Töretlen a Móra-szakkollégium népszerűsége

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

mora_szakkoli_nyilt_nap

Szakkollégistának lenni ma egyfajta kiváltságnak számít – ezt is megtapasztalhatták az érdeklődők Újszegeden a Móra Ferenc Szakkollégiumban, ahol első ízben tartottak nyílt napot. Tovább »

A jövő tehetségei a Mórában +FOTÓK

2017. augusztus 5., szombat · Hozzászólok

tehetseggondozo_tabor_024

Középiskolások ismerkedhettek meg a Szegedi Tudományegyetemmel, illetve a Móra Ferenc Szakkollégiummal az öt napos Tehetséggondozó Tábor keretein belül. Tovább »

Vida György: földrajzos az oktatás és a kutatás szimbiózisában

2017. augusztus 5., szombat · Hozzászólok

vida_gyorgy008kf

„A mai kornak megfelelő módszerekkel kívánom átadni a tudást a hallgatóknak” – nyilatkozta Vida György, a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék tanársegédje. A közelmúltban Aranykréta Díjjal elismert fiatal oktató beszélt hírportálunknak a szakmai kihívásokról, a kutatási területeiről és a jövőbeli terveiről is. Tovább »

Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszéke szervezheti meg a 2019-es FIEALC konferenciát, melynek keretében közel 500 hispanista kutatót várnak a városba – közölte honlapján a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara. Tovább »

Komplex képzésfejlesztési program indul a Szegedi Tudományegyetemen

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

tanulas_iskola_egyetem_jegyzet_fuzet

Négyéves programot indított uniós támogatással a képzési kapacitás és infrastruktúra javítása, a lemorzsolódás csökkentése és a diplomások arányának növelése érdekében a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága hétfőn az MTI-t. Tovább »

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

osztalyterem_iskola_oktatas_egyetem

Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2017. augusztus 7-ig jelentkezhetnek az SZTE főként önköltséges képzéseire. Tovább »

Eszközbeszerzésre gyűjt a huszonöt éves Szegedi Csillagvizsgáló + FOTÓK

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

szegedi_csillagvizsgalo_mj 010

A csillagvizsgáló átadásának huszonötödik évfordulóját ünneplik július 29-én Szegeden. Különleges programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket. Az est teljes bevételét az obszervatórium felújítására, eszközállományának bővítésére fordítják. Tovább »

Több mint 6500 új egyetemi polgár az SZTE-n

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Tegnap húzták meg a ponthatárokat. Több ezer magyarországi és több mint ezer külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait szeptembertől a Szegedi Tudományegyetemen. Annak sem kell elkeserednie, akit első körben nem vettek fel, július 28-tól a pótfelvételihez szükséges jelentkezési információk elérhetőek. Tovább »

Következő oldal »