Még Gyurcsányt is kétszer annyian javasolták miniszterelnöknek, mint Botkát

2017. január 10., kedd · 49 hozzászólás

kozgyules_varosi22_gs

A TV2 hétfő reggeli műsorában beszélgettek a baloldali összefogásról. Már a műsor elején előkerült Botka László neve. Stumpf András újságíró a baloldal paródiaműsorában egy szórakoztató résznek látja Botka bejelentkezését a miniszterelnök-jelöltségért folyó versenybe. A Mokka megkérdezte nézőit arról is, hogy ki lehetne a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A három lehetséges alternatíva közül a szegedi polgármestert gondolták a legkevésbé jó választásnak a szavazók. Tovább »

Binszki József: Fontos, hogy a baloldali pártok együttműködése ne egy szlogen legyen Szegeden

2017. január 3., kedd · 13 hozzászólás

binszki_sajtaj01_KF

Attól függetlenül, hogy megszűnt a frakció, a Demokratikus Koalíció legalább olyan színvonalú és mennyiségű közgyűlési munkát tesz le az asztalra, mint eddig – nyilatkozta portálunknak Binszki József. A DK önkormányzati képviselője azt is hangsúlyozta, továbbra is arra törekszik, hogy Szegeden a baloldali pártok együttműködése minden szinten létező gyakorlat, és ne csak egy szlogen legyen. Tovább »

Bencsik András Szegeden: a baloldalt és a Jobbikot a kormány megbuktatásának szándéka köti össze

2016. december 21., szerda · 6 hozzászólás

cof001kf

Az újságíró szerint a választók becsapása, ha a jobboldali párt a baloldallal működik együtt, s nem szavazza meg az alkotmánymódosítást. Tovább »

Megbomlott egység és pártfegyelem a szegedi DK-ban – Kizárták Kardost és Berkesit (FRISSÍTVE)

2016. december 13., kedd · 33 hozzászólás

binszki_sajttaj002kf

Első fokon, nem jogerősen kizárták a Demokratikus Koalícióból Kardos Irént és Berkesi Ottót, a párt két önkormányzati képviselőjét – jelentette be Binszki József, a DK szegedi elnöke, akit egyébként a két érintett frakcióvezetői posztjától fosztott meg. A kizárás hátterében az áll, hogy az érintettek nem a párt elvárása szerint szavaztak a közgyűlésben a Liget-projekt, az I-es kórház eladása és a siófoki üdülő sorsa kapcsán. Kardos Irén állítja, nem volt erről határozat, és a SZEGEDma.hu megkeresésére közölte, nem fognak fellebbezni a döntés ellen. Tovább »

Nézőpont Intézet: a kormánypártok támogatottsága 32 százalék

2016. december 3., szombat · Hozzászólok

Áder János

A kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 32 százaléka támogatja, a Jobbik változatlanul 12 százalékon áll, az MSZP támogatottsága pedig egy százalékpontos csökkenés után 7 százalék, a DK-é ismét 5 százalék – közölte a Nézőpont Intézet reprezentatív felmérésének összegzését az MTI-vel szombaton. Tovább »

Népszavazást javasol az egészségügy átalakításáról Gyurcsány Ferenc

2016. november 25., péntek · Hozzászólok

Gyurcsány Ferenc azt ajánlotta a következő “demokratikus” kabinetnek, hogy kormányzásuk kezdetén tegyenek javaslatokat az egészségügy átalakítására, javaslataikról indítsanak vitát, majd az első év vége felé tartsanak népszavazást a vita során kikristályosodott problémákról. Tovább »

Erősebb a fővárosban a DK, mint az MSZP

2016. november 1., kedd · 11 hozzászólás

A fővárosban már népszerűbb a Demokratikus Koalíció (DK) a Magyar Szocialista Pártnál (MSZP) és vidéken is csak két-három százalék a különbség a két párt között – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

A TEK felszámolását követeli a DK

2016. október 7., péntek · 2 hozzászólás

A Demokratikus Koalíció szóvivője azt követeli, hogy számolják fel a Terrorelhárítási Központot (TEK) és helyezzék szakmai alapokra a terrorelhárítást. Gréczy Zsolt szerint a hazai terrorelhárítás jelenlegi formájában működésképtelen, ezért veszélyt jelent a magyarokra és az Európai Unió többi polgárára is. Tovább »

Migráció, kvóta, népszavazás – vitaest a szegedi közgyűlési pártok részvételével

2016. szeptember 26., hétfő · 25 hozzászólás

migransok_0913_06_gs

Szeptember 30. a vita napja. A SZEGEDma.hu meghívta a szegedi közgyűlés pártjait – három jobb- és három baloldali szervezet képviselőjét várjuk a Millenniumi Kávéházba, hogy bemutassa saját és pártja álláspontját a migrációs helyzetről, a népszavazásról. Miként látják a szegedi politikusok a bevándorlást a referendum előtt két nappal? Erre hamarosan választ kapunk. Tovább »

Következő oldal »