök délutántól szombat estig áll a fesztiválozó közönség szolgálatában. Tovább »

A hódmezővásárhelyi tagintézménye megszűntetését kérte a Táltos iskola fenntartója

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

A Táltos Iskola fenntartója, a 4 School Iskolafenntartó Nkft. a mai nap folyamán a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalához eljuttatott beadványában kérte a hódmezővásárhelyi tagintézményének megszüntetését, nyilvántartásból való törlését. Tovább »

Kukutyinban is járt a mozgó Kormányablak

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

kormanyablak_kukutyin (4)

Üllésen a felújítás alatt lévő okmányirodát helyettesítette, a megyeszékhelyen bentlakásos intézményben nyújtott szolgáltatást, Szeged járás kisebb településein pedig az időseknek és a mezőgazdaságból élőknek vitte helyébe az ügyintézést a mobil Kormányablak az elmúlt héten. Július 17. és 22. között összesen 82-en keresték fel a mozgó ügyfélszolgálatot, így a július 7-i indulás óta már több, mint 230 Csongrád megyei állampolgár tudott élni az okos jármű által biztosított, helyszíni ügyintézés lehetőségével. Tovább »

Tusványos 2017 – A biztos pont, Csongrád megyei részvevőkkel

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

tusvanyos_kormanyhivatal_2017

Kedden kezdődött és vasárnapig tart idén a 28. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn. Az idei „Tusványos, a biztos pont” mottót kapta, amely egyrészt kifejezi az öt napos rendezvény szerepét a határon túli magyarság és az anyaország kapcsolattartásában és egyben utal a jelenlegi európai politikai és közéleti helyzetre is. A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács által szervezett programsorozatban három Csongrád megyei közéleti szereplő is megszólalt, ráadásul kiemelt, fontos témákat érintő panelbeszélgtések szakértőiként. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja a migrációról, Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke a többnyelvűségről, a nemzetiségi nyelvhasználatról, Kalmár Ferenc miniszteri biztos pedig a kisebbségi jogok gyakorlásáról szólóan mondhatta el gondolatait. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében a hagyományoknak megfelelően idén is felszólal Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is a szabadegyetem közössége előtt, szombaton délelőtt. Tovább »

Az ügyintézés lehetősége mindenkinek jár

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

kormanyablak_busz05_gs

Ez is lehetne a nemrég elindult mobilizált kormányablak jelmondata. A két munkaállomásból álló busz folyamatosan járja Csongrád megye településeit, hogy a térségben élőknek lehetőséget biztosítson a minél gyorsabb és könnyebb ügyintézésre. Tovább »

Derekegyházán keződött a mobil kormányablak megyei körútja

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

juhasz_tunde_derekegyhaza_palacsinta

A derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozott be, de Csongrád megye minden járásának településeire is elviszi majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során a tervek szerint 55 napon át 41 megyei helyszínen lesz elérhető, egyebek között pótolja az Üllésen most felújítás alatt álló okmányiroda szolgáltatásait. Tovább »

Saját mobilizált kormányablakkal indul megyejárásra Csongrád Megyei Kormányhivatal

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

mobil_kormanyablak

Pénteken, a derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozik be, a Körös-Toroki Napokon és a SZIN-en is részt vesz, de Csongrád megye minden járásának nagyobb rendezvényén is biztosítja majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt állami szolgáltató által biztosított, 450 MHz-s, vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során olyan településeket érint is érint, ahol egyébként ügysegédek által történik az ügyintézés. Tovább »

Több forrás jutott a gazdáknak – Csongrád megyében is jól vizsgázott az új agrártámogatási struktúra

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

szalmabala_mezogazdasag

A hazai és uniós forrásból finanszírozott agrár- és vidékfejlesztési támogatásoknál jól vizsgázott az új ellenőrzés és folyósítás – ugyanabban az időszakban országos szinten 38.6 milliárd forinttal több támogatáshoz jutottak a magyar gazdák – jelentette ki Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja mai sajtótájékoztatóján. Tovább »

A mindennapjaink részei, mégsem figyelünk rájuk + FOTÓK

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

cof

A címben szereplő kijelentés akár egy találós kérdés is lehetne, de mi most eláruljuk a megfejtést: a hiteles mérőeszközök. A témában kedden tartottak szakmai fórumot a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. Tovább »

