A patkányagy titkairól és a bevándorlásról is beszéltek a nyertesek

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

A legtrendibb és legjobb előadásokat díjazta az SZTE Tehetségpont Prezentációs technikák nevű versenyén. Az összegyetemi megmérettetés legjobbjai többek között a patkányagy titkairól, vagy éppen a bevándorlásról beszéltek. A Prezimester.hu prezentációs szakértője és a Toastmasters nemzetközi oktatási szervezet vezetője is értékes különdíjakat adott át. Tovább »

Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

A sikeres kutatók vállalkozóként is sikeressé válhatnak, feltaláló fiatalokból és felkészítő tanárokból is sokkal többre lenne szüksége Magyarországnak – mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjátadó ünnepségén szerdán Budapesten, ahol 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki. Tovább »

VII. Magyar Tájökológiai Konferencia Szegeden

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Földrajzi és Földtudományi Intézete az U-GEO Alapítvánnyal közösen május 25-27. között rendezi a VII. Magyar Tájökológiai Konferenciát Interdiszciplináris tájkutatás a XXI. században címmel, amely a hazai tájkutatással és gyakorlati tájtervezéssel foglalkozó szakma kétévenként megrendezett legrangosabb rendezvénye, s melynek idén Dr. Áder János köztársasági elnök vállalta a fővédnöki tisztét. Tovább »

A vállalkozói lét ösztönzését támogató kurzus indul az SZTE-n

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

Sikeres vállalkozók ösztönzik és mentorálják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit ötleteik megvalósításában 2017 szeptemberétől. Az SZTE Gazdaságtudományi Karán induló új kurzus célja a vállalkozói lét ösztönzése és a hallgatói ötletek megvalósításának elősegítése – adta ki közleményét a Szegedi Tudományegyetem. Tovább »

Szent-Györgyi emlékév rangos tanulmányi versennyel az SZTE-n

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

Szent-Györgyi

Jubileumi programokkal emlékezik a Szegedi Tudományegyetem arra, hogy egykori rektora nyolcvan éve, 1937. december 10-én vehette át az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezéseiért, különös tekintettel a C-vitamin és a fumársav katalízis szerepére. Az egyetemen a megemlékezések mellett kiállításokkal, tudományos, kulturális és sporteseményekkel, tanulmányi versennyel idézi meg a tudós alakját. Tovább »

Buday Árpád és fia tiszteletére rendez konferenciát a Szegedi Tudományegyetem

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

Buday_emlekev_2017_MEGHÍVÓ_kiallitasok

Buday Árpád és Buday György tiszteletére rendez kétnapos rendezvénysorozatot a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai, valamint Régészeti Tanszéke. Tovább »

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE a Babeş-Bolyai Tudományegyetemmel

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

egyuttmukodesi_megallapodas_alairasa009kf

Közös egyetemtörténeti kutatásokat végez a jövőben az SZTE és a BBTE – ezt is tartalmazza az a szerződés, amelyet az elődintézmény, a Báthory István által 1581-ben létrehozott jezsuita akadémia alapításának évfordulóján írtak alá. Tovább »

Szén-dioxidból tüzelőanyagot állítanának elő az SZTE kutatói

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

A napfényt használja olyan kémiai reakcióra, amellyel a szén-dioxidot alakítja át tüzelőanyaggá Janáky Csaba. A Szegedi Tudományegyetem kutatója, munkatársaival együtt, a folyamatban döntő szerepet játszó foto-elektródok működésének optimalizálásához talált új módszert. Az eredményeiket bemutató cikk a napokban jelent meg a rangos Journal of the American Chemical Society folyóiratban. Tovább »

Következő oldal »