Közélet

Vadai Ágnes Szegeden: A diákok nem lébecoló polgárok!

Vadai Ágnes Szegeden: A diákok nem lébecoló polgárok!

2013. március 23., szombat
Vadai Ágnes Szegeden: A diákok nem lébecoló polgárok!

Hazánk jelenlegi helyzetéből az oktatás jelenti az egyik kiutat, a Demokratikus Koalíció szerint erre a területre a jelenleginél több forrást kell koncentrálni. Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja hangsúlyozta, a mai hallgatók nem „lébecoló polgárok”, ők fogják ezt az országot építeni.

„Mosolygós, vidám Magyarországot szeretnénk” – röviden így foglalta össze

Vadai Ágnes

, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, hogy mit várnak a választások után. Portálunknak kifejtette, több településen járt az elmúlt napokban, beszélgetett emberekkel, s azt tapasztalta, hogy mérhetetlen depresszió és szomorúság van ma Magyarországon. „Ezen kell változtatni, amihez kell remény, tolerancia, rengeteg türelem és empátia. Az emberek számára az egyik legfontosabb kérdés a foglalkoztatás, s igazolva látjuk a DK programját, hiszen a másik ügy, amiről sokat beszélnek nekünk az emberek, az a jövő generációjának lehetőségei, vagyis az oktatás” – közölte a politikus. Vadai úgy látja, kiművelt emberfők sokaságára van szükség, amivel ellentétes a jelenlegi kormány politikája. „Szegeden a helyi DK aláírásgyűjtést kezdeményezett a Szegedi Tudományegyetem érdekében, s jövő héten adják át az íveket az új felsőoktatási államtitkárnak. minden ilyen akcióval szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy az oktatás az egyik kiút Magyarország számára. A diákok nem lébecoló polgárok, ők a jövő a polgárai, akik ezt az országot építeni fogják” – szögezte le a politikus. Vadai Ágnes szerint a demokratikus ellenzéknek legkésőbb őszig össze kell állnia. „A Fidesz jelszava, hogy ’egy a tábor, egy a zászló’. Nálunk egy a tábor, több a zászló, s ez nem jelent problémát. Mi a balliberális oldalon sokan vagyunk, sokszínűek. Mindenkinek éreznie kell a felelősséget a megegyezésre” – jelentette ki a DK elnökségi tagja. Úgy látja, nagyon rövid időn belül kiderül az is, hogy ki fogja vezetni az ellenzéki együttműködést, s kiderül az is, hogy ki lesz a miniszterelnök-jelöltjük. Hangsúlyozta, a DK bárkit támogat, aki elfogadja a demokratikus alapelveket. Megjegyezte, aki nem száll be az ellenzéki együttműködésbe, az Orbán Viktor „szekerét tolja”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.