Road show-n népszerűsíti a foglalkoztatást támogató programokat a Kormányhivatal

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

kormanyhivatal_foglalkoztatas

Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Tovább »

Országos mérésügyi szakmai rendezvényt szervez a Csongrád Megyei Kormányhivatal

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

A mindennapokban folyamatosan jelen van a mérés, és bár ritkán kerül a figyelmünk középpontjába, mégsem tudnánk élni hiteles mérőeszközök nélkül. A Csongrád Megyei Kormányhivatal szervezetében működő mérésügyi hatóság három dél-alföldi megyében látja el a kötelező hitelesítésű mérőeszközök hitelesítését. Ők a házigazdái annak a június 20-i rendezvények, amely az ország minden pontjáról Szegedre hívja a metrológia szakembereit, hogy a hatósági munka és a piaci szereplők közelebb kerüljenek egymáshoz. Tovább »

Nagy Imrére és mártírtársaira emlékezett a megyei kormányhivatal + FOTÓK

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

kormanyhivatal_megemlekezes4

Bibó István államminiszter a szovjet megszállás napján írt nyilatkozatának meghallgatása után, egy-egy szál virággal emlékeztek pénteken a Kormányhivatal munkatársai az 1956-os forradalom miniszterelnöke és mártírtársai kivégzésére és újratemetésére, a független Magyarország napján. Az épületben ma is megtekinthető a jogtudós, filozófus és államminiszter életét és munkásságát bemutató kiállítás, amely ma este 8-ig, a nyitva tartási idő végéig várja az érdeklődőket. Tovább »

Bibó az államminiszter és a családapa – tárlat nyílt a jogtudósról Szegeden

2017. június 12., hétfő · Hozzászólok

bibo_istvan_kiallitas011kf

Bár Bibó István munkásságát próbálták kisajátítani a bal- és a jobboldal mellett a liberálisok is, a jogtudóst és államminisztert egyszerre jellemezte a nemzetben való gondolkodás, a szociális érzékenység és a baloldali értékrend követése a liberális beállítottság mellett – hangzott el a kormányhivatalban, ahol tablókiállításon ismerhetjük meg Bibó életét. Tovább »

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség + FOTÓK, VIDEÓ

2017. június 10., szombat · Egy hozzászólás

kinizsi_junialis067kf

A címben szereplő Wass Albert idézet üzenete a szombati Kinizsi Juniálisra is igaz volt. Az ötödik alkalommal megrendezett fábiánsebestyéni vetélkedőn ugyanis nem a versengést, hanem az összefogást helyezte előtérbe a résztvevő 22 település. Tovább »

Az országos átlagnál kevesebb a munkanélküli Szegeden + FOTÓK

2017. június 9., péntek · 6 hozzászólás

allasborze007kf

Állásbörzével és fórummal segítette a munkavállalók és álláskeresők egymásra találását pénteken a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Rákóczi téri épületben elhangzott: a megyében és a szegedi járásban is kedvezőek a munkaerőpiaci adatok. Tovább »

Az élet forrása a halál árnyékában + FOTÓK

2017. június 3., szombat · Hozzászólok

oznor

Az I. világháborús kulacsokról, víztároló edényekről nyílt tárlat a kormányhivatalban. A kiállítás Olaszországból érkezett a városba. Este koncertet tartottak a Fogadalmi templomban, bevételét a szegedi közös gyalogezred emlékművének helyreállítására fordítják. Tovább »

Kiállítás és jótékonysági emlékkoncert az I. világháborús katonákért

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

46_os_hosok_emlekmuve

A Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Meritum Egyesület és a Gruppo Speleologico Carsico Egyesület és a Gruppo Ermada Flavio Vidonis Egyesület az első világháború centenáriumának tiszteletére közösen megszervezett kiállítással és emlékkoncerttel emlékezik a Doberdót és az első világháború olasz hadszínterét megjárt katonákra. Tovább »

Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

2017. május 29., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozik a Kreatív Formák Alapítvány „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéséhez, és biztosítja egy megváltozott munkaképességű fiatal számára a lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjen a kormányablak ügyintéző feladatokba. Holnap 10 és 12 óra között a szegedi, Rákóczi téri Kormányablak egyik munkaállomásán – saját kérésére – Kajtár Csaba segédkezik majd az ügyfelek kiszolgálásában. Tovább »

Hajnalban kelnek az igazgatók és a hivatalnokok + FOTÓK

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

kormanyhivatal_erettsegi_tetelek10_gs

Mindent megtesznek a kormányhivatalnál azért, hogy ne szivárogjanak ki a tételek. A legfontosabb tárgyak feladatlapjai csak az utolsó pillanatban érkeznek meg, az iskolaigazgatók pedig alig több mint egy órával a vizsgák kezdete előtt vehetik át ezeket. Tovább »

Kullancsokról a Madarak és Fák Napján

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

tengelic_szaraz_agon_budapest_20140530_orban_zoltan_0001_0

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya is csatlakozik a Szegedi Vadaspark „Madarak és Fák Napja” alkalmából szervezett Családi Vasárnap programjához május 14-én. A program keretében a természeti környezet jótékony és egészségmegőrző hatásai mellett szó lesz a kullancsok elleni védekezésről is. Tovább »

Lázár: a magyar jövő a mezőgazdaságon is múlik

2017. május 5., péntek · 2 hozzászólás

agrar_videkfejlesztesi_iroda15_gs

Magyarország nem használja ki az agrárlehetőségeit, így a következő évek egyik célkitűzése, hogy a térségben minél többen boldoguljanak a mezőgazdaság által – mondta Lázár János pénteken, az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálatának átadó ünnepségén, Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Finisben az érettségi előkészületei

2017. május 2., kedd · Hozzászólok

erettsegi_radnoti02_gs

Nem csak a diákok, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint hatóság is javában készül a tavaszi érettségi vizsgákra. A 2016-2017-es tanév számos változást hoz, mind az érettségiző diákok, mind a vizsgáztatásban résztvevők számára. Ebben a tanévben először lehet illetve kell érettségi vizsgát tenni a szakmai ágazati és ágazaton kívüli vizsgatárgyakból emelt és középszinten is.

Csongrád megye 9 településén összesen 4920 diák érettségizik hétfőtől – legtöbben Szegeden, 3265-en. A jelentkezések alapján összesen 69 tárgyból 18009 vizsga zajlik majd a május 5-től június 30-ig tartó vizsgaidőszakban. A vizsgaidőszak első napján a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgy írásbeli vizsgái kerülnének megszervezésre, mivel azonban Csongrád megyében nincs ilyen középiskola, így az itteni érettségik a magyar nyelv és irodalom vizsgatárggyal május 8-val indulnak. A jelentkezések lapján 15869 középszintű és 2140 emelt szintű vizsgára kerül sor. Az érettségit vezető vizsgabizottsági elnökök felkészítése megtörtént, melynek során a kétszintű érettségi vizsgarendszer legfontosabb elemeit tekintették át a szakemberek, kiemelve a jogszabályi változásokat; valamint tájékoztatást kaptak az aktuális megyei adatokról, a vizsgaszervezéssel kapcsolatos elvárásokról.

Az írásbeli vizsgákat május 5. és 26., az emelt szintű szóbeliket június 8. és 15., míg a középszintű szóbeliket június 19. és 30. között tartják az országban.

Magyar-Szerb Nyudíjtanácsadó Napot tartanak Szegeden

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Szerb Társadalombiztosítási Intézet a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében Magyar–Szerb Nyugdíjtanácsadó Napot tart május 9-én Szegeden. Tovább »

Táblagépről biztosítják a jelnyelvi tolmácsolást a hallássérülteknek mindhárom szegedi kormányablakban + FOTÓK

2017. április 25., kedd · Egy hozzászólás

siketek_tablet_jeltolmacs05_gs

Nem okoz többé gondot a szegedi kormányablakokban a hallássérültekkel történő kommunikáció. Három helyen érhető el egy-egy, a siketek és a nagyothallók ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatással felszerelt tablet. Több diák az új szolgáltatást már ma igénybe vette. Tovább »

Következő oldal »