NGM-helyettes államtitkár: a szakképzési centrumok várják a fiatalok jelentkezését

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

A szakképzési centrumok várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek idén nem sikerült a felsőoktatásba bekerülni – mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek. Tovább »

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

osztalyterem_iskola_oktatas_egyetem

Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2017. augusztus 7-ig jelentkezhetnek az SZTE főként önköltséges képzéseire. Tovább »

Oktatási Hivatal: az érettségi megalapozottabb képet nyújt, mint a régi felvételik

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

A mostani rendszerben már nem kell külön felvételi eljáráson átmenniük a diákoknak, ha felsőoktatási intézménybe szeretnének bejutni, és ez megalapozottabb képet nyújt a tudásukról, mint a régi metódus – mondta Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese szerda délután az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Oktatási Hivatal: idén már kevesebb iratot kellett benyújtani a felsőoktatási jelentkezéshez

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

Az idei felsőoktatási felvételi eljárásban megkezdődött egy irányváltás, amelynek célja, hogy a jelentkezőknek minél kevesebb olyan dokumentumot kelljen benyújtaniuk, amely államigazgatási adatbázisban rendelkezésre áll – mondta Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Tovább »

Már várják az egyetemi éveket az SZTE-re készülő diákok

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_001

Szerda este hirdetik ki a felvételi ponthatárokat. A szegedi egyetemre több ezer diák tart, akik már várják a felsőoktatás éveit. Kettejükkel beszéltünk, az egyik tanuló bölcsész, vagy tanár, a másik közgazdász kíván lenni. Tovább »

Nem kell az idén érettségizőknek beküldeni érettségi bizonyítványukat

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

Nem kell beküldeniük az idei felsőoktatási felvételi eljárásban az érettségi bizonyítványukat a felvételi rendszerbe azoknak a jelentkezőknek, akik 2017-ben, a magyar kétszintű rendszerben tettek vizsgát – hívta fel a figyelmet szerdán az Oktatási Hivatal. Tovább »

Balog: biztos alapokon nyugvó, versenyképes felsőoktatás a cél

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Balog Zoltán; Szabó Levente

A cél, hogy biztos alapokon nyugvó, állami és közösségi forrásokból egyaránt táplálkozó, a nemzetközi és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó felsőoktatási rendszert teremtsünk – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a felsőoktatásról tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Következő oldal »